wel of niet weg met een 1,5jarige

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door bengel, 9 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bengel

    bengel Niet meer actief

    hebben sommigen van jullie dit ook?
    ik twijfel, zullen we op vakantie gaan met finn, dan 1,5 jaar of blijven we thuis en kiezen we voor dagjes uit.
    Gaan we naar het buitenland of blijven we in nl....
    ik vind het zo moeilijk.
    Heeft h ij er wel 'wat' aan als we bv naar mallorca gaan, wat 'kan'hij , zwemmen en spelen, maar dat kan hij ook wel thuis..ik weet t niet...ik wil heus wel geld uitgeven dat boeit niet, maar ...ik weet t gewoon niet..
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.227
    3.672
    113
    o daar zou ik geen moment over twijfelen. Puur omdat ik zelf vakantie minimaal 2x per jaar nodig heb. Ons meisje is nu ook 1,5 en ze is inmiddels 3x naar de zon geweest. Eerste keer had ze er idd weinig aan maar laatste 2x heeft ze heerlijk gespeelt, gezwommen, lekker naar het strand geweest en geluierd.
    Ik zou eerlijk gezegt niet weten waarom ik zou twijfelen.
     
  3. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Ehm... de mijne is pas 5 maanden, maar wij gaan echt wel op vakantie, hoor! Hij heeft er misschien weinig tot niets aan, maar wij wel! :D En ik vind papa en mama toch minstens net zo belangrijk als de kleine ;)
     
  4. bengel

    bengel Niet meer actief

    das een goeie mvs, wij wel...
    vorig jaar zijn we eerder naar huis gereden vanuit belgie omdat het allemaal niet zo liep als gedacht. Finn is zeer van het ritme, moeilijkheden toen met slapen enz enz....misschien dat ik daarom zo twijfel..
     
  5. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Dat kan ik me wel voorstellen, maar he, je bent alweer een jaar verder... Je kind is enorm gegroeid in de tussentijd en kan het dus misschien nu veel beter hebben als dingen anders zijn dan anders...?
    Daarbij denk ik dat ze met 1,5 jaar het misschien juist wel leuk & spannend vinden om allemaal nieuwe dingen te zien & beleven (? zelf nog lang niet zo ver, dus is maar een gedachte ;) )

    In ieder geval succes met beslissen. Ik snap best dat het lastig is. Jij kent je kind het beste.
     
  6. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Nou, dat zou voor mij geen vraag zijn hoor, ook al heeft je kind er misschien niet zoveel aan, jij zelf toch zeker wel! En voor een klein kind is alles al leuk, lekker de hele dag samen met papa en mama, leuke dingen doen, lekker eten, buiten spelen. Je kunt evt. je vakantie natuurlijk wel wat aanpassen, proberen zoveel mogelijk het ritme van thuis aan te houden. Als je een lange reis niet zo ziet zitten, wat ik me wel voor kan stellen, kun je ook in NL of vlak over de grens op vakantie gaan, zodat je zelfs in het ergste geval zo weer thuis kunt zijn. In plaats van een hotel, kun je een vakantiehuisje nemen, zodat je niet afhankelijk bent van eettijden van het hotel en gewoon aparte slaapkamers en een huiskamer hebt, zodat je met slaapjes niet hoeft te fluisteren en op je tenen te lopen.

    Nou ja, ik zou het wel weten dus, haha, maar hier in huis zijn we allemaal nogal besmet met een vakantievirus, de jongste was 8 weken toen we voor het eerst met hem gingen kamperen.
     
  7. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.024
    414
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Hey bengel snap je twijfel hoor, maar joh lekker boeken goed voor jullie zelf en je ziet wel hoe het allemaal gaat toch? Komt vast goed. Wij gaan in juni heerlijk 13 dagen naar Turkije en we zien wel hoe het loopt allemaal. Hij is dan 15 maanden!
     
  8. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou denk ik een weekend/weekje naar een huisje in NL gaan..

    Wij zijn heel bewust pas met ons 2-jarig jochie op vakantie gegaan naar Denemarken voor 2 weken. Op die leeftijd kan hij zelf wat meer lopen, begrijpt wat meer, eet wat makkelijker alles mee etc.
    Daarvoor zijn we niet echt meer dan weekendjes weggeweest (en dat was dan ook nog met familie erbij)..

    Maar wij zijn ook niet echt vakantie mensen, dus dat scheelt ook weer.
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Wij gaan dit jaar zeker weer en dan met er eentje van 2 en een baby van 3 maanden! Ik wil persé die zon op zoeken en bij ons hoort het er gewoon bij, daar moeten kindjes dus gewoon in mee kunnen gaan. Natuurlijk kijken we wel naar een omgeving die ook leuk voor hen is. Dit jaar wachten we de geboorte even af en gaan daarna boeken (wel in Europa want een lange vlucht zie ik niet zo zitten).

    Wij zijn met ons zoontje toen hij 12 maanden naar Spanje geweest (Bed & Breakfast en Paradores). Hij ging toen net goed lopen en vond alles even geweldig. We hebben dit toen trouwens met de auto gaan (1470 km naar de 1e bestemming). Ging allemaal prima.
     
  10. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Ik zou gewoon lekker gaan!

    Ik ga in september alleen met mijn twee dochtertjes naar Cuba. De één is dan net een jaar en de ander bijna 20 maanden.

    We vermaken ons wel! Even die batterij weer opladen, poeh....
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik ben nog niet zover, dus misschien mag ik nog niet meepraten... Maar ik denk dat wij wel gewoon op zomervakantie zullen gaan hoor. Misschien wat dichter bij huis dan normaal, dat zien we dan nog wel. (In onze eerste zomervakantie met kleine zal hij ongeveer 10 mnd zijn.) Ik vind het ook wel lekker om er even tussenuit te zijn. Mocht het allemaal niet zo makkelijk gaan, dan zou ik mischien kiezen voor een weekje in zo'n centerparks achtig huisje in Nederland.
    Treffen we een 'makkelijk' kind (en prettig weer) dan zie ik mezelf wel gewoon kamperen hoor. We hebben een ruime tent, grote auto. Lijkt me heerlijk, zo'n kleine die lekker veel buiten in het gras kan spelen. Beetje in bij het peuterbadje rondhangen enzo.
     
  12. Dretjuh

    Dretjuh VIP lid

    12 okt 2007
    8.240
    85
    48
    Vrouw
    Visagiste voor MAC Cosmetics, eigenaresse webshop
    Brabo in België
    Ohh heerlijk gewoon lekker weggaan.

    Tja lekker zonnen aan het strand kun je in Nederland ook ( mits goed weer haha) maar ff lekker weg is zoow fijn voor jullie.
    Je kind heeft er ook heus wel wat aan, ander eten... andere omgeving... daar zal hij zeker van leren!
    Uiteraard wordt dat zijn eerste vakantie, dubbel zo leuk dus!
    Waardevolle foto's, lekker weg!

    Gewoon doen :D
     
  13. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Nou dat is voor mij geen vraag, ik zou zeggen DOEN!
    En als je zoontje er niets aan heeft, hebben jullie er zeker wel wat aan!
    Ik kan niet wachten en ik geloof echt dat mijn dochter het er ook naar haar zin zal hebben! Vorig jaar was ze 5 maanden en toen genoot ze al zichtbaar van het mooie weer, het luieren en zwemmen!
     
  14. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Nou, wij gaan gewoon hoor, die vakantie hoort bij ons net zoals ons kind bij ons hoort, dus ze gaat gewoon mee! Vorig jaar was ze 6 maanden en zijn we ook gewoon 3 weken naar Spanje geweest met de auto, waarom niet? Nu zijn wij daarin wel heel relaxt en maak ik me niet snel druk als het niet gaat zoals thuis, dat zal ook wel helpen. Dit jaar is ze 1,5 en gaan we naar Italië, no problemo :DIk zou nooit thuisblijven vanwege een kind moet ik zeggen, dan ga je af en toe een dagje ergens heen en op het eind heb je nog niet het gevoel dat je vakantie hebt gehad. Maar ja, niet iedereen is hetzelfde, dat snap ik ook wel. Ik zou het dus gewoon doen als ik jou was, succes!
     

Deel Deze Pagina