Gevulde Eieren!

Discussion in 'De lounge' started by wwndyy, Apr 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wwndyy

    wwndyy Actief lid

    Sep 15, 2008
    457
    0
    0
    Thuismama. De planning is wel dat ik weer ga leren
    Voorburg
    Ja ja ...pasen is voorbij...Me know! ;)

    Ons zoontje is 24 mei jarig...We vieren dit de 23ste!
    Nou wil ik graag gevulde eieren maken.
    Dit zou voor mij de 1ste keer zijn.
    Nu vroeg ik me af of je de gevulde eieren van te voren kan maken? Aangezien het feestje om 12.00 begint. Ik heb deze ochtend wel meer te doen. Maar mocht het zo zijn dat ik de eieren niet kan bewaren 1 nachtje in de koelkast kan ik me er even op voorbereiden.

    Het liefst maak ik de eieren dus de 22ste in de avond om ze vervolgens in de koelkast te doen. Kan dit?

    (het is een gekruide vulling)

    Groetjes,
    Wendy
     
  2. Stinkerbell

    Stinkerbell Fanatiek lid

    May 1, 2009
    2,897
    0
    0
    Mijn vader heeft ze met pasen ok een dag vantevoren gemaakt. Scheelt een hoop tijd. Het schijnt trouwens niet echt makkelijk te zijn.
     
  3. skatjuh87

    skatjuh87 Niet meer actief

    je kan ze gewoon een avond van te voren maken hoor, geen probleem. Ik maak dit ook vaak met verjaardagen en doe het dan ook nooit op de dag zelf.
    Denk er alleen wel aan dat je koelkast flink naar eieren gaat ruiken.

    Veel plezier
     
  4. danip

    danip Niet meer actief

    Ja en denk er om dat je niet te verse eieren gebruikt. Haal ze dus wat eerder in huis, anders kun je ze niet goed schillen, en worden ze lelijk, of nog erger totaal onbruikbaar!
     
  5. Rosanna04

    Rosanna04 Bekend lid

    Jan 22, 2008
    518
    0
    16
    Randstad
    hier ook fans van de gevulde eitjes, neem idd "oude" eieren en kook ze goed hard, de eierdooiers doe ik altijd met de staafmixers en de mayo/boter/kruiden etc. Dan wordt het lekker smeuiig en niet korrelig wanneer je prakt met een vork.
    Je koelkast stinkt er goed naar en vergeet ze niet 2 uur voordat je ze wil serveren uit de koelkast te halen, zo'n ijskoud ei op je vullingen is:$!
    Oja, de dag erna staat er meestal een beetje vocht onder de eieren, kijk uit met ze eruit halen zodat ze niet van de schaal glibberen:D. Blaadje sla eronder doet wonderen ;).
    Eetse!
     
  6. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Ik kook altijd alvast alle eieren, pel ze, haal de dooiers er uit en zet ze in de koelkast.
    De dooiers prak ik alvast met mayonaise, kerrie en chilipoeder en bewaar ze apart in een plastic bakje.
    De volgende dag maak ik pas de eieren klaar. Als ik ze klaargemaakt in de koelkast laat staan vindt ik dat de vulling een beetje droog wordt aan de bovenkant.
    Als je de vulling apart bewaard kan je het altijd nog even door prakken en wat extra mayo bijvoegen om het nog wat smeuïger te maken na een nachtje koelkast.
     
  7. wwndyy

    wwndyy Actief lid

    Sep 15, 2008
    457
    0
    0
    Thuismama. De planning is wel dat ik weer ga leren
    Voorburg
    tnx voor de tips!!

    Ik had vernomen dat je het kontje van de ei er af kunt snijden (dun plakje) zo gaan ze ook niet rollen.

    En de koelkast...We hebben nog een koelkast beneden in de kelder staan die gaat naar boven als het zover is. Zo heb ik ook geen last van de geur.

    Ik hoop dat ze gaan smaken!! haha

    Groetjes,
    Wendy
     
  8. Na het lezen van dit topic.. denk ik dat ik vanavond maar eens gevulde eitjes ga maken :D
     
  9. Mvj

    Mvj VIP lid

    Mar 22, 2007
    8,623
    0
    0
    zuster
    zuid - holland
    Nou krijg er ook trek in !
     
  10. ZP is echt slecht voor de lijn hoor :p
     
  11. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    May 21, 2007
    2,779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Je kan ook een plastic velletje gebruiken om ze af te dekken dan drogen ze ook niet uit.
    Wat doen jullie er altijd door? Ik altijd mayo, beetje maggi en beetje peper. Ook wel eens zo'n zakje voor dipsaus gebruikt. Was ook lekker maar daar bleven harde stukjes in zitten.
     
  12. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    Mar 31, 2010
    18,894
    1
    38
    Wormer
    Ik ben hier echt gek op!
    Op verjaardagen maak ik ze ook meestal &dan doe ik het ook altijd een avondje van te voren.
    Kan gewoon!
     

Share This Page