Marokkaanse kookclub

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Miems, 23 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjaam

    Sjaam Fanatiek lid

    18 jun 2008
    1.112
    0
    36
    Zuid Holland
    Hey ik lees ook even mee en heb meteen een vraag.
    Ik kook ook graag tajin dan lekker met marokkaanse aardappels, rode olijven en wortel ofzo.

    Maar nu ben ik op dieet en mag ik geen koolhydraten eten en geen vlees.
    Weten jullie een lekker recept met alleen groente. En ook die zijn beperkt. MAg veel bonen, brocolli, bloemkool en nog wat andere. Wie weet een lekker, vega en koolhydraatarm recept( jammer dat iker dus geen brood bij mag eten)
     
  2. namya

    namya Niet meer actief

    heb geen idee van koolhydraten en zo

    maar je kan natuurlijk gewoon een vega tajine maken?!

    qua groenten kan erg veel bij elkaar zeg maar
    wat ik lekker vindt in een tajine is tegen het einde even een plak citroen laten meekoken, net voor dat beetje zuur

    aardappelen, sperziebonen en peen kan lekker met elkaar
    bloemkool, broccoli en peen is lekker
    aardappelen met spruitjes
    courgette, pompoen en kikkererwten, dan heb je bijna couscous op de couscous zelf na :)

    wees creatief

    de basis is wel vaak uien, knoflook, tomaten en peterselie ...dat zijn gezonde en standaard smaakmakers in de marokkaanse keuken
     
  3. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Zozo, dit topic loopt snel vol!:)

    Heb een heerlijk gerecht voor in de tajin van mijn zwager gekregen. Ga het morgen eten dus zal proberen een foto/recept te plaatsen.

    Smakelijk eten voor straks
     
  4. namya

    namya Niet meer actief

    hoi suzie, kom maar op met je recept

    enne dames, foto's zouden het wel leuker maken
    weet je hoe iets er ongeveer "hoort" uit te zien
     
  5. Miems

    Miems Actief lid

    18 apr 2010
    325
    0
    0
    Hey damens alles goed met jullie, Nou ik ben er ook weer. ik zal even kijken of ik wat fotos kan plaatsen..
     
  6. namya

    namya Niet meer actief

    vanavond met vriendinnen kaasfonduen

    voor ayman heb ik rijst met tomatensaus en groente gemaakt

    man eet buiten.

    ik heb voor vanavond voor de dames twee cakes gemaakt
    1 chocolade cake met kersenvulling en chocolademousse
    1 vanille cake met kersenvulling en chocolademousse


    de cakes besmeerd met slagroom en besprenkeld met chocovlokken

    ben vanavond benieuwd, heb nog nooit gefondued.
     
  7. Miems

    Miems Actief lid

    18 apr 2010
    325
    0
    0



    Hm lekker heb je daar fotos van????:D
     
  8. Moe

    Moe Fanatiek lid

    22 jan 2008
    1.319
    0
    0
    heeey meiden

    leuke topiccc
    ik ben helemaal van de taarten en cupcake's
    daar ben ik regelmatig mee aan de gang..
    ben benieuwd naar jullie foto's :D
     
  9. namya

    namya Niet meer actief

    nee miems, was het van plan maar omdat ik hem niet kon aansnijden thuis zag je er niets bijzonders aan , alleen de buitenkant

    als ik hem voor mezelf maak zal ik foto's nemen zodat je ook de binnenkant kan zien
     
  10. Miems

    Miems Actief lid

    18 apr 2010
    325
    0
    0

    heyhey welkom meid..

    Heb je messchien ook fotos van je taarten?? zou wel leuk zijn:D
     
  11. Miems

    Miems Actief lid

    18 apr 2010
    325
    0
    0


    Oke dan wacht ik wel:D hoe vul je die cake dan?? kan je een beetje uitleggen hoe je het maakt:)
     
  12. Moe

    Moe Fanatiek lid

    22 jan 2008
    1.319
    0
    0
  13. namya

    namya Niet meer actief

    je maakt eigenlijk gewoon een chocolade OF vanille cake

    en die cake laat je goed afkoelen, als die is afgekoeld snij je de cake in de lengte 2x door en zo krijg je dan drie even dikke plakken (begrijp je ) vervolgens smeer ik op alle lagen eerst flink wat chocolademousse en dan daarop kersenvulling (kan ook een andere smaak nemen als je dat lekkerder vindt) en dan de plakken stapelen,

    dan klop ik wat slagroom en besmeer de hele cake met een laagje slagroom en dan besprenkel ik de cake met chocovlokken....bovenop is makkelijk dat blijft zo liggen maar de zijkanten moet je de chocovlokken wel even aandrukken tot de hele cake bedekt is


    hmm was zo lekker
     
  14. Moe

    Moe Fanatiek lid

    22 jan 2008
    1.319
    0
    0
  15. namya

    namya Niet meer actief

  16. namya

    namya Niet meer actief

    hmmdat ziet er erg lekker uit hoor
     
  17. Moe

    Moe Fanatiek lid

    22 jan 2008
    1.319
    0
    0
    dank je wel :D
     
  18. Miems

    Miems Actief lid

    18 apr 2010
    325
    0
    0
    @Moe: Je taarten zien er heerlijk uit!!

    @namya: Ik ga dat zeker proberen!!! het klinkt heerlijk!!! bedankt voor je uitleg..
     
  19. namya

    namya Niet meer actief

    wat ga jij vandaag koken??

    bij ons italiaans op het menu
    aubergineschotel uit de oven met tomatensaus, tonijn en geraspte kaas...daarbij wat rijst koken of patatjes en salade en brood
     
  20. Moe

    Moe Fanatiek lid

    22 jan 2008
    1.319
    0
    0
    ik weet het nog niet
    sinds onze kleine mee eet is het meestal
    mamita
    ze vind de rest namelijk niet lekker
    ze eet geen past of iets dergelijks..
    fietjes af en toe maar ook niet van harte
    dus eindig ik altijd bij de mamita..
    wel jammer want soms wil je gewoon wat anders..
    en dan heb ik weer medelijden met me dochtertje
    want die lust het dan niet...
     

Deel Deze Pagina