Geen ja, geen nee... echo 7 weken

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door knorretje78, 1 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. knorretje78

    10 nov 2007
    68
    0
    0
    Vanmiddag hebben we onze eerste echo gehad. Wat een drama... Wel een vruchtzakje te zien maar verder nog weinig tot niks... Volgens de verloskundige waren we nu 5w 6d maar volgens mijn berekeningen (en inmiddels alle wiskundige formules die we er op los hebben gelaten) zijn we toch echt ruim 7 weken. Zegt die "aardige dame":"tja, ik zeg geen ja het is goed, maar ook geen nee het is niet goed", "kom over 2 weken maar terug". :( En daar sta je dan... Geen andere opties, geen uitleg, geen verklaring, gewoon 2 weken wachten.
    Nou lees ik hier dat het wel vaker schijnt te gebeuren dat er rond deze tijd nog weinig te zien is maar dat had ze toch op zijn minst uit kunnen leggen :x.

    Sorry hoor... even mijn hart luchten en nou maar vol goede moed wachten op een wellicht toch nog positieve echo...
     
  2. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Hey meis,

    Erg rot dat je nu nog geen zekerheid hebt. Maar om je toch een beetje op te beuren, ook ik heb het meegemaakt. Ik dacht dat ik ruim 9 weken zwanger was. Met de eerst echo kwam eruit: ergens tussen de 5 en 6 weken. Tegen mij zeiden ze: kom over 4 weken maar terug.

    1 week later kreeg ik bloedverlies. Ik was zo bang dat het fout zou gaan. Afijn het bloedde stopte en 3 weken later mocht ik weer voor een echo. Verschrikkelijk zenuwachtig en bang was ik. Ik heb liggen janken als een klein kind toen bleek dat ons kleine moppie er goed uitzag, en ik bleek zelf weer een week vooruit te zijn gegaan.

    Nu is onze kleine a.s. donderdag alweer 4 maanden oud. Vertrouw je lichaam en probeer er een beetje van te genieten. Ik duim voor je mee dat je een mooie positieve echo hebt over 2 weken!

    Liefs belliebel
     
  3. Mama in Spee

    14 apr 2010
    40
    0
    0
    NULL
    NULL
    Succes met het wachten, 2 weken kan heel lang duren!!!

    Ik mag zelf morgen voor een eerste echo. Ik denk zelf dat ik dan 6 weken en 5 dagen ben. Ben erg benieuwd.
     
  4. Evelieveling

    Evelieveling Fanatiek lid

    30 okt 2006
    3.158
    0
    0
    Julianadorp
    Heel herkenbaar. Bij beide zwangerschappen heb ik dit gehad. En bij beiden wist ik echt heel erg zeker wanneer ik de eisprong had. Dus toch erg vaag zoiets. Bij allebei de zwangerschappen heb ik ook enorm gebloed, zonder aanwijsbare redenen. Dus ik dacht vooral bij de eerste dat het echt mis zat. Maar ik heb hier 2 gezonde kinderen, dus ik hoop dat het bij jou ook goed zit.

    Zo frustrerend, je moet wachten en weet niets.
    Heel veel sterkte en succes! Hoop dat het een ja is!
     
  5. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Dat is toch in principe wat ze heeft gezegd? Ze heeft je eerlijk verteld dat het 2 kanten op kan gaan. In principe zie je met ruim 7 weken wel een hartje kloppen, maar er kunnen allerlei redenen zijn waarom het bij jou toch net anders loopt. Je kunt niets anders doen dan nog twee weken geduld hebben. Heel frustrerend... Ik ga voor je duimen dat het allemaal toch goed blijkt over 2 weken!
     
  6. jetvg

    jetvg Actief lid

    28 okt 2009
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    hoi,
    vreselijk is dat he..
    ik zit op dit moment in t zelfde schuitje,
    afgelopen donderdag kregen wij de echo, ik heb 2 keer een mk gehad, dus was zo blij dat we nu voor de echo mochten gaan, ik voel me nog zo zwanger dus dacht, dat zit wel goed,

    na de laatste miskraam ben ik niet ongesteld geweest, ik was gelijk weer zwanger. ik voel me ook bij elke zwangerschap gelijk zwanger, dus na 4 weken, 27 april getest, en ja hoor, het was super positief.
    dus hup, voor de echo naar de vk.
    om precies te zijn was het 8weken en 2 dagen geleden dat ik de miskraam kreeg, dus we verwachtten ook een kindje van 8 weken te zien te krijgen. ik kreeg een inwendige echo, ze zag eerst alleen een vruchtzak, toen zoomde ze in en zei, ja daar zit het, maar het is geen 8 weken, maar 6 weken! ook was er geen hartje te zien.
    nu moeten we vrijdag.. gelukkig hoeven wij maar 8 dagen te wachten..weer terug komen om te kijken of het kindje gegroeit is..
    ik ben zo bang dat t weer misgaat!
    ergens denk ik, t kan nog goed gaan, maar ik heb zo positief getest met mn NOD, terwijl t toen misschien mn NOD wel niet was als ik nu 6 weken ben.. dan was ik net bevrucht ofzo, dus dan kun je nog niet positief testen, maar er zijn mensen die zeggen dat t wel kan..
    maargoed, we staan gewoon machteloos, je kan er gewoon niks aan doen, misschien heb ik wel een levend kindje in mn buik, maar misschien ook wel niet.. afwachten moeten we, maar dat is zo vreselijk moeilijk!
    kijk ook eens bij mijn onderwerp,
    "help, echo geeft 6 weken aan ipv 8"
    ik heb veel positieve reacties gehad, terwijl ik er nog niet in durf te geloven. misschien helpt t jou wat meer hoop te krijgen.
    sterkte meid samen met je man/vriend in deze slopende dagen.. hopelijk heb je goeie steun aan je mannetje!
    hou je taai, ik weet wat jullie doormaken..
     
  7. mamavanKeano87

    mamavanKeano87 Fanatiek lid

    13 feb 2009
    1.491
    1
    0
    Schoonheidsspecialiste
    dat was er bij ons ook gebeurd...ze deed er nog wat vager over: ja ik zie geen hartactie maar dat gebeurd wel vaker met 7 weken.....als ze nou gewoon had gezegd er is een kans dat het al misgegaan is....
    hier had het geen goede afloop maar dat wil natuurlijk niets zeggen over jou situatie...misschien kun je vragen of je volgende week mag ipv 2 weken?
     
  8. knorretje78

    10 nov 2007
    68
    0
    0
    Dag lieve dames,

    Dank jullie wel voor jullie reacties!
    We hebben er inmiddels een nachtje over geslapen en het "rot" gevoel dat ik gisteren had is al een beetje afgezakt. Denk dat wij het vervelendste vonden dat ze verder niks zei... alleen maar: ik zeg geen ja maar ook geen nee... En dat terwijl je natuurlijk het liefst alle opties en het waarom zou doornemen op dat moment. Misschien had ik zelf ook wel door moeten vragen maar ik was gewoon even overdonderd zeg maar... Tja.. en nu maar wachten... ;)

    Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie reacties en we gaan de moed erin houden.. ik hou jullie op de hoogte...

    Jetvg en mamma in spee ik ga voor jullie duimen!
     
  9. jongemoeder21

    17 nov 2009
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    bij mij precies t zelfde kreeg een echo op precies 6 weken... ze durfde ook nie te zegge of het hartje al kllopte dus over 2 weken terug.. daar is er inmiddels al 1 van voorbij en vanmorge voor het eerst overgegeve! dus ik ga ervanuit dat t kindje het gewoon goed doet!!! je maakt je zelf alleen maar gek als je erover na blijft denken
     
  10. Jee wat een nieuws... En dan 2 weken afwachten...pfff das echt lang zeg:( Ik hoop dat alles goed mag gaan! Ook voor Jetvg!
     
  11. kleintje84

    kleintje84 Fanatiek lid

    11 jun 2008
    1.910
    0
    0
    Verzorgende i.g.
    Beverwijk
    Wat vervelend dat er zo weinig verteld werd.
    Ze hadden je wel wat meer mogen zeggen, en dan
    ook om je gerust te stellen.

    ik kreeg mijn eerste echo met 5 weken. Ik dacht zelf 7 weken te zijn, maar volgens de echo was ik maar 5 weken. Hij vertelde dat het kon door een late eisprong, en dat het voor de duur van 5 weken er goed uit zag. Ik moest met 7 weken terug komen. Ik vroeg natuurlijk ook of het wel goed was, omdat ik zelf langer dacht zwanger te zijn. En hij kon alleen maar zeggen dat het 50/50 was. Maar zei ook dat dat altijd was in dit geval, omdat ze dan nog niets kunnen zien,en dan kan het altijd 2 kanten op.

    Het is gelukkig allemaal goed gegaan, en heb nu een
    dijk van een zoon ! :D
     
  12. Christy79

    Christy79 Actief lid

    14 jul 2009
    378
    0
    0
    NULL
    Overijssel
    Hier nog iemand met een soortgelijk ervaring! Dachten ook al anderhalve week ofzo verder te zijn, maar met de eerste echo zag de gyn nog helemaal niks... Ze zei zelfs geen verdikt bm slijmvlies te zien. Moest ik volgens haar thuis nog maar eens even gaan testen of ik wel echt zwanger was :$ Ik voelde me echt enorm kl*te... Gelukkig was alles goed, toen ik 4 dagen later voor een spoedecho heen moest, zagen we ineens een boontje EN kloppend hartje en nu zijn we alweer 29 weken onderweg :D Komt vast goed, probeer je niet teveel zorgen te maken, alhoewel ik heel goed begrijp dat dat heel moeilijk is! Heel veel sterkte en ik duim voor een supermooi en gezond kindje!!!
     
  13. dreamwish

    dreamwish Bekend lid

    3 jul 2009
    645
    0
    0
    utrecht
    hier gelijke situatie: zou 7w moeten zijn echo liet alleen een vruchtzakje zien van 5,3 wk. week weer terug komen. omdat wij zeker wisten wanneer de eisprong was ( gebruik pregnyl ) zou het niet kunnen dat ik een late eisprong had gehad. Week erop wel enige groei in het vruchtzakje 6,3 wk maar niets erin. In die week heb ik ook de miskraam gehad. Bij ons is het dus fout gegaan in de aanleg van het embryo.
    Ik hoop voor je dat het anders uitpakt, maar ik zal zeker gaan bellen datje over 1 week een echo wilt en niet over 2, is echt onmenselijk, vanuit mijn omgeving heb ik begrepen dat als je dan idd belt om het te vervroegen ze je ook laten komen. Stel het zit wel goed dan is teveel stress ook niet goed voor het kleintje
     
  14. Dreamwish, wat naar dat het bij jou foutgelopen is... Sterkte!

    En ik ben het wel met je eens hoor, een week wachten vind ik ook echt lang genoeg...zou zeker even bellen!
     
  15. knorretje78

    10 nov 2007
    68
    0
    0
    Dank jullie wel hoor voor al die opbeurende berichten! Ik dacht op de terugweg van de vk dat ik de enige zou zijn die dit weer moest meemaken ;)... Ik had er ook nog nooit van gehoord...
    Vind het echt fijn om ook jullie verhalen te horen!
    Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat haar telling klopt omdat ik toch echt (bijna) zeker weet dat ik al verder ben dan zij zegt. En aan de andere kant heb ik (net zoals bij de eerste zwangerschap met een mooie zoon als resultaat!!) nog steeds alle symptomen. Ik ga proberen vandaag een afspraak te maken of de echo toch niet volgende week kan. Ook al is het pas op vrijdag, dan hoef ik in elk geval niet nog een weekend te wachten...

    Nogmaals dank jullie wel lieve dames!!!
     
  16. Goed zo meid! Kan me niet voorstellen waarom ze je niet eerder zou laten komen! Laat je even weten of het gelukt is??
     
  17. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    bij mij hetzelfde, volgens mij berekening zou ik afgelopen maandag 9 week zwanger zijn, kom k op de echo zagen we eerst niks dus mn hart zat in mn keel, toch verder drukken en inzoomen, zagen we een vruchtzakje, komt ze emt het verhaal dat ik nog maar 4a5 week zwanger ben, we waren een beetje teleurgesteld dus,maargoed moet 14 juni weer terugkomen hoop dan een stuk meer te zien :D
     
  18. durkje

    durkje Lid

    13 mei 2010
    48
    0
    0
    jeetje, wat een spannende verhalen allemaal!
    zoiets bedenk je idd niet vantevoren!
    ik moet woensdag voor de eerste echo. ik denk dat het op zijn jongst 7wk is en op zijn oudst 9wk...
    ben benieuwd! hoop dat er een kloppend hartje te zien is!
     
  19. knorretje78

    10 nov 2007
    68
    0
    0
    Hoi Dames,

    Heb het eindelijk voor elkaar hoor... ik mag donderdag een echo laten maken om te kijken hoe of wat. De assistente vond het trouwens maar raar dat ik nu al belde want volgens haar zouden ze donderdag ook nog niks meer kunnen zien. Daarna begon ze het hele riedeltje over late eisprong bla bla en toen heb ik haar maar eens even haarfijn uitgelegd wanneer we gemeenschap hebben gehad, wanneer we een positieve test hadden en wanneer de eerste dag van mijn laatste menstruatie is geweest. Toen werd het stil aan de andere kant.... het was misschien dan toch goed dat ik gebeld had:$?! zucht... soms luisteren mensen ook gewoon niet. Maar goed, donderdag ochtend ben ik het eerst aan de beurt. Het blijft nu toch wel moeilijk om de goede moed erin te houden maar we zullen zien...

    Ik houd jullie op de hoogte..

    Mamma in spee, jetvg en jonge moeder21 hoe is het met jullie echo's gegaan!!!
    En Durkje, heel veel succes woensdag!!!
     
  20. knorretje78

    10 nov 2007
    68
    0
    0
    Dag dames,

    Ik wou even laten weten dat het helaas niet goed is... We hadden het al wel een klein beetje verwacht maar als het dan toch echt een feit is is het toch flink balen. Omdat alles er zo onrustig uitziet hopen we dat het vanzelf komt en anders moet ik maandag naar het ziekenhuis en dan halen ze het weg...

    Ik wil jullie bij deze toch even bedanken voor jullie lieve woordjes!
     

Deel Deze Pagina