rozemarijke , gek he dat ie niets bruikbaar is te vinden ? wat een leuke site zeg , ik had gister ook zo'n mooie gevonden ! cakeboss wie kent dat nou niet , geweldig om te zien allemaal ! vond toen die brandweer wagen zooo mooi incl geluid en lichtjes
Jaaa die ga ik ook kijken!! Zo alles staat op temp te komen.. ga ik zo aan de bak voor 30 cupcakes en een klein ochtendtaartje voor neefje. Even mijn vriezer bekijken of ik niet toch nog alvast de biscuits kan bakken..Als ik ze vandaag zou bakken ( zal wel tegen de avond worden aangezien ik de hele dag tot 20:00 de kids alleen heb) Is het dan nog lekker zaterdag rond 14:00? Vullen en bekleden zal me morgen pas lukken denk ik.
en nr. 2 heb ik er net uitgehaald. Vanmiddag vullen en misschien (hangt van dochterlief af hoe makkelijk/moeilijk ze vanmiddag is ) bekleden, maar anders doe ik dat vanavond
2 lading cuppies staat erin.. Als de 3de lading klaar is dan gaan we even naar de winkel om wat spulletjes voor de vullingen te halen en daarna even langs de fotograaf om naar de fotos te kijken van de jongens die ik voor vaderdag heb laten maken.
Wat is het hier stil meiden.... Hier net een kapsel in de oven gezet.. krijgen vrienden op bezoek dus ik maak een bescheiden 15 cm taartje.. zit alleen nog te denken hoe ik hem ga vullen...
Ik heb gisteren mijn eerste kapsel gebakken en vanavond ga ik de tweede doen. Dan morgen nog cc's voor de kinderen tijdens de verjaardag. Denk dat ik daar een gekleurde toef bc op doe en spikkels Iemand ervaring met een met fondant beklede taart in de koeling? gaat dat goed?
Geen ervaring met fondant wel met marsepein... Mijn taart was vorige week gaan smelten in de koelkast... dat kan, zo ik inmiddels gelezen heb op dlt, 2 oorzaken hebben; - ik smeerde af met de kant en klare botermix van funmix en daar zit water in.. vanaf nu doe ik zelf botercreme 1:1 maken. - ik heb ook gelezen dat je taarten waarvan de vulling niet koel hoeft te worden bewaard het beste gewoon buiten de koelkast kan bewaren. anders is er ook kans op smelten vanwege dat het gekoeld is en er dauw op blijft liggen
Hai Mamak, ik gebruik 150 ml water ipv 200 ml en heb nergens last van met die funmix. Je bedoelt toch de mix waar je ook nog boter en poedersuiker toe moet voegen?
@ Kahrin, ja die mix... boter, suikerbakkerspoeder, mix en water.. Ik had het dus vorige week wel.. had gelezen op forum dat het daar door kan komen.. heb nu dus net 1:1 botercreme gemaakt. Ben benieuwd of het nu wel goed gaat... ben een 15 cm taartje aan het maken gevuld met framboosbavarois (zelf gemaakt zonder gelatine) en een beetje framboosjam.. Net afgesmeerd en ga zo marsepein rollen..
Ik doe bij de funcakes ook minder water in de mix, maar wat ik minder aan water doe vul ik aan met vanille spul Marsepein is bij mij alleen gaan zweten toen ik een scheurtje erin had zitten
Zo Dames, Daar ben ik weer heb gisteren weer een taart gemaakt. Een kroontaart. Ben blij dat het weekend is ben helemaal kapot.Dit weekend geen taarten meer!Gelukkig maar!
ook mijn kapsel staat in de oven. Geboetseerde bumba staat al te wachten zo meteen mijn chocokapsel maken. trouwens nu voor het eerst zelf botercreme gemaakt ... ik vind hem echt 100x lekkerder dan die met de mix voor botercreme (die ik dus voorheen altijd gebruikte). heb wel 60 gram roomboter en 40 gram gewone boter gebruikt. kroontjestaart is weer leuk!!! Sowieso al die kroontjes
Hier ook echt mega druk. Bruidstaart en 3 andere taarten. Mooie tiara gemaakt zal hem van het weekend posten.
ik zal morgen/overmorgen even m'n taart posten. @nathalie: ja hoor, een taart met Fondant bekleed kan je in de koelkast bewaren.