angst voor de bevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door babydior, 22 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. babydior

    babydior Nieuw lid

    22 jun 2010
    4
    0
    0
    #1 babydior, 22 jun 2010
    Laatst bewerkt: 22 jun 2010
    Hi dames,

    Ik ben momenteel 7 mnden zwanger en de bevalling komt steeds dichterbij. Ik heb hele rare dromen en ben bang dat ik zal sterven tijdens de bevalling en mijn kindje nooit zal zien of vasthouden. Dit alles komt door een droom die in enige tijd geleden heb gedroomd. Ik droomde dat er raam in de woonkamer van me moeder is gebarst en toen ik haar bezocht was me vader daar ook, terwijl hij al bijna 18 jaar is overleden. Mijn reactie in mijn droom was, gelukkig dat jullie niet geraakt zijn door het glas en dat het niet op jullie is gevallen. Ik een dromenboek die ik heb, staat dat als je over glas droomd in welke vorm dan ook en je zwanger bent je dan komt te overlijden tijdens de bevalling.

    Voor de rest ben ik gezond, geen hoge bloeddruk of andere dingen en met de baby gaat het ook goed. Maar ik ben zoooo bang dat als het straks wel klopt, ik er niet meer ben en me kindje niet ken.

    Weet iemand hier raad mee?

    Groetjes,

    Babydior
     
  2. Seth

    Seth Niet meer actief

    Je gaat ook dood bij een bevalling.......

    Weet niet of je tarotkaarten kent, maar daar staat de kaart "de dood" niet als een einde van iets..... maar als het begin van iets anders.....

    Je gaat dood tijdens een bevalling... je leven verandert dramatisch en als je kind geboren wordt... word jezelf ook herboren...
    herboren als moeder....!! je gaat een nieuw leven in..... je andere leven eindigd als het ware, want je krijgt een nieuwe rol....

    het is net hoe je het symbolisme opneemt.... :)
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Seth heel goed omschreven zeg!

    Ja ik denk dat je het zo kunt zien.
     
  4. MeMyself

    MeMyself Actief lid

    5 mei 2010
    456
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik citeer een aantal dingen die ik op internet heb gevonden:

    Gebroken glas in je droom duidt op een verandering in je leven. Het kan gebeuren dat een bestaande situatie plotseling ten einde kan komen

    Als je droomt over iemand die al lang geleden overleden is, dan suggereert de droom dat een huidige situatie of relatie lijkt op de relatie die je had met de overleden persoon. De droom geeft aan hoe je je in de huidige situatie zou kunne opstellen.

    Als je deze 2 samen voegt kom ik tot de volgende conclusie..Ik denk dat je vader juist op dit soort momenten erg mist. De gebroken ruit duidt dus op een nieuwe situatie waar je je in bevindt. Denk je niet?
     
  5. Canna

    Canna Actief lid

    20 apr 2009
    271
    0
    0
    Zoetermeer
    Het is natuurlijk maar hoe gek je je laat maken...

    Als je zwanger bent droom je meer, vaak ook rare dingen. Logisch ook dat je bang bent om dood te gaan, onder aan de streep loop je dat risico ook gewoon.

    Voor mijn man is het zijn grootste angst om mij kwijt te raken. Toch zijn we heel bewust aan dit kindje begonnen. We beschouwen hem/haar als een zegen van God en Zijn wil geschiedde, als ik kom te overlijden tijdens de bevalling dan heeft het blijkbaar zo moeten zijn. Het is niet makkelijk, maar het is niet in mijn hand, dus ik probeer vooral te vertrouwen. Is een stuk rustiger in je hoofd dan al die angsten!
     
  6. babydior

    babydior Nieuw lid

    22 jun 2010
    4
    0
    0
    Dames,

    Bedankt voor jullie reactie..ik mis mijn vader zeker tijdens zulke momenten. Misschien moet ik me angst ook kenbaar maken aan me verloskundige, dan kan ze daar rekening meehouden. Dit wordt ons eerste kindje, dus alles is onbekend voor mij en dat maakt het erger, want je weet niet precies wat je te wachten staat!
    Groetjes,

    Babydior
     
  7. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Supermooi omschreven! En helemaal waar.
     
  8. goofychick

    goofychick VIP lid

    31 dec 2007
    12.116
    0
    0
    Zuid-Holland
    Mooi gezegd Seth, mijn man voelde niet zo zeer als dood maar wel alsof zijn leven opnieuw begint.

    Meis, ik zou me niet zo druk maken. Juist niet door dromen in je zwangerschap want die zijn niet betrouwbaar! Je droomt de gekste dingen.
     
  9. goofychick

    goofychick VIP lid

    31 dec 2007
    12.116
    0
    0
    Zuid-Holland
    Je moet het ZEKER kenbaar maken. Ze moeten weten dat je bang bent en dat je misschien in paniek kan schieten. Ik was ook erg bang, en mijn VK heeft me voorgesteld om iets vaker te komen zodat ik gerustgesteld kon worden. Ze had maar twee keer nodig om mij de rust te geven.......toen ze bij me kwam met mijn eerste weeen heerste er een serene rust om me heen.
    Let maar op, wanneer het begint of gaat beginnen wordt je vanzelf rustig, dat heeft moeder natuur zo geregeld. En als ik het kan (bange poeperd) kan jij het ook!!!
     
  10. Visjes

    Visjes Bekend lid

    2 jan 2007
    592
    0
    0
    Of je moet geen betekenissen van dromen op gaan zoeken, maak je je zelf alleen maar gek! Ik vind het ook doodeng, het kan nu elk moment gebeuren. Maar op een gegeven moment ben je het wel een soort van zat om te wachten en dan mag het wel gebeuren. Sterkte in elk geval.
     
  11. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.177
    1.358
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Hai,

    Ik droomde iedere keer dat ik op de wc moest bevallen omdat het allemaal zo snel ging. Ik moest dus naar de wc en daar kwam de baby al. Of ik kon nog net van de WC afkomen om onder aan de strap te gaan roepen naar mijn vriend dat de baby er aan komt. Natuurlijk hoorde mijn vriend mij niet omdat hij met oordoppen in sliep. Ik heb dit wel meer dan 10 keer gedroomd

    Wat kun je raar dromen als je zwanger bent. Mijn bevalling ging wel snel (4 uurtjes) maar het was allemaal heel rustig en goed te doen. Mijn dromen zijn (gelukkig) niet uitgekomen.

    Veel liefs
    Nataly
     

Deel Deze Pagina