hey meiden ik heb al eens een topic geopend vor lekkere bakrecepten zoals taart en cake enz, en nu wil ik graag een lekker recept voor lasagne. zelf maken is natuurlijk t lekkerste dus mijn vraag is aan jullie. wat doen jullie in je lasagne?? ik heb een hete lucht oven dus wel handig om de tijd dat t in de oven moet erbij te vermelden
Haha, ik koop zoeen pakje van knor voor lasagne bolognese. De groente doe ik niet en ik doe bij elke laag 2 plakken kaas en bovenop een heel pakje geraspte kaas... maakt heel erg veel verschil.
Hoi hoi, De combinatie zalm en spinazie in de lasagne is erg lekker. De laasjes gewoon afwisselen. Alleen zalm is ook erg lekker. Voor verdere ideeën lees ik even mee Groetjesss Jetje
Ik gebruik een pakje van honing, die vind ik het lekkerst. Wat ook echt super lekker is, is de mini lasanga van de Albert Heijn.
Ik gebruik een mix voor lasagne, en dan doe ik er winterpeen in stukjes en brocolli doorheen. Ik doe iets meer melk en iets minder water dan op het pakje staat, en een ui door de rundergehakt heen. Dan zoveel mogelijk laagjes zodat hij lekker stevig wordt en afmaken met geraspte kaas, en eventueel bechamelsaus nog daaronder als laatste laag. Overigens kan je de saus natuurlijk ook zelf maken met ontpelde, gekookte tomaten, of tomatensaus en puree, maar daar heb ik nooit de energie voor
Hoi hoi Ga je je dr toch aan wagen? Ik gebruik gewoon honig pakjes, die vind ik het lekkerste, en dan het gehakt met een of 2 uien bakken. En dan een laagje saus, met bladen salami en kaas, dan weer saus enz enz. Zo vind ik het het lekkerst
ik heb er verschillende doe mijn best om het goed neer te zetten.. lasagne met kip pakje van honig groente naar keus 400 gram kipfilet in kleine stukjes snijden salami en kaas je doet alles het zelfde wat op het pakje staat lekker de kipfilet kruiden naar eigen smaak en lekker bakken groente er door en dan de lekkere rode saus over schaal goed in vetten en dan eerst de mengsel dan de bladen en salami en dat herhaal je tot je niet meer kan lekker goed laagje kaas over en dan ongeveer 45/50 min in de oven op 200 graden en super lekker de dat ouderwetse met gehakt en groente ook super lekker natuurlijk... de ene met spinazie en zalm is ook vermeld hier maar ik doe dan ook altijd met wat salami bij heerlijk ook lekker op 200 graden bakken ongevbeer 40 a 45 min met lekker laagje kaas boven op jammie... je kan het eigenlijk zo lekker maken als je zelf wilt en ook met verschillende soorten vlees bv hamlappen of wat ook gewoon lekker uit proberen ik ben ook nog steeds bezig maar met die kip is het lekkerste vind ik en ik doe altijd met lekkere tenen knoflook en doe overal verse groente bij hier zijn we gek op groente
Ik doe het ook met honig, en dan eerst ui en knoflook fruiten, dan gehakt erbij, een flinke winterpeen en prei. De laagjes zoals standaard, en dan wel laatste laag bechamelsaus en dan heeeeel veel gerapste kaas. Mijn buren doen er banaan doorheen... vinden ze erg lekker, ik durf het nog niet aan.
gewone mix van knorr of honig als het gehakt rul is een pakje gehakte spinazie erbij, smaakt heerlijk en zo heb je ook gelijk je groenten binnen. en heel makkelijk
Spinazie, veel champignons, knoflook, ui, en een DIKKE laag mozarella on top! Favoriet bij mijn vega vriendinnen.
Ik doe het zonder gehakt. Gewoon een pak van honig. Ipv gehakt doe ik champignons, ui, gele paprika, courgette en spinazie erin. Bovenop mozarella en een heel zakje geraspte kaar
Ik maak lasagne meestal zelf: Ingrediënten Ca. 500 gram gehakt Italiaanse roerbakgroente Italiaanse kruiden Tomatenpuree (1 klein blikje) Tomatenblokjes 1 blik of vers kan natuurlijk ook 3 eetlepels Bloem Boter (gehakt aanbraden + schaal invetten) 9 dl koud vocht dit kan zijn water, melk, bouillon of een combinatie van deze drie (ik gebruik water + melk) en soms nog een bouillonblokje Geraspte kaas Lasagne bladen (voor ca. 3 lagen) Allesbinder Wok/hapjespan Grote Lasagneschaal, ca. 2 liter Oven Werkwijze Oven voorverwarmen op 200 graden.(elektrische) Gehakt met wat Italiaanse kruiden in de boter rul bakken. Italiaanse wokgroente even meebakken. Tomatenpuree ook even mee laten bakken(vuur laag zetten) Dan de bloem toevoegen. Zorgen dat de boter de bloem volledig heeft opgenomen, als het nog erg vettig is, nog wat bloem erbij doen. Vuur uitzetten. Dan de melk, het water en/of bouillon toevoegen, scheutje voor scheutje. Goed roeren (liefst met een garde) Als het vocht goed is opgenomen het vuur weer aanzetten en het geheel al roerende geleidelijk aan de kook brengen. Dan de tomatenblokjes erbij doen. Naar smaak nog Italiaanse kruiden, zout en/of smaakmakers die je zelf lekker vindt toevoegen. Als de saus te dun is kun je het wat bij binden met allesbinder. Ovenschaal invetten met een beetje boter. Laagje saus in de schaal doen, dan een klein laagje kaas en een laag lasagnebladen. Dit herhalen totdat de saus op is, waarbij je eindigt met een laag saus met daaroverheen geraspte kaas. De lasagne een half uur in de oven. Dan een minuutje laten uitdampen. Lekker met een salade. Eet smakelijk.
Ik wissel nog wel eens af, maar meestal is het pakje Honig, courgette, tomaat, knoflook, champignons, gehakt, geraspte kaas.
Gehakt of salami tomaat ui paprika courgette knoflook Italiaanse kruiden je kunt er ook mozzarella in doen.
Wat ik lekker vind in de lasagne is het volgende.. Pakje van honig.. 300 gram extra mager rundergehakt, uitje, champignons, tomaten , paprika trio.. Zo veel 3 lagen maken ( dus minder lasagne bladen).. Boven op plakken tomaat en dan een laag 20+ geraspte kaas.. Heb je een vrij magere lasagne die toch erg lekker is!!
Ik gebruik meestal zo'n pakje van honig, mix voor lasagne. Dan de bladeren; een pakje witte en een pakje groene bladeren. Als saus maak ik dus die saus uit het pakje en doe daar geraspte wortel doorheen. Vervolgens laagjes; rode saus + diepvries blokjes spinazie ertussen. Bladeren, beciamel saus, bladeren, rode saus + spinazie. Bovenop afsluiten met beciamel saus en flink kaas. De witte en groene bladeren wissel ik ook af. Ik vind hem zelf 't allerlekkerst zo
nog een hele makkelijke... Lasagne met pesto. Pesto of zelfmaken of kopen... Zelfmaken = Extra virgin olie in de mixer + pijnboompitten en knoflook, mixen. Basilicumblaadjes erbij. Mixen. Evt. nog wat olie als het te droog eruit ziet. Dan 50% geraspte parmezaanse kaas en 50% geraspte pecorino. En dan hebben we de echte genovese pesto. Besciamelsaus = Koude melk (ong. 1 liter) met meel (ong 70g) mengen. Op vuurtje zetten en boter (ong. 80gr) erbij laten smelten. Blijven roeren tot het een romige saus wordt. Als het te dun is nog wat meel erbij (wel in een beetje melk oplossen). Pesto door de besciamelsaus roeren. Laagje lasagnebladeren, laagje saus etc. Eindigen met laagje saus. Is makkelijk en erug lekker!