Lasagne

Discussion in 'De lounge' started by susanne85, Jul 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. susanne85

    susanne85 VIP lid

    Aug 13, 2007
    9,807
    866
    113
    Noord Holland
    hey meiden

    ik heb al eens een topic geopend vor lekkere bakrecepten zoals taart en cake enz, en nu wil ik graag een lekker recept voor lasagne.:D
    zelf maken is natuurlijk t lekkerste dus mijn vraag is aan jullie. wat doen jullie in je lasagne??

    ik heb een hete lucht oven dus wel handig om de tijd dat t in de oven moet erbij te vermelden;)
     
  2. Chai

    Chai Niet meer actief

    Haha, ik koop zoeen pakje van knor voor lasagne bolognese. De groente doe ik niet en ik doe bij elke laag 2 plakken kaas en bovenop een heel pakje geraspte kaas... maakt heel erg veel verschil. :D
     
  3. anouk31

    anouk31 Bekend lid

    Nov 22, 2006
    590
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Zuid Limburg
    Ik lees even mee.. ik ben ook al een hele tijd op zoek naar een lekker recept voor lasagne...
     
  4. jettje

    jettje Fanatiek lid

    Jan 30, 2007
    1,541
    0
    0
    zv-er
    Hoi hoi,

    De combinatie zalm en spinazie in de lasagne is erg lekker.
    De laasjes gewoon afwisselen. Alleen zalm is ook erg lekker.
    Voor verdere ideeën lees ik even mee :D

    Groetjesss Jetje
     
  5. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,024
    1,850
    113
    Provincie Groningen
    Ik gebruik een pakje van honing, die vind ik het lekkerst.
    Wat ook echt super lekker is, is de mini lasanga van de Albert Heijn.
     
  6. mroos

    mroos Niet meer actief

    Ik gebruik een mix voor lasagne, en dan doe ik er winterpeen in stukjes en brocolli doorheen. Ik doe iets meer melk en iets minder water dan op het pakje staat, en een ui door de rundergehakt heen.
    Dan zoveel mogelijk laagjes zodat hij lekker stevig wordt en afmaken met geraspte kaas, en eventueel bechamelsaus nog daaronder als laatste laag.

    Overigens kan je de saus natuurlijk ook zelf maken met ontpelde, gekookte tomaten, of tomatensaus en puree, maar daar heb ik nooit de energie voor;)
     
  7. Anno niem

    Anno niem VIP lid

    Oct 28, 2007
    34,502
    3
    0
    Hoi hoi :D

    Ga je je dr toch aan wagen? Ik gebruik gewoon honig pakjes, die vind ik het lekkerste, en dan het gehakt met een of 2 uien bakken.
    En dan een laagje saus, met bladen salami en kaas, dan weer saus enz enz. Zo vind ik het het lekkerst ;)
     
  8. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik heb er verschillende doe mijn best om het goed neer te zetten..

    lasagne met kip

    pakje van honig
    groente naar keus
    400 gram kipfilet in kleine stukjes snijden
    salami en kaas

    je doet alles het zelfde wat op het pakje staat
    lekker de kipfilet kruiden naar eigen smaak en lekker bakken
    groente er door en dan de lekkere rode saus

    over schaal goed in vetten en dan eerst de mengsel dan de bladen en salami en dat herhaal je tot je niet meer kan lekker goed laagje kaas over en dan ongeveer 45/50 min in de oven op 200 graden en super lekker:)

    de dat ouderwetse met gehakt en groente ook super lekker natuurlijk...

    de ene met spinazie en zalm is ook vermeld hier maar ik doe dan ook altijd met wat salami bij heerlijk ook lekker op 200 graden bakken ongevbeer 40 a 45 min met lekker laagje kaas boven op jammie...

    je kan het eigenlijk zo lekker maken als je zelf wilt en ook met verschillende soorten vlees bv hamlappen of wat ook gewoon lekker uit proberen ik ben ook nog steeds bezig maar met die kip is het lekkerste vind ik en ik doe altijd met lekkere tenen knoflook en doe overal verse groente bij hier zijn we gek op groente:)
     
  9. daphne78

    daphne78 VIP lid

    May 10, 2006
    7,311
    0
    0
    Nijmegen
    Ik doe het ook met honig, en dan eerst ui en knoflook fruiten, dan gehakt erbij, een flinke winterpeen en prei.
    De laagjes zoals standaard, en dan wel laatste laag bechamelsaus en dan heeeeel veel gerapste kaas.

    Mijn buren doen er banaan doorheen... vinden ze erg lekker, ik durf het nog niet aan.
     
  10. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    gewone mix van knorr of honig
    als het gehakt rul is een pakje gehakte spinazie erbij,
    smaakt heerlijk en zo heb je ook gelijk je groenten binnen.
    en heel makkelijk:D
     
  11. Maccy

    Maccy Bekend lid

    Dec 26, 2008
    513
    0
    0
    Spinazie, veel champignons, knoflook, ui, en een DIKKE laag mozarella on top! Favoriet bij mijn vega vriendinnen. :)
     
  12. Skatje

    Skatje VIP lid

    Dec 10, 2008
    9,026
    165
    63
    Female
    Gastouder
    Arnhem
    Ik doe het zonder gehakt.
    Gewoon een pak van honig. Ipv gehakt doe ik champignons, ui, gele paprika, courgette en spinazie erin. Bovenop mozarella en een heel zakje geraspte kaar :D
     
  13. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Ik maak lasagne meestal zelf:

    Ingrediënten
    Ca. 500 gram gehakt
    Italiaanse roerbakgroente
    Italiaanse kruiden
    Tomatenpuree (1 klein blikje)
    Tomatenblokjes 1 blik of vers kan natuurlijk ook
    3 eetlepels Bloem
    Boter (gehakt aanbraden + schaal invetten)
    9 dl koud vocht dit kan zijn water, melk, bouillon of een combinatie van deze drie (ik gebruik water + melk) en soms nog een bouillonblokje
    Geraspte kaas
    Lasagne bladen (voor ca. 3 lagen)
    Allesbinder

    Wok/hapjespan
    Grote Lasagneschaal, ca. 2 liter
    Oven

    Werkwijze

    Oven voorverwarmen op 200 graden.(elektrische)
    Gehakt met wat Italiaanse kruiden in de boter rul bakken. Italiaanse wokgroente even meebakken. Tomatenpuree ook even mee laten bakken(vuur laag zetten) Dan de bloem toevoegen. Zorgen dat de boter de bloem volledig heeft opgenomen, als het nog erg vettig is, nog wat bloem erbij doen. Vuur uitzetten. Dan de melk, het water en/of bouillon toevoegen, scheutje voor scheutje. Goed roeren (liefst met een garde) Als het vocht goed is opgenomen het vuur weer aanzetten en het geheel al roerende geleidelijk aan de kook brengen. Dan de tomatenblokjes erbij doen. Naar smaak nog Italiaanse kruiden, zout en/of smaakmakers die je zelf lekker vindt toevoegen. Als de saus te dun is kun je het wat bij binden met allesbinder.
    Ovenschaal invetten met een beetje boter. Laagje saus in de schaal doen, dan een klein laagje kaas en een laag lasagnebladen. Dit herhalen totdat de saus op is, waarbij je eindigt met een laag saus met daaroverheen geraspte kaas. De lasagne een half uur in de oven. Dan een minuutje laten uitdampen. Lekker met een salade.

    Eet smakelijk.
     
  14. Juli2009

    Juli2009 Niet meer actief

    Ik wissel nog wel eens af, maar meestal is het pakje Honig, courgette, tomaat, knoflook, champignons, gehakt, geraspte kaas.
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Gehakt of salami
    tomaat
    ui
    paprika
    courgette
    knoflook
    Italiaanse kruiden

    je kunt er ook mozzarella in doen.
     
  16. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Wat ik lekker vind in de lasagne is het volgende..

    Pakje van honig..

    300 gram extra mager rundergehakt, uitje, champignons, tomaten , paprika trio..

    Zo veel 3 lagen maken ( dus minder lasagne bladen).. Boven op plakken tomaat en dan een laag 20+ geraspte kaas..

    Heb je een vrij magere lasagne die toch erg lekker is!!;)
     
  17. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    Jul 4, 2010
    13,212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik gebruik meestal zo'n pakje van honig, mix voor lasagne. Dan de bladeren; een pakje witte en een pakje groene bladeren. Als saus maak ik dus die saus uit het pakje en doe daar geraspte wortel doorheen. Vervolgens laagjes; rode saus + diepvries blokjes spinazie ertussen. Bladeren, beciamel saus, bladeren, rode saus + spinazie. Bovenop afsluiten met beciamel saus en flink kaas. De witte en groene bladeren wissel ik ook af. Ik vind hem zelf 't allerlekkerst zo ;)
     
  18. Iosola

    Iosola Fanatiek lid

    Oct 22, 2008
    1,010
    0
    36
    Italia
    nog een hele makkelijke...

    Lasagne met pesto.

    Pesto of zelfmaken of kopen...
    Zelfmaken =
    Extra virgin olie in de mixer + pijnboompitten en knoflook, mixen.
    Basilicumblaadjes erbij. Mixen. Evt. nog wat olie als het te droog eruit ziet.
    Dan 50% geraspte parmezaanse kaas en 50% geraspte pecorino.
    En dan hebben we de echte genovese pesto.

    Besciamelsaus =
    Koude melk (ong. 1 liter) met meel (ong 70g) mengen. Op vuurtje zetten en boter (ong. 80gr) erbij laten smelten. Blijven roeren tot het een romige saus wordt. Als het te dun is nog wat meel erbij (wel in een beetje melk oplossen).

    Pesto door de besciamelsaus roeren.
    Laagje lasagnebladeren, laagje saus etc. Eindigen met laagje saus.
    Is makkelijk en erug lekker!
     

Share This Page