Met warm is bij mij dit favoriet: (het is wel vega want ik eet geen vlees+vis) COUSCOUS ingrediënten 125 g gewelde abrikozen (zak 500 g), in kleine stukjes 1 sinaasappels, schoongeboend 1 theelepel kaneelpoeder 250 g couscous 3 eetlepels olijfolie 1/2 zakje amandelen (a 75 g) 1/2 zakje bosuitjes (a 3 stuks), in dunne ringen 1/2 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden 100 g feta, verkruimeld Bereiden Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Pers daarna uit. Schep in een schaal de abrikoosstukjes om met het sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en een halve theelepel zout. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 250 ml kokend water en de olijfolie toe en laat 10 minuten staan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui en 3/4 van de koriander, feta en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover. ----------------------- En verder heb ik gisteren gegeten: -bak italiaanse maaltijdsalade van de AH -van die gevulde deegdingetjes (spinazie ricotta) Deegdingetjes 3 minuutjes koken, de maaltijdsalade in een groot bord doen. Deegdingetjes afgieten en erbij: eet smakelijk!
Ik ben dol op zomerstamppot! - aardappels koken en stampen met melk en boter, op smaak brengen met peper en zout - dunne reepjes ijsbergsla erdoor en een zakje veldsla - gebakken spekjes met pijnboompitten en een teentje knoflook erdoor - eventueel nog even op het vuur om door te warmen Echt heerlijk!
Ik maak altijd weekmenus,nooit meer bedenken wat we gaan koken! Via hyves krijg ik het altijd toegestuurd(low budget club)voor 20-25 euro per week koken,ben er erg tevreden over. Met dit weer eten we regelmatig pasta,tostis,zomerse groentesoep. Heb gisteren de braad&stoom kip ontdekt>heerlijk!!
Hier maak ik graag en vaak hartige taart, je kan er van alles voor verzinnen wat je erin kan doen, lekker met sla erbij en hoppa klaar. Wat er van over is, gooi ik inde vriezer, voor de magere dagen
oohh kan er niet aan denken om iedere avond "koud" te eten! ik hou van warm eten! zelfs met 34 graden ik ken wel een paar "redelijk" koude gerechten aardappelkroketjes met koudeschotel (tomaat, ei en blikje groentenmengeling goeie kwak mayo erbij) en dan met kipfiletje ofzo of gewoon stokbrood en wat salades, huzarensalade,... lekker zalm, haring, garnaaltjes enzo erbij en dat was het wel van koude gerechten hihi
Ik probeer nog wel vaak gewone goede maaltijden op tafel te zetten, sowieso kan vriendlief dat wel gebruiken na een dag werken en ik vind het ook fijner voor Milan, dat 'ie gewoon alles binnenkrijgt wat 'ie nodig heeft. Groenten vervang ik met warm weer vaak door een salade of iets van rauwe groente (fetasalade doet 't hier erg goed, maar ook bijv. geraspte wortel met wat peterselie en tonijn of rauwe rode kool). En dan dus wel gewoon vlees/vis en aardappels/rijst/pasta. We zetten met dit weer vaak de bakplaat aan buiten en daar gooien we dan het vlees en wat aardappels en groenten op. Of ik maak aardappelsalade, ook altijd lekker! En dan maak ik meteen genoeg voor 2 of 3 dagen.
Voor degene die bang zijn dat de kids (en jezelf) te weinig groenten of vitamines binnen krijgen bij al die makkelijke recepten, zoek eens op het internet naar lekkere fruitsalades als toetje (kant en klaar te koop in de supermarkt is natuurlijk het makkelijkste maar wordt een dure hobby met zoveel warme dagen als dat we de laatste tijd hebben) maak een grote schaal vol en verdeeld over de dag kan je het dan lekker uit de koelkast pakken i.p.v. al die zoete limonade dranken, is nog lekker fris ook.
Hier staan nu ook geregeld salades op tafel hoor! Maar op den duur heb ik het idee dat dit toch wel wat eenzijdig wordt. Sla en tomaat zijn wel gezond natuurlijk, maar een beetje afwisseling is toch wel beter. We eten wel veel verschillende soorten sla hoor. Dus ik hoop dat dat toch voldoende soorten vitamines oplevert. Ik zit net te bedenken dat mijn moeder geregeld een salade maakte van rode bieten, appel en ui en volgens mij iets van een sausje ofzo. Die ui hoeft van mij niet zo nodig, maar verder was het wel lekker. Volgens mij zaten er ook wel eens augurkjes in? Ik zal het eens navragen. Verder is bij mij het broodje cheeseburger populair, maar dan liefst de 'luxe' versie. (Vriend koopt gewoon een krop sla en een tomaat. Ook lekker. Maar als ik 'hoofd inkoop' ben, maak ik het met ruccola en kerstomaatjes. ) Soepje erbij en klaar. In plaats van aardappelen hier vaak afbakstokbrood met kruidenboter. (Ja, we worden moddervet hier ) En we eten nu iets vaker vis dan 's winters. Lekker buiten op de skottel of de bbq. Sowieso zou ik het liefst elke dag bbq-en, maar dat zou een beetje te duur worden.
Ja rode bieten salade is heerlijk! Wij doen bietjes, appel, ui, ei allemaal in blokjes en dan een klein beetje mayonaise erdoorheen!
Omelet (2 eieren) bakken, daarop een laag spinazie a la creme, blokjes tomaat en geraspte kaas. Dubbelvouwen en eten met stokbrood. Gezond, lekker en snel klaar .
Oh ja, een maaltijdomelet! Da's ook lang geleden! Lekker. Wij deden de 'extra's' er altijd erdoorheen i.p.v. erop. Dan krijg je zo'n hele dikke omelet. (Omdraaien eventueel met behulp van een bord.) Er zaten dan schijfjes aardappel (uit zo'n voorgekookt zakje), kaas en groenten door. Meestal kozen we dan voor prei of spinazie ofzo. Ook makkelijk klaar te maken en zit al vanalles in.
schnitzels met lekker sausje met salade en stokbrood salades met stokbrood shoarma met salade simpel een pizza gevulde maaltijdsalades met gerookte kip veel eenpansgerechten
Pfff ik heb sowieso een hekel aan koken, maar met dit weer al helemaal! Ik heb ook vaak de frituur aan staan, eet salades en kant en klare maaltijden zoals de lasagna uit de oven of roerbakgroenten alleen ff opbakken en klaar
* Grove stukken paprika met olijfolie besprenkelen en tijm....in de oven...tot ze lekker zacht zijn.. * Dikke schijven aubergine met zout in de grillpan.. *visje ook in de oven Dit met Of brood en wat dipping..hummus/pesto/iets anders of aardappeltjes erbij... Zo sta je alleen maar btj te snijden en de oven doet de rest Wraps zijn ook makkelijk...lekker met kip krokantscnitzel en geitenkaas met honing/mosterd dressing maken