Warm-maaltijd-weer

Discussie in 'De lounge' gestart door Arri, 14 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    Met warm is bij mij dit favoriet:
    (het is wel vega want ik eet geen vlees+vis)

    COUSCOUS
    ingrediënten
    • 125 g gewelde abrikozen (zak 500 g), in kleine stukjes
    • 1 sinaasappels, schoongeboend
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 250 g couscous
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1/2 zakje amandelen (a 75 g)
    • 1/2 zakje bosuitjes (a 3 stuks), in dunne ringen
    • 1/2 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
    • 100 g feta, verkruimeld
    Bereiden
    Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Pers daarna uit. Schep in een schaal de abrikoosstukjes om met het sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en een halve theelepel zout. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 250 ml kokend water en de olijfolie toe en laat 10 minuten staan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui en 3/4 van de koriander, feta en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.
    -----------------------
    En verder heb ik gisteren gegeten:
    -bak italiaanse maaltijdsalade van de AH
    -van die gevulde deegdingetjes (spinazie ricotta)

    Deegdingetjes 3 minuutjes koken, de maaltijdsalade in een groot bord doen. Deegdingetjes afgieten en erbij: eet smakelijk!
     
  2. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik ben dol op zomerstamppot!

    - aardappels koken en stampen met melk en boter, op smaak brengen met peper en zout
    - dunne reepjes ijsbergsla erdoor en een zakje veldsla
    - gebakken spekjes met pijnboompitten en een teentje knoflook erdoor
    - eventueel nog even op het vuur om door te warmen

    Echt heerlijk!
     
  3. avon

    avon Fanatiek lid

    6 apr 2010
    1.177
    0
    0
    verpleegkundige
    Regio Groningen
    oven pasta van knorr. erg makkelijk te bereiden.
    moet wel 45 min in de oven.
     
  4. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ik maak altijd weekmenus,nooit meer bedenken wat we gaan koken!
    Via hyves krijg ik het altijd toegestuurd(low budget club)voor 20-25 euro per week koken,ben er erg tevreden over.
    Met dit weer eten we regelmatig pasta,tostis,zomerse groentesoep.
    Heb gisteren de braad&stoom kip ontdekt>heerlijk!!
     
  5. Arri

    Arri Fanatiek lid

    21 dec 2007
    2.566
    0
    0
    Chillin, wat een leuk idee! Hoe doe je dat?
     
  6. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Hier maak ik graag en vaak hartige taart, je kan er van alles voor verzinnen wat je erin kan doen, lekker met sla erbij en hoppa klaar.
    Wat er van over is, gooi ik inde vriezer, voor de magere dagen ;)
     
  7. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Die hyve wil ik ook wel!
     
  8. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    oohh kan er niet aan denken om iedere avond "koud" te eten! ik hou van warm eten! zelfs met 34 graden :D

    ik ken wel een paar "redelijk" koude gerechten

    aardappelkroketjes met koudeschotel (tomaat, ei en blikje groentenmengeling goeie kwak mayo erbij) en dan met kipfiletje ofzo

    of gewoon stokbrood en wat salades, huzarensalade,... lekker zalm, haring, garnaaltjes enzo erbij

    en dat was het wel van koude gerechten hihi :D
     
  9. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik probeer nog wel vaak gewone goede maaltijden op tafel te zetten, sowieso kan vriendlief dat wel gebruiken na een dag werken en ik vind het ook fijner voor Milan, dat 'ie gewoon alles binnenkrijgt wat 'ie nodig heeft.

    Groenten vervang ik met warm weer vaak door een salade of iets van rauwe groente (fetasalade doet 't hier erg goed, maar ook bijv. geraspte wortel met wat peterselie en tonijn of rauwe rode kool). En dan dus wel gewoon vlees/vis en aardappels/rijst/pasta.

    We zetten met dit weer vaak de bakplaat aan buiten en daar gooien we dan het vlees en wat aardappels en groenten op.
    Of ik maak aardappelsalade, ook altijd lekker! En dan maak ik meteen genoeg voor 2 of 3 dagen.
     
  10. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    Voor degene die bang zijn dat de kids (en jezelf) te weinig groenten of vitamines binnen krijgen bij al die makkelijke recepten, zoek eens op het internet naar lekkere fruitsalades als toetje (kant en klaar te koop in de supermarkt is natuurlijk het makkelijkste maar wordt een dure hobby met zoveel warme dagen als dat we de laatste tijd hebben) maak een grote schaal vol en verdeeld over de dag kan je het dan lekker uit de koelkast pakken i.p.v. al die zoete limonade dranken, is nog lekker fris ook.
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.766
    18.910
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hier staan nu ook geregeld salades op tafel hoor! Maar op den duur heb ik het idee dat dit toch wel wat eenzijdig wordt. Sla en tomaat zijn wel gezond natuurlijk, maar een beetje afwisseling is toch wel beter. We eten wel veel verschillende soorten sla hoor. Dus ik hoop dat dat toch voldoende soorten vitamines oplevert. :D
    Ik zit net te bedenken dat mijn moeder geregeld een salade maakte van rode bieten, appel en ui en volgens mij iets van een sausje ofzo. Die ui hoeft van mij niet zo nodig, maar verder was het wel lekker. Volgens mij zaten er ook wel eens augurkjes in? Ik zal het eens navragen.

    Verder is bij mij het broodje cheeseburger populair, maar dan liefst de 'luxe' versie. (Vriend koopt gewoon een krop sla en een tomaat. Ook lekker. Maar als ik 'hoofd inkoop' ben, maak ik het met ruccola en kerstomaatjes. :D) Soepje erbij en klaar.

    In plaats van aardappelen hier vaak afbakstokbrood met kruidenboter. (Ja, we worden moddervet hier :D) En we eten nu iets vaker vis dan 's winters. Lekker buiten op de skottel of de bbq. Sowieso zou ik het liefst elke dag bbq-en, maar dat zou een beetje te duur worden.
     
  12. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja rode bieten salade is heerlijk! Wij doen bietjes, appel, ui, ei allemaal in blokjes en dan een klein beetje mayonaise erdoorheen!
     
  13. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    maar veel sla eten is toch ook niet zo goed? ivm nitraat?
     
  14. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Omelet (2 eieren) bakken, daarop een laag spinazie a la creme, blokjes tomaat en geraspte kaas. Dubbelvouwen en eten met stokbrood.

    Gezond, lekker en snel klaar :).
     
  15. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.766
    18.910
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Oh ja, een maaltijdomelet! Da's ook lang geleden! Lekker. Wij deden de 'extra's' er altijd erdoorheen i.p.v. erop. Dan krijg je zo'n hele dikke omelet. (Omdraaien eventueel met behulp van een bord.) Er zaten dan schijfjes aardappel (uit zo'n voorgekookt zakje), kaas en groenten door. Meestal kozen we dan voor prei of spinazie ofzo. Ook makkelijk klaar te maken en zit al vanalles in.
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Dat gaan wij vanavond eten!:p
    Met rijst en een roomsausje.Had nog ham over,kan er ook door.
     
  17. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
  18. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    schnitzels met lekker sausje met salade en stokbrood
    salades met stokbrood
    shoarma met salade
    simpel een pizza
    gevulde maaltijdsalades met gerookte kip
    veel eenpansgerechten
     
  19. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Pfff ik heb sowieso een hekel aan koken, maar met dit weer al helemaal! Ik heb ook vaak de frituur aan staan, eet salades en kant en klare maaltijden zoals de lasagna uit de oven of roerbakgroenten alleen ff opbakken en klaar :p
     
  20. fafje

    fafje Niet meer actief

    * Grove stukken paprika met olijfolie besprenkelen en tijm....in de oven...tot ze lekker zacht zijn..
    * Dikke schijven aubergine met zout in de grillpan..
    *visje ook in de oven

    Dit met Of brood en wat dipping..hummus/pesto/iets anders of aardappeltjes erbij...

    Zo sta je alleen maar btj te snijden en de oven doet de rest :p

    Wraps zijn ook makkelijk...lekker met kip krokantscnitzel en geitenkaas met honing/mosterd dressing maken
     

Deel Deze Pagina