Weet iemand hoe het kan dat het vlees hier heel snel rot wordt in de koelkast? Nog voor de houdbaarheidsdatum verstreken is is het gehakt bijvoorbeeld al helemaal bruin. Ook ander vlees is sneller rot dan hoort. Verschillende winkels gekocht dus daar kan het niet aan liggen. Ook heb ik de koelkast op verschillende standen gehad, steeds hetzelfde resultaat. Ook merk ik op dat frisdrank enzo nooit echt koud wordt.
dan lijkt het erop dat tie zn beste tijd gehad heeft, hij koelt niet meer goed dan, als je nog garantie hebt, dan zou ik naar de winkel terug gaan. Anders heb je ook van die mannetjes die het wel repareren, maar soms is dat duurder dan een nieuwe.
Gelukkig is het een oude koelkast van mijn vriend en heb ik die van mij in de opslag staan. Volgende week gaan we waarschijnlijk verhuizen en gaat mijn koelkast mee (die is veel nieuwer).
Ik zou er een poosje een thermometer in leggen, kijken hoe koud hij het nog houdt. Ik geloof dat ideaal het 7 graden hoort te zijn. Zit er een vriesstuk bij wat ontdooit moet worden? Als je dat te lang niet doet kan dat ook het probleem zijn.
Denk toch dat het aan je koelkast ligt. Wij hadden dat ook met onze vorige koelkast, alles bedierf veel sneller. We hebben nu een goede nieuwe en alles blijft nu wel langer goed.
Hmm... ik heb vlees in de vriezer liggen enzo.. Ga er nu hard aan twijfelen dat gewoon weg te gooien Straks is dat ook niet goed meer, of moet je dat dan kunnen zien?
Maar als gehakt verkleurd betekent het niet dat het niet meer goed is. Weet je zeker dat het echt niet meer goed is? En niet alleen maar verkleurd is?
Nou ik heb bij verschillende mensen gevraagd en iedereen zegt dat je verkleurd gehakt niet moet eten. Het zou veeeeeeeel meer bacterien bevatten en dus ongezond zijn.
wij hebben met deze warmte de koelkast ook 2 standen hoger gezet. ik bewaar nooit vlees in de koelkast ik doe het altijd direct uit de vriezer in de pan. maar merkte ook aan de spullen dat het wat warmer was dan normaal. nu is het weer in orde. het is ook eigenlijk wel logisch zo'n ding moet zich ook een slag inde rondte werken met deze hitte. maar had er zelf ook niet bij stilgestaan.
Gehakt hoort helemaal niet rood te zijn! Ze gooien er allemaal troep doorheen zodat het rood is. Maar als het gehakt verkleurt dan betekent dat echt niet dat het niet meer goed is hoor!
Een koelkast hoort tussen de 4 en 7 graden te zijn. Daarboven is het echt te warm. Zet hem anders eens op de koudste stand en leg er dan een thermometer in. Kijk na een paar uur hoeveel graden het is. Is het boven de 7 graden, dan is hij echt aan vervanging toe. Sluit de koelkast wel goed?
je kan wel heel goed bedorven gehakt herkennen aan de geur.. met gehakt hebben wij vaak problemen, moet je gwoon hooguit 48 uur na aankoop eten ook al staat er een latere houdbaarheidsdatum op. (volgens mij is het officiele advies zelfs nog korter)
Dat gebeurd me hier ook altijd! En ik kan me ook niet herinneren dat het in ons vorige huis met andere koelkast gebeurde.
Echt waar? Doe je dat met al het vlees dan? Kan me bijna niet voorstellen dat dat goed gaat dan maar heb het nog nooit geprobeerd. Ik laat het altijd 24u vooraf in de koelkast ontdooien. Kan ook niet met alle vlees want ik zie me nog geen halve kilo ingevroren gehakt rul bakken of hoe doe jij dat?
OVER DE KLEUR VAN GEHAKT Wanneer gehakt begint te verkleuren in tinten die van grijs naar bruin gaan, hoef je niet meteen te denken dat het bedorven is. De paarsrode kleur van vlees komt van hemoglobine, een stof die zich in de weefsels van het vlees bevindt. Wanneer het gehakt langer in contact blijft met de lucht, gaat het myoglobine oxideren en veranderen in grijsbruin. Deze verkleuring is volledig natuurlijk en ongevaarlijk en het gehakt is dan nog prima geschikt voor consumptie. Gehakt dat echt bedorven is omdat het niet koel is bewaard of is aangetast door parasieten en ziektekiemen, zal weliswaar ook verkleuren voor namelijk grijze, groene en bruine tinten, maar je zal het meteen herkennen aan de onaangename kwalijke geur. Laat vlees na het winkelen ook liever niet in de autokoffer liggen. Gebruik een koelbox, voorzien van koelelementen, om het vlees tijdens het transport naar huis te bewaren. Gebruik het gehakt nog dezelfde dag van de aankoop of de dag erna, heb je het niet direkt nodig bewaar het dan in de diepvries. Nog een tip: wanneer je gehakt vlees verder aanmaakt of verwerkt met de hand, verhoog je onvermijdelijk de temperatuur van het vlees. Bak het daarom zo snel mogelijk na het aanmaken.
en je hebt nu ook nog eens de hondsdagen dus is alles zowiezo eerder bedorven en als je koelkast dan ook niet lekker werkt! heb ff gekeken en hier staat de koelkast op 5 graden trouwens wist helemaal niet wat de goeie temp was per ongelijk goed gedaan dus haha