Hier wordt het soep (welke weet ik nog niet), gevulde paprika en salade. Zal wel genoeg zijn denk ik..
Wij beginnen morgen met de ramadan. Heel vreemd dat een deel vandaag al is begonnen en een deel morgen zal beginnen. Ik wens iedereen een goed en gezegd ramadan! Moge Allah al onze zonden vergeven en onze vasten accepteren. Ik zelf doe (nog) niet mee, ben nu overtijd en in afwachting of ik zwanger ben of niet.. mijn man gaat morgen Inshallah beginnen..
Ik ben dan wel geen moslima, maar ik heb het topic wel helemaal gelezen, want ik vind het wel interessant. En ik heb diep respect voor jullie. Echt knap hoor! Heel veel succes allemaal.
He, Ollebolle, wat vreemd dat jullie morgen pas beginnen. De maan is al wel gezien! dus dat betekend eigenlijk voor iedereen vasten. Ik heb wel eerder gehoord dat sommige gemeenschappen via berekeningen kijken wanneer er gevast moet worden.. en die zou via de berekeningen ook vandaag zijn. Kijken jullie zelf naar de maan? hmm ik lees het terug en het ziet er een beetje ingewikkeld uit haha maar je snapt vast wat ik bedoel. Liefs
Iedereen succes! de eerste dagen lijken me het zwaarst! Hier wordt het vanavond soep voor manlief die nooit veel eet de eerste uren, we hebben nog vers Turks brood en ik maak kisir.
Ik heb geen flauw idee hoe de moskeen het bij ons in de buurt berekenen. We bellen hier en daar voor uitsluitsel, eerst hoorden we dat het dus vandaag zou beginnen, dus had ik alles al klaargelegd om ochtends 3:00 te eten, rond half elf werden we gebeld en kregen we te horen dat het donderdag zou beginnen.. dus tja het is echt verwarrend! Zelf heb ik niet naar de maan gekeken, mijn man belt altijd met de moskeen hier en daar. Wij zijn trouwens van Pakistaanse en Surinaamse afkomst.. zegt zeker al genoeg hahaha
Weet je wat ook lekker is.. tijdens Ramadan zijn de meeste Turkse bakkers nog tot laat open. Mijn man haalt dan zo'n 20 minuten voor zonsondergang een vers warm brood bij de turkse bakker.. heeeerlijk!
Ben net even naar de winkel geweest, ga een tomatensoep maken en doe er gehakt en groente in. Daarnaast is er turks brood. Morgen word het denk ik linzensoep volgens het recept van mamavanBatuhan, en een ovenschoteltje. Misschien wel die van Elif als ze het recept geplaatst heeft haha. En anders maak ik hem zoals ik hem zelf ken.
haha, ja de afgelopen 2 jaar was het geloof ik gelijk maar die jaren daarvoor was het geloof ik heel vaak dat ze een dag eerder begonnen. Had dan altijd discussies met mijn (Turkse) man.
Ik weet nog niet wat te maken strax. Ik proef altyd alles tig keer tydens het koken dus dat wordt nog wat!
Haha heel herkenbaar. Niet de discussies (heb ook een Turkse man), want mijn man wacht ook op het oordeel mbt de stand van de maan. Maar dat schoonfamilie van ons verschilde die dag, dat was wel jammer.
Ik heb 't topic niet gelezen, maar wil alleen even zeggen dat ik respect heb voor de mensen die aan de Ramadan meedoen! Succes, allemaal
Die wil ik ook wel. Ik doe er zelf niet aan mee, maar vind het de info en verhalen die jullie geven wel leuk / interessant.
Het recept van de ovenschotel: 2 aubergines 2 paprika's 4 a 5 tomaten 3 uien halve kilo gehakt ( lekkerste half rund half lams) 2 teentjes knoflook En voor vandaag heb ik een zakje voorgekookte aardappeltjes, normaal zo'n 4 a 5 aardappeltjes. Kruiden: komijn, zwarte peper, öncu bibersalca ( paprikapasta in elke turkse winkel wel te verkrijgen lekkerste dus van het merk öncu),knoflook en 1 blikje tomatenpuree. Eerst kruid je het gehakt: Met komijn. zwarte peper 2 teentjes knoflook zout en 1 lepel biber salca ( paprikapasta) en wat olie erbij doen. Dit allemaal mengen en hier dan kleine balletjes van maken. Dan begin met de aubergine , paprika, uien, de aardappeltjes en de tomaten in stukken te snijden, niet te groot niet te klein. Dit allemaal samen mengen in de schotel. Dan doe je in een kom, 1 eetlepel paprikapasta,1 lepel tomatenpuree, zout op eigen gevoel, wat zwarte peper,olie en wat water dat het vloeibaar word. Dit giet je dan over de groenten en meng het met je handen dat het goed intrekt. Dan de bolletjes gehakt erover verdelen. De oven op 200 graden en dit 1 uurtje laten bakken. Hoe kleiner de stukjes groenten zijn, hoe sneller gaar het natuurlijk is. En het beste een deksel op de schotel leggen dat het niet kan verbranden maar goed warmt binnenin. Mijn man eet hierbij dan vers turks brood, en ik eet de welbekende Yayla 10% yoghurt hierbij. Smakelijk eten! xxx Elif