Hallo dames, Ik geef mijn dochter van ruim 7 maanden 2 keer per dag een stukje brood met smeerkaas. Appelstroop vind ze niks en pindakaas ook niet. Nu heb ik vanmorgen jonge kaas gedaan, wel zo handig! Maar wat is beter voor haar eigenlijk, kaas of smeerkaas? (Ik geef BV)
Je hebt ook een speciale kinder variant van smeerkaas. Zolang je niet een dikke laag en 7 keer per week geeft kan het niet zo heel veel kwaad. Pindakaas zou ik persoonlijk nog even mee wachten tot ze 1 jaar is geweest, dit is nl er allergeen (of hoe je het noemt hihi ze kunnen er in ieder geval erg allergisch op reageren ) Wat je ook kan geven is smeerworst ( ook weer dun en 1 a 2 keer per weer ivm de vit a ) van zonnatura heb je pate met champignonnen smaak en tomaat die is vegetarisch en kan je dus altijd geven. Verder is fruit altijd erg lekker op brood of gewoon alleen boter. Succes Groetjes Kim
In principe hoeft een baby van 7 maanden die nog borstvoeding krijgt (hoe vaak voedt je nog?) nog geen extra eiwitten in de vorm van kaas te krijgen. Kaas is een geconcentreerd product, bevat veel eiwitten en ook veel zout. Smeerkaas is helemaal een raar goedje, dan geef ik veel liever een plakje jonge kaas! Smeerkaas 'Smeerkaas bevat o.a. smeltzouten (fosfaatzouten) en vaak toevoegingen zoals aroma's. Het natriumgehalte is veel hoger dan in normale kaas. Smeltzouten zijn zeer slecht voor de jonge nieren. De bereiding van smeerkaas gaat als volg: de kazen worden schoongemaakt, de korsten verwijderd en verontreinigingen weggesneden. Het overgebleven deel wordt vermalen. Water en andere hulpstoffen, zoals smeltzouten, melkpoeder en evt. smaakgevende bestanddelen worden toegevoegd. De smeltzouten (fosfaatzouten) zorgen ervoor dat het eiwit en vet bindt met water, zodat de kaas smeerbaar of snijdbaar blijft na afkoelen. Op deze manier ontstaat een soort stabiele emulsie. Onder roeren en drukverhoging wordt het geheel verhit tot 74 graden Celsius, waarbij de kaas smelt. Omdat de temperatuur zo hoog is, is de smeltkaas meteen gepasteuriseerd. Vervolgens wordt de kaas aseptisch verpakt. Buiten de koeling is het ongeveer 1 jaar houdbaar. Na opening zijn de smeltkazen beperkt houdbaar.' Bron: Stefan Kleintjes, kinderdiëtist
Ik voed wel een keer of 8 denk ik. oei die tekst is niet echt positief!Smeerworst word vaak ook afgeraden, ook door Stefan. Pindakaas wil ik ook liever niet nee. Laatst kreeg ik jam zonder suiker, dat zou ook wel kunnen misschien? Fruit op brood doe ik niet. Dat doe ik zelf ook niet, brood is brood, fruit eet je tussendoor. Niks er op kan ook ja, maar dat is zo kaal..
Er zijn nog meer opties hoor: droog brood, gewoon uit het vuistje een beetje milde olijfolie, (koudgeperste) zonnebloemolie of tarwekiemolie roomboter, ongezouten en dun besmeerd. fruitbeleg zonder toegevoegd suiker en zonder kunstmatige zoetstoffen ("jam zonder suiker") smeerbare zachte milde jonge kaas, zoals ricotta, jonge Franse geitenkaas plakje jonge kaas pure pindakaas zonder bijgemengde vetten en zonder zout (vanaf 9 maanden) sesampasta zonder zout (tahin) (vanaf 9 maanden) notenpasta zonder zout (vanaf 9 maanden) pure appelstroop of perenstroop zonder toevoegingen van extra suiker e.d. kwark zonder toevoegingen Tartex
Wij gaven onze dochter vaak Rinse Appelstroop. Vond ze erg lekker (werd wel een lekker kliederboeltje ) . Even opgezocht hoe het zit met toegevoegde suikers e.d. (heb me daar zelf namelijk echt niet mee bezig gehouden, vind dat niet zo nodig), maar er zitten geen toegevoegde suikers in. Alleen de vruchteneigensuikers. Canisius stroop, de lekkere stroop uit Limburg - Veel gestelde vragen
Waarom jam zonder suiker? Suiker is beter dan suikervervangers meestal. Zelf zie ik de noodzaak van broodbeleg op deze leeftijd niet zo. Gewoon brood met boter vinden ze vaak even lekker en dan heb je al die soesa van wat wel en niet mag niet. Ik vind een boterham met geprakte avocado en wat peper en zout of wat suiker en chocoladepoeder een echte tractatie hoor. Sommig fruit is gewoon lekker op brood.
Ik denk dat er jam van zonnatura wordt bedoeld waar alleen de fruitsuikers in zitten. Maar met 7 maanden zie ik de noodzaak van beleg ook niet zo. Ze krijgt hier nu alleen nog een broodkorst en ik ben van plan om met 7 maanden een boterham te geven met een beetje boter maar de eerste tijd nog even zonder beleg.
Waarom zou je moeilijk doen over van alles en nog wat terwijl je wel zout en suiker toevoegd (dit is dan toch ook broodbeleg???) De avocado is ook lekker zonder toevoegingen! Je kunt eigenlijk alles gewoon op brood doen zolang je goed afwisselt en alles met mate.
Mijn idee. Wij hebben geen suiker in huis omdat ik daar niet tegen kan, mij man houdt ook niet van zoet en is al jaren gewend om zo te eten. Pure jam is heel lekker. Als je een echte zoetekauw bent, is het misschien even wennen. Kan je later eventueel altijd nog jam met suiker geven. Avocado is heel lekker zo naturel! Ik hou gewoon van pure smaken. Met suiker en chocolade erop, wordt het een toetje/traktatie. Waarom die pure smaak verbloemen? Maar misschien leuk voor in het weekend ofzo, dan staat hier ook weleens een krentenbolletje of croissantje op het menu.
Bedankt dames. Dat van peper/zout suiker/chocola snap ik ook niet helemaal. Ze is daar nog veel te jong voor. Ik begrijp dat de meningen aardig verdeeld zijn. Dan doe ik voortaan ook maar boter of wat kaas.
Mijn zoontje is nu 15,5 maand en zijn eerste boterham is er nog altijd 1 met boter. Dat vindt hij heerlijk, dus hij is niet zielig.
Die dingen doe ik er voor mezelf op natuurlijk. Niet voor een baby. En de avocado's in Indonesie hebben trouwens heel wat minder smaak dan die lekker Carmels die je in Nederland kunt kopen. Ze zijn ook lang zo romig niet.
Ik ben dol op pure jam. Die maak ik altijd zelf. Alleen maar fruit en suiker. Soms ook een scheutje likeur (niet voor de kinderen). Als er geen suiker in zit is het geen jam. Een lekkere romige Carmel avocado die je in Nederland koopt is zo al lekker. Hier in Indonesie zijn ze veel flauwer van smaak en wateriger. Dan heb je echt iets nodig om het een beetje op te peppen. Zonder een snufje zout of peper smaken ze heel bitter. Echt niet lekker.
Deze is echt grappig! Suiker maakt geen jam hoor! Ekoland maakt smakelijke jam zonder suiker. Zij hebben als slogan: "De natuur is al zoet genoeg" en gelijk hebben ze. Even een lesje avocado: Carmel is geen avocadosoort. Het is een merknaam van Agrexco en voor de helft eigendom van de Israelische overheid. Voor de rest hou ik mijn mond, maar ik koop uit principe geen Carmel. Hun kwekers kweken het soort Hass. Ik koop bij de biowinkel ook de Hass. Deze week uit Zaire. De AH verkoopt bewust geen Carmel Hass, omdat door de zwarte schil mensen denken dat ie overrijp is (althans, dat zeggen ze, maar volgens mij zit Gretta Duisenberg erachter). De meeste supers in Nederland verkopen overigens Pinkertons uit Californie. Wat jammer dat je niet aan lekker romige avocado's kan komen in jouw omgeving! Ze worden al vanaf 1750 in Indonesie gekweekt, het is er een goed klimaat voor!
Eeven een off-topic vraagje: heb avocado altijd alleen gebruikt om quacamole van te maken. Vandaag heb ik eentje gekocht om morgen bij de kids op brood te doen (nav de tips hier). Geen idee welke merk/ soort: het is een groene bio-avocado van de Jumbo Maar `moet
Eeven een off-topic vraagje: heb avocado altijd alleen gebruikt om quacamole van te maken. Vandaag heb ik eentje gekocht om morgen bij de kids op brood te doen (nav de tips hier). Geen idee welke merk/ soort: het is een groene bio-avocado van de Jumbo Maar moet ìk die op brood uitsmeren of dunne plakjes op de boterham? Want avocado is best sterk en machtig heb ik het idee. Hoe doen jullie dat?