Problemen met rijinstructeur - wat te doen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Fruitmoes, 25 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fruitmoes

    Fruitmoes Bekend lid

    22 jun 2009
    847
    1
    18
    Dag dames,

    Ik doe nu een spoedopleiding via de ANWB en ben intussen best ver. Ik heb twee rij-instructeurs. Helaas kan ik met degene die mij het meest les geeft niet echt door de deur. Ik kijk altijd tegen les van hem op, bovendien kan het me niet snel genoeg voorbij zijn en zit ik steeds op het klokje te letten. Zijn manier van lesgeven werkt niet echt bij mij, verder is hij af en toe erg bot.
    Hij zit steeds van: kom op ......., Gas, gaaaasssssss, dieper, dieper, dieper! En elke keer als ik hem dan wat vraag, gaat hij mij heel stom aankijken, alsof ik echt iets achterlijks zeg.
    Laatst had ik bijvoorbeeld een vraag, omdat ik een andere methode had geleerd van een andere rij-instructeur en dus vroeg van: hoe zit dat dan, want ik vind het een beetje raar. Hij vroeg wie ik eerder geloofde en ik zei dat ik dat van die andere instructeur toch logischer vond. Nou toen zei hij dat ik dan daar maar had moeten lessen en vervolgens heeft hij gewoon een half uur geen woord tegen mij gezegd, omdat hij beledigd was. Nou, dat vind ik behoorlijk gewaagd, als je nog maar een paar lessen gehad hebt en zelf dan maar moet gaan verzinnen hoe je in A'dam rijdt.
    Of hij zegt zoiets als: nou heb ik het je al 10x uitgelegd, kun je het nou nog niet!? Terwijl ik hem steeds probeer uit te leggen dat ik heel goed weet hoe ik alles moet doen qua volgordes enzo, maar dat het uitvoeren gewoon echt moeilijk is, omdat je zoveel tegelijk moet doen en veel moet nadenken.
    En laatst sloeg hij echt de kroon met de volgende opmerking, ik had de dag ervoor mijn theorie gehaald en had hem dus verteld dat ik toen heel erg bang was dat ik die niet ging halen en zo heel erg opgelucht was dat ik hem toch had gehaald. Anyway, ik zat tijdens het rijden dus hardop te redeneren over een situatie met een kruising en ik vroeg me dus hardop of ik dan echt moest stoppen en plots zegt hij van: Nou, ik vraag me echt af hoe jij je theorie hebt gehaald, hoe heb je dat gedaan? ... En bedankt! Was toen echt heel pissig (al gespannen situatie in auto en kwam extra hard aan) en heb hem gezegd dat ik dat nou echt een kutopmerking vond.
    En verder zegt hij, de hele tijd als ik iets niet weet, 'je hebt je theorie toch gehaald?' Uhh.. ja, maar ik denk nog niet op topspeed, zoals jij. En ik vind autosnelweg rijden enorm eng, maar telkens weer moet ik me niet aanstellen, want je moet het gewoon doen. Ja, dat snap ik, maar daardoor vind ik het echt niet minder eng! Hij kan ook nooit ergens positief over zijn, het is alleen maar: dit is niet goed, dat is niet goed.
    Verder zijn er wel meer van dingen, maar in het algemeen zit ik de hele tijd gespannen in die auto, vind er niks aan, eerder vervelend en gaat alles mis en elke keer als ik bij hem in de auto zit, heb ik zoiets van: ik ga het nooit halen.
    Terwijl als ik rijd bij mijn tweede instructeur, het echt enorm relaxt is, het rijden gaat veel beter en dat vind ik gewoon leuk (tijd vliegt voorbij.)
    Kijk, ik ben niet op zoek naar iemand die alleen maar ja en amen zegt, maar ik zou wel iemand willen waarbij ik een goed gevoel heb en waar ik kan zeggen: ik ga het halen!
    Maar nu wil ik dus toch nog wisselen, maar alles is vol (zeggen ze) Wat zouden jullie doen?
     
  2. Wat ik heel belangrijk vind, is dat je iemand hebt waarmee het klikt.
    Dus ik zou echt zorgen/regelen dat je een ander krijgt. Waarmee het wel klikt..

    Is ontzettend vervelend en demotiverend om zo'n zak naast je te hebben.
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    wat een eikel of niet! ik zou overstappen naar een andere instructeur... zo zit je ook niet echt relaxed te rijden lijkt me.. of eens een goed gesprek aangaan buiten je lessen om... als hij zo met iedereen omgaat, lekker professioneel dan... die raakt dan binnen de kortste keren zn rijschool kwijt...

    had ik dus echt niet gepikt zoiets... kijk dat hij je een beetje alert maakt kan geen kwaad maar om nou alsmaar rotdingen te zeggen waardoor jij je niet op je gemak voelt vind ik wel te ver gaan...

    toen ik nog lessen had ging dat ook niet van een leien dakje en mijn instructeur kon er ook aardig wat van met zn opmerkingen maar ik heb met hem een gesprek gehad en uitgelegd dat ik daardoor minder presteer en me al rot voel als ik weer moest lessen... dat vond hij erg vervelend en vanaf toen ging het goed....
     
  4. mama van Marit

    mama van Marit Niet meer actief

    Ik zou iemand anders regelen, je betaald er genoeg voor.
     
  5. noukie89

    noukie89 Niet meer actief

    ik had een rij instructeur een eikel van een vent werkelijk die stond zo ineens onverwachts op de stoep om te gaan lessen

    of een keer had een ambulance de sirenes aan en ik mocht van hem niet aan de kant heb hem aan de kant gezet hand rem er op getrokken ben uit gestapt en met de bus naar huis gegaan en hem geen cent betaald was er zo flauw ook elke keer van snap je het nog niet en schelden tegen me toen heb ik hem gezegd moet je es goed luisteren ik ben je klant niet je hond of vrouw schreeuw daar maar tegen maar niet naar mij en ook weer uitgestapt niks betaalt heb het maar stop gezet want ging met tegen zin naar me les
     
  6. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik zou ook iemand anders regelen. Kennelijk liggen jullie elkaar gewoon niet en dat is best lastig als je bij die man dan je rijbewijs moet halen.

    Vind trouwens zijn gedrag naar jou toe ook echt niet kunnen.
     
  7. Mijkeltje

    Mijkeltje Fanatiek lid

    7 jun 2009
    3.029
    1
    0
    Ik had 'n heeeeele leuke rij-instructeur :D, maar als ik 'n zak van 'n instructeur had gehad (en wat jij zo omschrijft mag je dit exemplaar daar toch best onder scharen), had ik om 'n ander gevraagd. Een beetje mopperen moet eens kunnen, maar dit lijkt me ronduit demotiveren!!
     
  8. Tamale

    Tamale Niet meer actief

    Gewoon aangeven dat je iemand anders wilt!

    Mijn 1e rijinstructeur was een hele leuke vent, maar dankzij hem heb ik er langer over moeten doen. Omdattie alleeeeen maar aan het praten was over zijn huis en zijn zonen..
    Hij leerde mij bijna niks en de dingen die hij mij leerde, waren verkeerd!
    Toen ik perongeluk verkeerd was ingepland bij iemand anders, heb ik die man meteen afgebelt en mocht ik binnen no time afrijden!
    Jij betaald dik geld, dus gewoon aangeven hoor!
     
  9. Chipske

    Chipske Fanatiek lid

    13 dec 2008
    1.044
    0
    0
    Ik begrijp je dilemma....
    Ik denk dat ik voor een andere instructeur zou kiezen, ook al duurt het dan eventueel langer voor je kunt wisselen, bij een ander terecht kunt. Volgens mij schiet je er persoonlijk namelijk niet zo veel mee op als je al tegen een les aan zit te hikken en tijdens de les dan ook nog eens stress ervaart. Als je ontspannen bent leer je veel gemakkelijker en ga je ook ervaren (wat mijns inziens wel een pré is wat autorijden betreft) dat auto rijden leuk is/kan zijn.
    Ik zou je dus zeker adviseren meteen te stoppen met lessen bij die ;)
     
  10. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    zo te horen is hij meer een instructuer voor in het leger hahah daar doen ze het allemaal zo. niet zeiken maar rijden zeg maar.

    maar zou het idd gewoon aankaarten hoor desnoods bij je andere instructuer waar je wel fijn mee rijd. want jij bent degene die betaald en jij hebt dus recht op een goeie vriendelijke instructuer zo werkt dat in de burgermaatschappij.

    mijn man heeft het ook 2 jaar gedaan zowel in leger las in burger ne in burger was ie heel andershij zei altijd de leerling is koning want die betaald je. en tuurlijk intructuer zijn is echt een zwaar beroep hor vooral geestelijk want geloof mij die mannen/ vrouwen. hebben veel bijna doodervaringen zeg maar als een leerling weer eens niet goed kijkt en er een auto met volle vaart op ze af komt. maar jah als die man het niet aan kan meer dan meot ie stoppen zo simpel is het.

    dus zou echt even zien of er een oplossing is want met deze situatie voel je jezelf ook neit prettig en dan kan het idd zijn dat je er langer overm oet doen en daar betaal je niet zoveel geld voor toch
     
  11. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Ik had een heel aardige rij instructrice, een vrouw dus. Kon soms ook wat bot reageren, lag echt aan haar dagje haha maar daar was ze gewoon eerlijk in. Maar ze was ook wel relaxt bij het benzine station altijd een bak autodrop halen en samen leegvreten tijdens het rijden whaha. Soms is het goed om hard aangepakt te worden want daar leer je ook wel van (dan schrik je soms best haha). Gewoon aan jezelf denken en het verkeer, het is een leer ervaring . Als je je echt niet op je gemak voelt moet je gewoon iemand anders nemen idd.
     
  12. Fruitmoes

    Fruitmoes Bekend lid

    22 jun 2009
    847
    1
    18
    Dag dames, bedankt voor de antwoorden. Ik dacht al van 'ben ik nou zo'n zeur?' Maar goed, hij is in ieder geval echt niet de rij-instructeur voor mij. Autorijden lijkt me ook eigenlijk gewoon heel leuk, maar niet met hem in de auto. Hij is zo raar... als hij mij komt halen dan is het alleen 'naam' en verder zegt hij helemaal niks, nog geen dag of hoi of wat dan ook. Bij die andere instructeur lijk ik ook gewoon veel meer tijd te hebben voor alle handelingen, bij deze kom ik ook altijd in tijdsnood en raak ik eigenlijk gauw in paniek. Als ik hem probeer uit te leggen hoe ik leer, of als ik een vraag stel, kijkt hij mij aan alsof hij water ziet branden, zodat ik me achterlijk voel. En als ik zeg dat ik iets bijvoorbeeld een kutopmerking vind dan gaat hij zitten lachen, niet hard en overdreven maar hij lacht wel, net alsof hij mij uitlacht. En op zo'n moment voel ik me echt een overemotionele, hysterische vrouw.
    Ik heb het al aangekaart bij mijn andere rij-instructeur. Hij heeft gekeken wie hij is, kende hem niet en hij bleek van een andere vestiging te komen en vooral vrachtwagenchauffeurs op te leiden. Maar de tweede rij-structeur weet bijvoorbeeld ook niet waar mijn leskaart is, omdat de vervelende rij-structeur die nooit overdraagt. Tsja.. hoe moet hij dan weten hoe ik vorder. Verder vraagt de twee instructeur altijd aan het begin van elke les wat ik de vorige keer moeilijk vond en hoe ik het toen vond gaan. Deze vraagt helemaal niks.
    Vandaag moest ik parkeren bij een BP, dus ik denk, nou we gaan even onder de motorkap kijken of tanken ofzo. Nee, hij ging even de ramen wassen. Toen dacht ik even: zeg, doe dat even in je eigen tijd!
    Ik kan niet meer wisselen van rij-instructeur, omdat iedereen helemaal vol zit. En van rijschool ook niet, omdat het geld van de opleiding al betaald is (door mijn schoonvader.) Dus heb een extra verplichting om het te halen. Maar zie het niet halen, want moet van te voren nog een uurtje met hem rijden en dan denk ik dat ik compleet gestressd examen zit te doen. En het is niet zo dat ik zit te schreeuwen tegen hem: ik probeer juist altijd netjes te blijven , maar inwendig kook ik.
    Ik kan ook echt wel tegen kritiek en zie ook wel wanneer iemand gelijk heeft, maar wel graag normaal. Ga niet doen alsof ik een klein kind ben, of achterlijk, want dat ben ik niet.
     
  13. mieperdepiep

    mieperdepiep Actief lid

    26 aug 2008
    160
    0
    16
    Hoofd Financiele Administratie
    Zuid Holland
    Meid, het lijkt mijn verhaal wel! Ik had ook zo'n botterik, heb het 6 lessen volgehouden en toen heb ik hem netjes gezegd waar hij zijn auto kon steken :D
    Daarna overgestapt naar een andere rijschool en binnen no-time had deze meid haar rijbewijs!
    Succes in ieder geval, en denk aan jezelf hoor.
     
  14. fabsie

    fabsie Fanatiek lid

    19 jan 2010
    1.289
    0
    0
    Jemig zeg! Ik zou een klacht in dienen, dit klinkt echt niet goed hoor! Kan me voorstellen dat je enorm op ziet tegen de rijlessen met die instructeur, wat een hansworst! Kan je niet een deel van je geld terugeisen ofzo?
     
  15. Chipske

    Chipske Fanatiek lid

    13 dec 2008
    1.044
    0
    0
    En is het niet mogelijk om dan alleen de resterende lessen nog te volgen bij de andere instructeur, die je wel naar behoren lesgeeft?
     
  16. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik zou vragen om de instructeur waar jij wel mee overweg kan of die niet standaart al jou lessenkan doen en toch even een klacht maken bij de rijschool/anwb over de andere want een instructeur hoord ookal vraag je er 20 x om uitleg netjes te antwoorden en de uitleg aan te passen op een manier hoe jij het snapt of anders zelf voor te doen.
    Dit is juist waardoor je bang zou kunnen worden in het verkeer of in de auto en door zijn gedrag krijg je twijfelrijders die dus gevaarlijk op de weg zijn!
     
  17. Danjay

    Danjay Fanatiek lid

    3 dec 2009
    1.407
    1
    0
    smurfenland
    ik zou ook overstappen naar een ander, die lessen zijn onwijs duur dan zou ik wel goed les willen hebben!
    Wat een eikel zeg!
     
  18. Engeltje1

    Engeltje1 Niet meer actief

    Je moet hier indd geen genoegen mee nemen!!!

    mijn vorige rij instructeur zat alleen maar sexuele opmerkingen te maken! ik voelde me zo niet op me gemak. hij zat meer op mij te letten via ze spiegel dan het echte lesgeven :x

    na een paar lessen ben ik gewoon gestopt en heb me aangemeld bij een andere rijschool, waar ik nu 4 lessen achter de rug heb en 1 october mag afrijden :D

    ik denk dat die andere vent me nog wel 3 maanden had gehouden :x
     
  19. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    64.894
    818
    113
    Bassist
    Brabantse Wal
    Idd andere instructeur vragen!Jij betaald dus jij bepaald!
     
  20. Iman

    Iman Bekend lid

    31 jul 2006
    987
    0
    0
    Jammer dat je niet kan overstappen naar een andere rijschool want ik ken er zelfs 2!! die echt heel goed zijn beide vrouwen die heel leuk en netjes met je omgaan en waarbij je alles kan vragen en je ook fouten mag maken... mocht je interesse hebben pb me maar!
     

Deel Deze Pagina