KOT wordt verminderd

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door evamerel1, 27 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    4 aug 2009
    905
    0
    0
    Tuurlijk....
    Vrouwen stimuleren te werken maar dan wel de opvang duurder maken op zo'n manier.
     
  2. linde90

    linde90 Niet meer actief

    Het is inderdaad onlogisch.
    Straks loont het niet meer om te gaan werken.
    Ben benieuwd hoeveel ze gaan korten....
     
  3. linde90

    linde90 Niet meer actief

    Sigaretten en kinderopvang duurder

    DEN HAAG - De prijs van een pakje sigaretten wordt volgend jaar ongeveer 25 cent duurder. Ook wordt er gesneden in subsidies aan bedrijven, wordt er bespaard op ambtenarensalarissen en gaat de kinderopvangtoeslag omlaag.



    Het demissionaire kabinet van CDA en ChristenUnie is het vrijdag eens geworden over 3,2 miljard euro aan structurele bezuinigingen vanaf 2011. De besparing wordt ingeboekt op de begroting die bij Prinsjesdag wordt gepresenteerd.
    Demissionair CDA-minister Jan Kees de Jager kondigde bovendien aan dat de overheid in eigen vlees gaat snijden, wat onder meer minder ambtenaren betekent. De bezuinigingen zullen zo veel mogelijk de overheid raken en zo min mogelijk de burger, aldus De Jager.
    Bronnen melden dat 600 miljoen wordt bespaard door de ambtenarensalarissen niet harder te laten stijgen dan het inflatieniveau, de accijns op een pakje sigaretten of shag gaat met 0,25 cent omhoog (opbrengst 200 miljoen euro), er wordt gesneden in subsidies aan bedrijven en de kinderopvangtoeslag gaat omlaag. Eerder was al besloten om het basispakket in de zorg te verkleinen, om tegenvallers op de begroting van Volksgezondheid op te vangen.
    De Jager zei dat het kabinet de begroting „schoon en netjes” wilde overdragen. „Het is geen rode loper voor het volgende kabinet, niet bedoeld om een extraatje of cadeautje te geven”, aldus de CDA'er, die in een minderheidskabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV, mogelijk opnieuw minister van Financiën wordt. „Het is voor ons allemaal. De schatkist is van ons allemaal.”
    Resultaat is wel dat het volgende kabinet minder hoeft te bezuinigen. De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zoeken al drie weken naar bezuinigingsposten ter waarde van in totaal 18 miljard euro. Duidelijk is dat een deel van de bezuinigingen ter waarde van 1,3 miljard euro alleen nu en niet volgend jaar genomen kon worden. Ongeveer 400 miljoen euro wordt bespaard door loonmatiging.
    Door de maatregelen verbetert het begrotingstekort met 1,5 procentpunt, het dubbele van wat de EU voorschrijft. De verwachting is dat het tekort daarmee volgend jaar iets boven de 4 procent uitkomt.
    Het kabinet komt met de extra bezuiniging tegemoet aan een oproep van een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en de SGP. Die wilden het kabinet houden aan de eigen afspraken uit maart 2009, toen besloten werd om in 2011 3,2 miljard te bezuinigen, mits de economie voldoende hersteld zou zijn.
    D66-Kamerlid Wouter Koolmees, indiener van de motie, is tevreden dat het kabinet maatregelen neemt om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Net als D66 is ook GroenLinks wel benieuwd naar de invulling. „Mocht het kabinet eenzijdig de uitkeringen willen bevriezen, dan staat dat haaks op de door ons gewenste solidariteit met lagere inkomens en zullen we stevige kritiek leveren”, aldus GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap.
    PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk juicht „degelijk begroten” toe. „Maar ik hou mijn hart vast hoe de keuzes uitvallen. Deze bezuinigingen mogen niet ten koste gaan van politie-agenten of leraren, waar we de afgelopen jaren juist flink hebben geïnvesteerd. Ik ben daar niet gerust op.”

    Bron Sigaretten en opvang duurder - Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [binnenland]

    Hmmmmm vraag me nu wel af hoeveel ze willen gaan korten...
     
  4. miffy11

    miffy11 Niet meer actief


    erg fijn voor de ambtenaren met kinderen ;)
     
  5. Kiki

    Kiki Fanatiek lid

    8 jul 2005
    4.364
    1
    38
    Fulltime memmie en mod :-)
    Steenwijk
    Hmm, ik ga denk ik maar een paar 100 euro hoger zitten bij de onderhandeling van een nieuwe baan...
     
  6. linde90

    linde90 Niet meer actief

    erg fijn voor de ambtenaren die roken met kinderen:D

    maar zonder gein, vindt dit niet echt een leuk vooruitzicht. Wij werken allebei , man 40 uur en ik 24, en het is nu al touwtjes samenknopen iedere maand, en dan leven we niet op grote voet hoor.
     
  7. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Konden we op wachten en met de huidige verkiezingsuitslag zal het niet beter worden.

    Overigens ben ik ambtenaar en gaat mijn dochter 3 dagen naar de opvang dus ik ben idd de l*l. Eerlijk gezegd kan me die slarisverhoging niet zo heel veel schelen want dat stelt toch al niet veel voor maar wel verlagen van KOT, dat treft nu eenmaal meer mensen. (alhoewel ambtenaren altijd moeten inleveren bij dit soort rondes hoor, een paar jaar geleden gingen onze lonen ook niet omhoog voor 3 jaar, dat is net opgeheven en nu beginnen ze weer...)
     
  8. linde90

    linde90 Niet meer actief

    ik denk dat in heel veel branches de lonen niet echt gestegen zijn de laatste jaren. Hoor maar weinig mensen die er op vooruit zijn gegaan. eigenlijk...... hoor ik niemand ;)
     
  9. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Jawel hoor, iedereen krijgt over het algemeen inflatiecorrectie (misschien niet in kleine bedrijven of eenmanszaken) en die schaffen ze dan bij ambtenaren af. Ik klaag niet hoor, ik heb supergoede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ambtenaren worden gezien als profiteurs die niet werken, nou, ik kan je anders vertellen...
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Klopt voor een deel.

    Wel gestegen in loon maar door de verhoging van de pensioen kosten er op achteruit gegaan. ;)
     
  11. linde90

    linde90 Niet meer actief

    ik geloof je gelijk hoor miepie.

    We zullen er allemaal niet echt op vooruit gaan voorlopig , als het maar een beetje leuk mag blijven. Die toeslag is hier echt nodig anders is het gewoon niet te betalen. Maar we zullen het maar weer afwachten hoeveel het zal dalen .......
     
  12. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Jammer..
    De regeling is natuurlijk erg goed, maar het is de laatste jaren allemaal wel flink duurder geworden mbt de kinderopvang...
    Je bent bijna blij als je kinderen naar de basisschool gaan, hoef je dat dure kinderdagverblijf niet meer te betalen!
     
  13. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    stellen waarvan er een partime werkt en 2 kinderen of meer heeft kan net zo goed stoppen met werken.
    ik krijg nu de minimaal aan toeslag en werk z'n 60 uur per maand. houdt z'n 550 euro over. op het moment past een tante op voor niks maar volgens jaar zal nando naar het kdv moeten en gaat alicia naar school 5 ochtende wordt dat en gaat mijn z'n 150 euro eigen bijdrage kosten. als ze bijde zouden moeten gaan zal dat al 300 euro zijn en dan zou ik ook echt niet gaan werken. als ik thuis zou blijven zou ik al 110 euro kindgebonden budget krijgen en veel meer heffingskorting (die je in 2011 ook alleen nog maar krijgt als je getrouwt bent of samenlevingscontract hebt), ook zorgtoeslag wordt dan meer etc. dan houdt ik dus meer over en ben er fultime voor de kids.

    ik ben een van de moeders die niet zonder werken kan en vind mijn baan goed te comineren met de kinderen en heb zo toch me eigen ding. zou het erg jammer vinden als ik moest stoppen met werken maar je wordt zo wel gedwongen.
     
  14. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    4 aug 2009
    905
    0
    0
    @Miepie je hebt gelijk. Mijn man en ik zijn beide ambtenaar en werken part time en het is geen vetpot maar genoeg om 3 kinderen te onderhouden. Maar het loont gewoon niet om nog te werken.

    Ik breng 1/3 deel naar de kinderopvang. Van het restant ben ik de helft kwijt aan vaste lasten en dan nog boodschappengeld en kleding. Mensen in mijn omgeving geven zo vaak af op ons omdat wij voor de 2 jongste kinderen oppas hebben en ik niet thuis blijf de hele week voor ze. Men denkt dat wij het dan zo breed hebben maar dat is echt niet zo. Mocht het duurder worden, stop ik er maar mee.
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ze korten max 52 euro op t hoogste loon was al eerder in nieuws.

    En als ze de grenzen nou eens dichtgooien en niet iedereen zomaar toelaten hier scheelt dat ook weer 7 miljard per jaar, en als ze dan ook ophouden om maar met geld te blijven smijten naar landen die overstromen, scheelt dat ook weer.

    NL blijft maar geldt uitgeven wat ze niet hebben.

    En wie draaien ervoor op?
     
  16. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    4 aug 2009
    905
    0
    0
    Ik vat'em wel maar helaas niet erg realistisch.
     
  17. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #17 Devilschase, 28 aug 2010
    Laatst bewerkt: 28 aug 2010
    Nou, massa-immigratie oplossen lijkt me best wel realistisch. Doen Duitsland en Belgie ook niet aan. Moet je es kijken wat een procedure je tegenwoordig moet volgen om binnen europa te emmigreren zeg. Behalve Nederland. Mensen in asielzoekerscentra krijgen omgerekend nog meer uitkeringen dan mensen die 30 jaar hebben gewerkt en zo ontslagen worden door de crisis of mensen die werkloos worden door arbeidsongeschiktheid of ziekte. Zit je in de ziektewet met je uitkeringje van 700 euro pm, waar je je gas, licht, huur, water, verzekeringen en eten van moet betalen. En die mensen in de asielzoekerscentra krijgen 370 euro per maand (1 ouder gezin met 1 minderjarig kind) om alleen maar te eten, want huur betalen etc, dat wordt allemaal betaald. Doen ze klusjes in het centra, krijgen ze er 20 euro per week meer bij. Dat is dan dus ruim 450 euro per maand voor alleen levensonderhoud. Iemand die 30 jaar lang zich de pleures werkt voor 1500 euro per maand en in de ziektewet komt krijgt net aan 300-400 euro per maand meer maar moet daar ALLES van betalen.

    Dat vind ik echt niet reeel. Pas je 3 dagen per week op je eigen kleinkind, wordt je gekort in je uitkering.

    Komop zeg.

    Wat ik al helemaal vreemd vind is dat je huurtoeslag krijgt als je een LAGE huur hebt. Ik vind het logischer om mensen die een hoge huur hebben, huurtoeslag te geven.

    Betaal je eerst 500 euro pm huur, krijg je 270 euro huurtoeslag, betaal je dus maar 230 euro pm. Gaat de huur 150 euro omhoog, ben je de lul, want dan krijg je geen huurtoeslag meer.

    Dat is in mijn ogen zo onlogisch :S
     
  18. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland
    Tuurlijk, als er wat is geef je gewoon de asielzoekers de schuld. Ik zou het persoonlijk niet in mijn hoofd halen om naar een ander land te vluchten, want we hebben het hier prima met z'n allen. Lekker makkelijk oordelen dus over mensen in nood die huis en haard hebben moeten ontvluchten. Lekker makkelijk schuiven we alles daarop, was dat niet al een keer misgegaan toen een hele groep de schuld kreeg van alles zo'n 70 jaar geleden????
    De kosten voor de kinderopvang stijgen de pan uit, omdat iedereen die werkt, hoe weinig ook, voor de hele week, 52 weken per jaar subsidie kan krijgen. Als de KOT afhakelijk zou zijn van het aantal uren wat je werkt zou het al een stuk opgelost zijn. Verder is er nog steeds, ondanks alle maatregelen, geen halt toegeroepen aan alle GOB's er zijn er waar €1,50 per uur aan de strijkstok blijf hangen.

    En dat van die duurdere sigaretten ook de schuld van de asielzoekers soms??? Sorry hoor, maar ik kan hier heel slecht tegen.:x
     
  19. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #19 Devilschase, 28 aug 2010
    Laatst bewerkt: 28 aug 2010

    Ik zeg nergens dat ik hun de schuld geef hoor? Slaat nergens op. Ik vind de overheid de boosdoener. Ik vind het terecht dat die mensen geld krijgen, maar onterecht van de overheid dat die mensen omgerekend bijna net zo veel krijgen als iemand die zich 30 jaar de pleures heeft gewerkt. Dát vind ik onterecht. Al krijgen die mensen 1000 euro per maand, prima, zal mij wat interesseren, maar dan kan je het niet maken on mensen die hier hun hele leven wonen, hun hele levem alle belastingen betalen, zich jaaaaren lang kapot hebben gewerkt om een huis te kunnen kopen, dan ziek worden waar ze niks aan kunnen doen, opzadelen met een loon wat bijna net zo veel is als mensen die hierheen komen omdat ze vluchten uit hun eigen land.

    Die mensen vluchten hierheen, hebben onderdak en krijgen geld. Als dat kan, waarom zijn er dan zoveel dakloze mensen in dit land?Die sterven door de kou omdat de opvangcentra vol zitten in de winter?Waarom moeten hun bedelen bij mensen voor geld of uit de prullenbakken eten? Waarom kunnen die mensen verder nergens terecht en waarom worden mensen die vluchten uit eigen land, wel goed opgevangen, krijgen geld en onderdak en geld voor kleren? Waarom?

    Mensen die vluchten en naar ons komen, prima. Dat ze zolang moeten wachten voor een pertinente verblijfsvergunning, dat is niet tof, maar die mensen gaan 9 vd 10 keer uiteindelijk werken.

    Weet je waar IK niet tegen kan? mensen die al 15 jaar in NL wonen, geen reet NL praten en van een uitkering leven, DAAR kan ik heel slecht tegen.

    Dus nogmaals. die mensen kunnen er niets aan doen, het is al erg genoeg dat ze moeten vluchten en dan is het fijn dat je opgevangen wordt en geld krijgt om te eten en voor verdere levensonderhoud. Ik zeg ook helemaal nergens dat het hun schuld is. Ik vind het alleen een vreemde verstandhouding tussen uitkeringbedragen.
     
  20. Towser

    Towser Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.222
    1
    0
    Gelderland

    Dat asielzoekers evenveel krijgen, is, omdat je anders in Nederland niet kunt leven. Wie zegt er trouwens dat deze mensen al niet veel langer dan 30 jaar zich de pleures hebben gewerkt?
    Dat mensen die hard gewertkt hebben een te lage uitkering krijgen, huurtoeslag wordt afgeschaft als je huur te hoog is en er nog veel meer dingen niet deugen is waar, maar dat staat toch los van asielzoekers?

    Ik ken ook mensen die uitstekend Nederlands spreken, zelfs in Nederland geboren zijn en ook een uitkering krijgen, omdat ze zogenaamd niet kunnen werken. In het algemeen (als je dat zo kan zeggen, ik hou niet zo van generaliseren) zijn het trouwens zelden de asielzoekers die geen Nederlands leren, maar meer mensen die hier zijn getrouwd. Dat snap ik ook niet, als je ergens woont wil je toch niet afhankelijk zijn van je kind als je naar de dokter moet.
     

Deel Deze Pagina