Heb tijdens mijn zwangerschap 1x zo'n schoenzool voorgeschoteld gekregen... zonde van een mooi stukje vlees. Eet biefstuk liefst "loetje stijl" = Mooi dik ossehaasje, nog lekker rood van binnen met veel boter Mochten we hier ooit voor een tweede gaan, pfff... 9 maanden niet eten, zie ik nu al tegen op!
ik wil niet lullig doen ofzo maar je krijgt er geen wormpjes van hoor ... je kan er toxoplasmose van krijgen. lees ff wat dat met je kind doet. ik heb ook al tig keer met een bakje filet in mijn handen gestaan en het ook maar weer terug gezet. het is ff 40 weken dingen laten en daarna kan je alles weer eten (tenzij je borstvoeding gaat geven natuurlijk, (als ik alleen naar chocolade keek had mijn kind al krampjes)
Op zich ben ik het hiermee eens, maar aan de andere kant; als jij zelf met een mega-diarree en daarbij behorende ongemakken zit, kans op uitdroging, dan denk ik dat je kindje daar ook wel degelijk negatieve effecten van zal ondervinden. Als alles wat je eet er zo weer aan de onderkant uitloopt, terwijl je kindje ook zoveel van je nodig heeft, aan voedingsstoffen enzo, dan denk ik dat je toch liever geen Salmonella oploopt
Ik denk dat je sowieso liever geen salmonella oploopt, zwanger of niet Je bent relatief kort ziek van salmonella, dus in die tijd zullen de tekorten die ontstaan in je lichaam niet zo groot zijn dat je kindje eronder te lijden heeft. Daarom kan het geen kwaad. Je moet alleen naderhand dus wel zorgen dat je zo snel mogelijk al je tekorten weer aanvult, omdat je het anders zelf niet trekt. Maar simpel gezegd: zwangere vrouwen die vanaf dag 1 van de zwangerschap tot aan de bevalling bijna non-stop overgeven zetten meestal ook gewoon gezonde kindjes op de wereld, dus je lichaam regelt het blijkbaar echt wel zo dat alles wat van belang is bij je kindje komt... Lang leve Moeder Natuur, haha!
Broodje smeerworst kan ook echt wel... alleen moet je uitkijken dat je er niet teveel van eet. Maar zo af en toe geen probleem dus. Niet iets om je schuldig over te voelen. & over salmonella... hoe vaak in je leven heb je dat opgelopen? Hoe groot maakt dat de kans dat je het oploopt tijdens je zwangerschap? En als je het oploopt tijdens je zwangerschap, ja je bent beroerd... maar sommige mensen hebben dat inderdaad zoals MvS stelt ook gewoon al van de zwangerschap
doe k ook niet khad al gelezen je mag 1000 mg per dag (uitzondering 3000 per dag) en een sneetje brood is 300 mg worst en ook al was het meer had ik m alsnog wel genomen Met alles geld eigenlijk "met mate" dus ik volg niet 100% de regeltjes en richtlijntjes. (al rook en drink ik niet,nooit gedaan en eetgeen rauw vlees)
Ik ben morgen 10 weken zwanger en houdt me inderdaad ook aan de eetvoorschriften. Ben dan wel niet zo gek op filet maar wel op een biefstukje of carpaccio. Wij hebben er 3 jaar over gedaan om zwanger te worden dus ik ga absoluut geen risico lopen dat ik mijn kind (of mezelf) nu iets aan doe. Daarnaast vind ik het zo gek dat iedereen altijd zegt: "Vroeger aten ze ook alles". Hoezo, vroeger aten ze ook alles? Filet americain bestond toen echt niet hoor. En au lait cru kaasjes kon je hier ook echt niet kopen. Een biefstukje was echt veel te duur dus dat soort "luxe" producten werden toch zelden gegeten??? Lijkt mij tenminste hoor. Maar iedereen moet lekker doen wat zijn gevoel zegt natuurlijk.
@ draakje: rare kreet is dat, he?! Ik verbaas me er ook altijd over, want het andere antwoord, naast wat jij al schreef, is té simpel: Vroeger gingen er ook veel meer baby's dood...
volgens mij aten ze wel vaak goedkoop orgaanvlees... maar goed vroeger wasten artsen hun handen ook niet als ze van een autopsie naar een bevalling gingen... gevolg: kraamvrouwenkoorts en een risico van 10% om te overlijden als gevolg van een bevalling... soms zijn nieuwe inzichten goed!
Ik heb mijn vriend gevraagd niet met balonnen in het ziekenhuis te komen maar met een groot stokbrood met dik boter tataar uien en peper en zout zou nu wel lusten allen nog even wachten. wat kan ik me daar op verheugen
Ik vind dat ieder het voor zichzelf moet weten wat hij eet..... je wordt gek van die mensen die elke keer maar zeggen.. dat mag je niet hoor.. zou je dat wel doen!!! pfff..... al dat bemoeial! iedereen weet volgens mij zelf wel wat goed is en wat niet....
Ok, maar is wel zo duidelijk voor andere meiden om dat duidelijk neer te zetten, ipv 2 dingen door elkaar te halen.
Ik hou me er wel aan, ik durf er gewoon niet van af te wijken bang dat ik spijt krijg en denk had ik dit of dat maarniet gegeten. Dan maar ff afzien, krijg er een beeb voor dus tjah wat is dan 9 maanden geen tartaar of rosbief?
Sorry hoor wist niet dat ik me moest verantwoorden, fouten maken is menselijk he, soms vergis je je wel eens maar kennelijk is dat hier niet toegestaan ofzo
Quote Mens & Gezondheid: Bron: Salmonella infectie | Mens en gezondheid: Ziekten Risico is kans maal gevolg. Ofwel: de kans dat je besmet raakt met salmonella is inderdaad klein, maar de gevolgen (ALS het gebeurt), zijn zeer groot. Niet alleen voor de baby, je kunt zelf het loodje leggen.
Dat mogen ze dan ook wel eens gaan vertellen tegen alle artsen en verloskundigen waar ik van heb gehoord/gelezen dat het toch echt geen kwaad kan... Maar, dan hou ik het beperkt tot mijn eigen ervaringen: elke week zachtgekookt ei gegeten: niks aan de hand. Ik leef nog.
De kans dat er salmonella in een ei zit, is in Nederland op dit moment 3 op 10.000. Zoals ik zei: het is een zeer kleine kans DAT het gebeurt. Maar ALS het gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstig. Dus dat je nog leeft was te verwachten, dat was de grootste kans. Dus risico is kans maal gevolg. De kans dat er toxoplasmose in vlees zit, is ook zeer klein. Zit het in rauw vlees en wordt het gegeten door een zwangere vrouw, kan het kind (aan een oog of twee ogen) blind worden en/of een afwijking aan de hersenen krijgen. De kans is zeer klein, het gevolg is zeer ernstig. De meeste kinderen van vrouwen die elke week een rauwe biefstuk eten, zijn toch gezond. Maar de vraag is, wil je het risico lopen? Ik persoonlijk kies daar niet voor. Bovendien is zachtgekookt niet helemaal rauw, al zou ik het zelf nu niet eten.