zelf gebakken pannenkoeken

Discussie in 'Voeding' gestart door Annemarie76, 26 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Ik heb wel eens ff zin om pannenkoeken te bakken, maar kan Gijs die al mee eten? ( Anders sta ik alleen voor m'n man te bakken en die vind dat "te zot"; ik mag ze zelf momenteel vanwege m'n dieet niet eten..)

    Is dat niet te vet ( ik gebruik blue band vloeibaar )en wat zou je er als beleg op kunnen doen?

    Gijs is bijna 15 maanden oud..
     
  2. Ringeding

    Ringeding Bekend lid

    14 jan 2009
    646
    0
    0
    moeder
    Alkmaar
    Onze dochter is bijna 1 jaar, en die eet al tijden pannenkoeken. En we doen er niets of, of we doen er wat appelstroop op.
     
  3. adi

    adi Niet meer actief

    Ja hoor, kan prima. Alleen niet te vaak natuurlijk.

    En je kunt er alles op doen, maar zo 'kaal' zal ie het ook heerlijk vinden denk ik :)
     
  4. MG2009

    MG2009 Niet meer actief

    Ik doe het wel gewoon hoor, maar niet te vaak. Als beleg bijv appelstroop/zonnestroop.
     
  5. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ja hoor dat kan prima.

    Als ik pannenkoeken bak dan doe ik er voor Robyn geraspte appel door het beslag heen, ander fruit of groente kan trouwens ook.
    Als beleg krijgt ze een beetje poedersuiker of stroop. Op een pannenkoek met groente doe ik geen beleg.
     
  6. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    vanaf 1 jaar mag je kindje met alle mee eten behalve met rauw vlees. Lekker pannekoeken eten! (je kunt er voor je zoontje bijvoorbeeld spinazie en kaas door heen doen!)
     
  7. Maia

    Maia Niet meer actief

    zo af en toe is wat vettigs en zoets niet erg vind ik. Dus ik bak ze ook al een tijdje (denk sinds ze zo'n 10/11 mnd was). 1 keer in de maand ofzo dus ze heeft ze nog niet zo vaak gegeten maar ze vindt pannekoeken wel heel erg lekker.
    En ik heb zoiets van "als we het doen, doen we het goed" dus gewoon lekker met stroop en ze smult! En de volgende dag doen we wel weer streng gezond ;)
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    mijn dochter at dat toen ook al een paar maanden hoor. Tot een maand of 10 maakte ik ze met opvolgmelk. Ik deed er altijd appelstroop op, die je ook op brood smeert of jam. Nu van het weekend aten we het weer eens sinds tijden en toen zag ze de poedersuiker en wilde dat ook. Dus stroop erop en een beetje poedersuiker erover.:D
     
  9. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Dat kan prima.. Mijn jochie kreeg ze vanaf 9-10 maanden.. Gewoon met koemelk aangemaakt.

    Ik deed er meestal appelstroop, jam, geprakte banaan of geraspte appel/zelfgemaakte appelmoes op..
     
  10. kiddie

    kiddie Niet meer actief

    Vandaag ook gegeten! Met koemelk. Ik bak kleintjes, ze had geen beleg en at achter elkaar de hele pannenkoek op, wilde meer.. Nog een klein stukje gegeven, hoop niet dat ze last krijgt, ze waren vrij vet..
     
  11. Miron

    Miron Fanatiek lid

    6 feb 2009
    2.349
    106
    63
    Ik heb het nu al een paar keer geprobeerd te geven maar ze moet er niets van hebben. Ook van poffertjes niet.
     
  12. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Eerst vond Sam het helemaal niks, nu lust hij het wel (hij heeft het nu 3 keer gehad). De laatste keer had hij een dun pannenkoekje met banaan, ananas en wat geraspte kaas. Hij vond dat een lekkere combinatie.
     
  13. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Denk dat ze het hier ook wel zou lusten maar durf het nog niet aan. Meeste dingen lust ze wel.
    Ik maak ze zelf met water omdat ik koemelk/sojavrij eet maar durf haar nog niet iets met ei te geven.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Doe je dat door het beslag of op de pannenkoek?
    Kan je me de verhoudingen vertellen?
     
  15. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Oeh, ik kook altijd een beetje met de losse pols maar ongeveer dit:

    200 ml melk
    3 niet al te volle eetlepels zelfrijzend bakmeel
    1 ei
    handje vol geraspte kaas
    50 - 70 gram gekookte spinazie

    Ik heb dan meestal ruim genoeg voor een flink dikke, grote pannekoek (idee omelet) en mijn zoontje eet daar 2 x van.

    Hij vindt het nog altijd geweldig. Handig om mee te nemen, lekker makkelijk met de groenten en is makkelijk te eten dus ook goed wanneer het kritisch bezoek komt (schoonmama's waar je geen zin in hebt ;)) of als je ergens gaat eten waar je liever niet het witte tapijt onder ziet komen met pastavlekken ofzo :D
     
  16. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Tim vindt pannenkoeken ook heel lekker. Al 2x gegeten. met appelstroop, klein beetje poedersuiker, banaan.
     
  17. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik kan er niks aan doen, maar ik vind hartige pannenkoeken zo'n vies idee.. bij pannenkoeken denk ik altijd aan poedersuiker, spek of stroop. Niet aan champignons, spinazie, kaas etc.,,.
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Gaan we maken, bedankt!;)
     
  19. adi

    adi Niet meer actief

    ZG, wat ga jij dan erin doen ipv ei?

    Aldin mag namelijk ook geen ei, en zijn zusjes krijgen nu wel pannekoeken en hij niet.
     
  20. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ah wat sneu voor Aldin!

    Ik heb gegoogled en kwam hetvolgende tegen:

    Ingrediënten
    Voor pannenkoeken zonder ei en melk heb je de volgende ingrediënten nodig:

    zelfrijzend bakmeel
    sojamelk naturel (bijv. Alpro) of rijstmelk (bijv. Ricedream)
    koolzuurhoudend bronwater (spa rood)
    een halve theelepel zout
    1 eetlepel suiker
    Werkwijze maken van het beslag

    Doe 500 gram zelfrijzend bakmeel in een kom (wanneer je enkel voor 1 persoon bakt, neem dan ca. 150 gram meel)
    Voeg sojamelk of rijstmelk toe. Roer dit tijdens het toevoegen door het meel. Wanneer er een al het meel vermengd is met de sojamelk of rijstmelk is er een dikke brij ontstaan.
    Nu moet het beslag verdund worden totdat het vloeibaar genoeg is om pannenkoeken van te bakken. Verdun het beslag met koolzuurhoudend bronwater totdat het de gewenste dikte heeft. Voor dikkere pannenkoeken hou je het beslag wat dikker, voor dunnere pannenkoeken voeg je wat meer water toe. Wanneer je al roerend water toevoegd heb je er zicht op wanneer je beslag de goede dikte heeft. Er ontstaat schuim bij het toevoegen van het water. Dit verdwijnt wanneer het water goed met het beslag vermengd is.
    Voeg een een halve theelepel zout en 1 eetlepel suiker toe en roer het beslag nogmaals goed door.
    Werkwijze bakken van de pannenkoeken

    Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan (margarine gebruiken kan ook, maar let er dan op dat dit koemelkvrije margarine is.
    Verdeel de olie met een houten lepel over de bodem van de koekenpan (dit voorkomt het aanbakken van de pannenkoeken).
    Laat een hoeveelheid beslag voor 1 pannenkoek in de pan lopen en bak de pannenkoek op hoog vuur. Wanneer de bovenkant droog is geworden keer je de pannenkoek om en bakt de andere kant.
    -> dit is wel dan gelijk zonder melk. Misschien vind je zelf op google een leuk/makkelijk recept?
     

Deel Deze Pagina