Voor het eerst naar de creche...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ElleE, 8 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ElleE

    ElleE Actief lid

    4 jun 2006
    223
    0
    0
    Nou, volgende week dinsdag is het zo ver; wendag op de creche... :( Als Sven drie maanden is (over drie weken) gaat hij voor het eerst echt, en tot die tijd hebben we elke week een oefendag. Ik vind het reuze spannend, hij slaapt thuis al zo moeilijk en ben bang dat dat op de creche nog veel moeilijker zal gaan...

    Wat zijn jullie ervaringen? Hoe oud was jullie kindje toen hij/zij voor het eerst ging? En hoe ging dat? En hoe vonden jullie het?
     
  2. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Ik vond het verselijk. Vooral omdat hij in het begin niet kon wennen. Hij krijgt toch minder aandacht als thuis. Hoe goed het KDV ook is.

    Nadat hij gewend was, ging het fantastisch. En nu nog steeds. Zodra we binnenstappen heeft hij al geen oog meer voor mij en kijkt alleeen nog maar om zich heen naar wat er allemaal gebeurd.

    Ik sta er dan ook helemaal achter dat hij daarnaartoe gaat en voel me er nu heel goed bij.
     
  3. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Toen ik alleen was met mn oudste ging zij 5dg in de week naar het kinderdagverblijf. De eerste paar keren vind ik het vreeeeeeeeeeeeeselijk haar daar achter te moeten laten :( Maar het ging hartstikke goed en ze sliep daar veel beter in ritme dan thuis zelfs!
     
  4. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Emme is vanaf 12 weken naar het kinderdagverblijf gegaan. Ik vond en vind het niet erg om haar weg te brengen. Ze zijn hartstikke leuk en lief daar met 'r. Vind het zelfs wel goed dat ze went aan een andere omgeving, drukte om zich heen etc.
     
  5. flappie

    flappie Bekend lid

    20 sep 2005
    732
    0
    0
    leerkracht
    Leeuwarden
    hoi,

    Ik herken het hoor! Stijn was 5 maanden toen hij voor het eerst ging, helaas zijn er in het begin wat dingetjes fout gelopen, maar nu is het helemaal top! Stijn vindt het het erg leuk en als mijn man afscheid van hem wil nemen, is ie veel te druk met spelen. Ook merken we echt dat ie leert spelen!

    XXX
     
  6. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Elise ging om te wennen met 8 weken, en met 10 weken (toen ik weer moest gaan werken) voor het eerst voor het echt. Vanaf het begin is het heel goed gegaan, ik had er duidelijk meer moeite mee dan zij. Ze slaapt er goed, ze kijkt veel om zich heen en naar de andere kindjes. Ze is alleen 's avonds erg moe van alle indrukken. Ze gaat nu 1 dag per week.
     
  7. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Ik werk zelf op een kinderdagverblijf, en mijn dochter gaat naar een ander kdv.
    Mijn zorg was ook vooral het slapen (ze was een ontzettend slechte slaper). Ik was bang dat ze weinig zou slapen en dat dan 's avonds zou afreageren.
    Ze sliep er inderdaad niet veel in het begin. Maar afreageren? Nee hoor, ze sliep 's avonds als een roosje, en ik had er geen kind meer aan (vond dat helemaal niet leuk :rolleyes: , kwam ik eindelijk thuis van mijn werk, wilde graag met haar tutten, wilde zij alleen maar slapen :) ).

    Nu heeft ze er inmiddels de slaap-smaak te pakken en gaat het prima. Ze heeft het er zo naar haar zin!

    Uit leidster-ervaring weet ik dat elk kindje weer anders reageert. De meeste kids slapen er in het begin beter dan thuis en komen dan nog, door alle nieuwe prikkels, doodmoe thuis. Maar sommigen hebben moeite met slapen, en slapen er dus minder dan thuis.
    Ik heb in de afgelopen 12 jaar 1 keer meegemaakt dat een kindje (wat overigens al wat ouder was) zich echt ontzettend ongelukkig voelde op het kdv. Dat hebben we toen ook met die ouders besproken, we hebben vanalles geprobeerd, maar ze bleef ongelukkig. Uiteindelijk is er toen andere opvang gezocht. Over het algemeen vinden kinderen het er alleen maar leuk, en gaan ze met plezier.
    Ze krijgen allemaal een fase waarin ze even minder graag afscheid nemen van hun ouders (en da's maar goed ook, wanneer ze die fase zouden overslaan, zou er iets 'mis' zijn in het hechtingsproces), maar ook dat gaat weer voorbij.

    Ikzelf heb meer moeite gehad, met het wegbrengen van ons moppie, dan zij zelf. Het voelde voor mij niet goed (en het steekt nog elke keer) om haar weg te brengen en vervolgens voor de kids van anderen te gaan zorgen. dat had ik zo niet bedacht....Maar ja, dat heb je niet altijd in de hand he?!
     
  8. melle

    melle Bekend lid

    31 mei 2006
    921
    1
    0
    Ik voel met je mee! Ik ga mn ventje over een uur wegbrengen om een paar uur te wennen :(
     
  9. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Och jeetje, wat ben ik dan bevoorrecht om bij mijn kindjes thuis te blijven!
    Inmiddels zit mijn oudste wel op een peuterspeelzaal en vind ze het harstikke leuk, maar das toch anders!
    En in juli komen wij weer voorgoed naar NL, dan zal ik weer moeten gaan werken (en dat vind ik ook helemaal niet erg) en zal mijn jongste dochter dan zeven maanden ook zo rond die tijd naar een kdv moeten en ik moet je zeggen ik vind dat nu al vreselijk als ik daar aan denk, mijn kleine meisje wegbrengen :cry: moet er niet aandenken! De oudste is al weer wat anders die kan het één en ander uitleggen, maar de jongste nog niet!
    Ik weet hoe ik me voel, maar kun je nagaan hoe jullie je voelen als ze nog zooo jong zijn!
    Succes...
     
  10. melle

    melle Bekend lid

    31 mei 2006
    921
    1
    0
    Nou heb 'm net weer op gehaald en ligt nu heeeerlijk thuis in de box te slapen. Hij heeft op kdv maar een half uurtje geslapen (waar ik al bang voor was). Thuis ligt hij lekker ingebakerd en op kdv mag dat niet. Dus in de armen van de leidster kon hij lekker slapen, maar zodra ze hem weglegde was het huilen....
    Thuis al een beetje geoefend met "los" slapen en dat lukte ook nog niet zo. Dus als iemand nog tips heeft?!
     
  11. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Doen ze het ook niet wanneer je bereid bent ervoor te tekenen?
    Op het KDV waar ik werk mag ook niets zonder schriftelijke toestemming van de ouders (wij zijn gecertificeerd). Wij hebben voor zowat alle uitzonderingsgevallen een apart formulier, waarop de ouders kunnen aangeven dat zij het goedkeuren dat hun kindje: ingebakerd wordt, op de buik slaapt, een uitstapje gaat maken, etc.
    Als ik jou was, zou ik dit eens na vragen. Nee heb je, ja kun je misschien wel krijgen...
    Als jij als ouder de verantwoordelijkheid neemt, zou ik niet weten waarom ze het weigeren. (En dan ben ik eerlijk gezegd wel heel benieuwd naar de reden van weigering, dus mocht je het navragen en ze doen het niet, laat dan even weten waarom, bvd).
     
  12. mamabee

    mamabee Actief lid

    12 mrt 2007
    147
    0
    0
    wieringerwerf
    Bij ons moet ik idd ook tekenen voor ongeveer alles wat afwijkend is. Zelfs voor het geven van neusspray. Gewone zoutoplossing. Maar beter zo dan dat ze erg makkelijk zijn.
    Ik weet wat je voelt hoor. Bij Bas had ik ook het gevoel dat ik hem naar het slachthuis bracht. Inmiddels is Bas 3,5 en vindt hij het vreselijk... als hij niet gaat. Dus inmiddels gaat Sam ook maar die is nog wel zijn draai aan het zoeken. Het gaat wel goed maar hij wordt nu wat eenkennig en dat is niet zo leuk wegbrengen.... Maar dat gaat wel weer over. Mijn ervaring is ook dat het juist erg geod voor ze is. Leuker samen spelen, op je beurt wachten, samen eten......
     
  13. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Ik ken het....maar dan dus ook vanaf de andere kant! ;)
    Het is vooral een verzekeringskwestie. ALLES moet op deze manier 'ingedekt' worden. Het KDV wil gewoon niet aansprakelijk gesteld kunnen worden.
    En wat die neusspray betreft: JUIST zelfzorgmiddelen, zijn 'medicijnen' waarmee de meeste 'ongelukjes' gebeuren (en dan ook in de zin van allergische reacties, te heftige reacties, etc). Vandaar dat die bij ons op de 'Hotlist' staan van benodigde ondertekening. Tja, en een neusspray valt nu eenmaal ook onder zelfzorgmiddel.
     
  14. Powergirlie

    Powergirlie Actief lid

    26 jan 2006
    104
    0
    0
    Ik heb er heel bewust voor gekozen om Luuk niet naar een kdv te doen. Ikzelf heb jaren gewerkt als leidster in kdv's. Het klinkt misschien raar maar omdat ik de inside ken zou ik zelf mijn kind nooit laten opvangen in een kdv.

    Juist omdat ik jaren met kinderen heb gewerkt kies ik er bewust voor om er fulltime te zijn voor Luuk (in iedergeval het eerste jaar daarna wil ik toch wel partime er bij gaan werken en zullen mijn vriend en ik dit dit samen oplossen) Het eerste jaar is de ontwikkeling zo enorm dat ik hier niets van wil missen. En ik wil de ontwikkelingen zelf mee maken en niet als ik hem ophaal van het kdv horen wat hij nu allemaal kan......omrollen, zitten uit een tuitbeker drinken,eerste woordjes,lopen etc......
     
  15. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Wauw, ik wilde dat ik die luxe had! Maar ja, wij moeten onze hypotheek wel betalen en Tymen wil ook graag luiers en voeding! ;)

    Maar wat heerlijk voor je! Geniet ervan!
     
  16. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Tja, die kans heeft nu eenmaal niet iedereen...
    Ik werk zelf op een kdv, en mijn dochter gaat naar een ander kdv (bij ons mag je je eigen kind niet op de groep hebben en er is slechts 1 groep), dus ik heb er juist wel voor gekozen, omdat ik de inside ken.
    Zo kijkt iedereen er dus weer anders tegen aan!
     
  17. ElleE

    ElleE Actief lid

    4 jun 2006
    223
    0
    0
    Zo, zal nog ff ons verslag posten... Hij heeft er zowaar tien minuten geslapen! Ik wist niet wat ik zag! Blijkbaar heeft hij er zelf genoeg vertrouwen in, dan moet ik dat ook maar hebben toch?!?! Verder wel de hele dag overstuur en huilen en helemaal niet meer geslapen maar toch...

    Powergirlie, wil je je kind niet wegbrengen omdat je niets wilt missen of vind je de kdv niet goed genoeg? Het is wel jammer idd dat je van alles mist, maar er moeten inderdaad ook luiers en eten gekocht worden!
     
  18. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    onze dochter gaat sinds 3 weken ook naar het kdv en de eerste keer vond ik het vreselijk, en zij ook!
    Ze had veel gehuild omdat ze erg moet wennen aan alle (en meer) geluid als thuis.
    De eerste keer kwamen zowel Britt als ik huilend thuis en heb ik serieus overwogen om fulltime huismama te worden. En paar uur later, en wat relativerende woorden van manlief, later dacht ik er al weer heel anders over.

    Inmiddels gaat het hardstikke goed, en is ze heel rustig en slaapt ze veel op de creche. Dus mocht het niet gelijk perfect lopen, gun je dan een paar weekjes de tijd.
     
  19. ElleE

    ElleE Actief lid

    4 jun 2006
    223
    0
    0
    Hoi Moesje,

    Oh, dat is fijn om te horen zeg! Zo nu en dan denk ik inderdaad ook dat ik maar beter fulltime mama kan worden, dus positieve ervaringen daar ben ik altijd blij mee! Haha, en ook dat ze al binnen een paar weekjes gewend was, ik zat meer te denken in termijnen van maanden, hihi...
     
  20. Powergirlie

    Powergirlie Actief lid

    26 jan 2006
    104
    0
    0
    @ ElleE

    Ik kies er voor omdat ik niets wil missen en jaren andermans kinderen heb opgevangen opgevoed en verzorgd ( 8 jaar kdv gwerkt en 2 jaar jeugdhulpverleing op een behandelgroep voor uithuisgeplaaste pubers)

    Ook heb ik in die jaren dat ik in verschillende kdv-en heb gewerkt (totaal 5) een goed beeld van de inside (ik zeg niet dat het slecht is ik heb er tenslotte zelf gewerkt.)
    Maar denk bv eens aan de hoeveelheid kinderen op een groep waarin geld wie het hardst gilt krijgt het meeste aandacht.
    Zo kan ik nog tal voorbeelden noemen.

    Ik heb voor mijn eigen kind een ander beeld voor ogen, en daarom ben ik ook blij dat ik de mogelijkheid heb dat ik hier tijd voor vrij heb kunnen maken.
     

Deel Deze Pagina