Hallo, Wie kan mij vertellen hoe je bleekselderij eet? Ik heb een stronk (veel te veel, minder kon niet) bij de supermarkt gekocht. Maar hoe nu verder? Wat kun je er eigenlijk van eten? En hoe dan? Ik ga het eten omdat het vochtafdrijvend is, heb ik gelezen..... Je moet toch wat... Groetjes, Hanna
je weet wel hoe je het schoon moet maken? draden eraf trekken enzo? ik doe wel eens een stengel met la vache qui rit erop als tussendoortje je kan het roerbakken, met wat kip, wortel enz je kan het in de soep doen, groentesoepje maken ofzo
Uh.. nee...? Dus een stengel losmaken en die schoonmaken onder de kraan? En wat voor draden zijn dat dat?
Tja, die draden is een beetje lastig uitleggen. Zal het proberen: als je bij een stengel een klein stukje van de bovenkant snijdt, dan zie je soms al aan de bolle kant van de selderij wat draden uitsteken. Deze moet je er dus afstrippen. Komt niet enorm exact, maar als je alle draden laat zitten, wordt het erg taai. Vooral de buitenste stengels van de bleekselderij hebben hier last van. Hoe verder naar binnen in de stronk, hoe minder je last hebt van draden. Wij eten het gekookt, maar wet niet of het dan nog steeds zo vochtafdrijvend is. Kook het vaak in een klein laagje bouillon, niet te gaar koken (proef even wat je zelf lekker vindt), daarna afgieten en wat boursin o.i.d. er doorheen roeren. Lekker met gekookte aardappels en jus. Ook in salades wordt bleekselderij veel gebruikt. Zou gewoon eens neuzen op internet.
Hoe eet je eigenlijk bleekselderij? Uhm niet.. Vind het zooo vies.. Je vind het ook vaak rauw door salades...
Ik zal zo eens even kijken hoe dat zit met die draden. Maar kun je het ook gewoon rauw opeten? En moet je dan ook die draden verwijderen? En dan gewoon een reepje/blokje eraf snijden en dat dan opeten?
Je moet er wel heel van eten als je wilt dat het vocht afdrijft. Ik doe bleekselderij in de pastasaus en in de groente/tomatensoep. Als je echt vocht wil afdrijven kun je beter zoutloos gaan eten, als je dit nog niet deed.
@Draden: ik "schil" bleekselderij altijd met een kaasschaaf of dunschiller. Dan verwijder je de meeste draden. En dan vullen met Philadelphia Bieslook ofzo. Lekker hoor!
Ik schil bleekselderij met een dunschiller. Je kan het idd rauw eten met een dip oid. maar het is een hele goede basis voor soepen. Ook een goede basis voor andere gerechten. Stukjes bleekselderij, ui en wortel even bakken en dat basis voor van alles sauzen, eenpasgerechten, soepen... Ik vind het lekker met linzen dan ook wat knoflook kruiden (oregano e.d.) en tomaten(puree). Je kan het trouwens ook gewoon als groente eten, weer schoonmaken, even koken en dan in de oven met een beetje boter/vloeibare margarine en geraste kaas eroverheen, tot de kaas kleurt.
Zoveel als ik trek in heb eigenlijk. Maar als ik merk dat ik vocht vast houd iig wel een mok of 3 of 4 ofzo? Ik let er eigenlijk nooit zo op. Ik drink sowieso veel thee. Als je het wilt proberen zou ik gewoon even uittesten wat bij jou werkt. Ik vind het ook gewoon lekkere thee, dus het kost mij geen moeite om er meedere kopjes van te drinken. Ik hou nog niet zo veel vocht vast. Ik merk af en toe dat ik mijn laarzen wat minder goed dicht krijg. Als ik dan een dagje aan de brandnetelthee zit, is het vaak de volgende dag al weer beter.
Hm, dat geeft de burger weer moed! Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n of liever gezegd helemaal geen theedrinker, maar brandnetelthee is helemaal niet vies ofzo. Dus dat moet gaan lukken!
een hele bleekselderij, idd schillen en dan in kleine stukjes snijden. bakje selderijsalade, ananasstukjes of mandarijnpartjes en cashewnootjes erdoor scheppen... heerlijk....