ik voeg zelf geen zout toe in de pan. Ze krijgt wel zout binnen middels pakjes ofzo, maar dat is ook niet dagelijks. tink, lekkere tip.
mijn zoontje eet vaak met ons mee, is anderhalf ..... eet gewoon wat de pot schaft hoor.... ook wel es jus, of iets met zout..... tis niet heel erg goed nee, maar ik vind dat het soms ook wel ietsssss wordt overdreven ik doe tijdens het koken dan nooit ergens zout doorheen (aardappelen en groente enzo nooit) maar vlees eet Sam wel vaak met een beetje jus, en aardappeltjes ook.. hij vindt het gewoon super lekker en zonder eet ie helemaal nikssssss... das ook ongezond
wij koken tot 2 jaar zoutloos. en koken zowieso zoveel mogelijk zoutloos trouwens. maar na 2 jaar wordt ik voor hem soepeler met eens een keer een pakje nassimix ofzo zeg maar. tot 2 jaar ben ik er behoorlijk strikt in vanwege de niertjes. hij krijgt dan ander eten. als wij iets uit een pakje of pot (saus) eten.
Wij eten zo veel mogelijk zonder zout, maar helemaal zal dat nooit lukken. Ga ook maar eens uit eten... tssss, wat je dan allemaal aan zout voorgeschoteld krijgt! Zelfs de kindermenu's zijn echt zout. Ik vraag het er wel altijd bij of ze er rekening mee willen houden, maar het blijft in sommige restaurants blijkbaar erg moeilijk. Sinds Sam een jaar is eet hij wel wekelijks nasi met ons mee en dat is het enige dat hier uit een pakje komt en dat echt zout is. Al moet ik zeggen dat ik standaard maar de helft gebruik van wat op het pakje voorgeschreven is. Macaroni maak ik nooit met een pakje.
Misschien is het goed voor iedereen om zich te realiseren dat het meeste zout gewoon in de voedingsmiddelen zelf zit.. bijvoorbeeld brood! Zoutloos koken terwijl je kind 4 boterhammen eet en dan ook nog met ham ofzo, is water naar de zee dragen. Gewoon bewust zijn van zout is voldoende om verantwoord om te gaan met gezondheid van je kind.
Precies. Brood en koek en soepstengels e.d. daar zit veel zout in. Ik vind toegevoegd zout een moeilijk begrip. Ik gebruik voor de dreumesmeneer geen tafelzout, maar kook wel met kruidenkaas bijvoorbeeld of doe wat bouillon door de risotto. Dat is eigenlijk ook toegevoegd zout. En mensen let op (smeer)kaas en vleeswaren. Verder gewoon je gezond verstand gebruiken en de pakjes laten staan, als je dan aan 2 gram zout per dag komt is het knap. (Je moet voor de gram de zoutpot eens boven een keukenwegschaal die grammen aangeeft houden).
Klopt hoor, in bv brood zit best veel zout. Maar juist daarom kom je met brood e.d. al snel aan je dagelijkse hoeveelheid, en is het slim om er bij het koken op te letten dat je dan weinig of liefst geen zout gebruikt.
@mamamarije Kidneybonen kun je heel goed gedroogd koken. Zet ze de avond tevoren in de week en dan kook je ze nog een tijdje. Als zoiets eenmaal in je systeem zit, valt het wel mee. Mais kun je ook vers kopen en dan alleen in het seizoen (eind v/d zomer). Zoutwaarden in brood zijn al jaren punt van discussie en ik meen dat de waarden in 2011 ook weer naar beneden moeten. Wij kopen altijd biologisch brood (heb je in de stad al voor 2 euro), want supermarktbrood is zo luchtig, dat je er 2x zoveel van moet eten. En dus ook 2x zoveel beleg. Maar zolang je zo veel mogelijk vers koopt en voorverpakte koekjes, liga's, yogi achterige toestanden laat staan en zo veel mogelijk vers seizoensfruit en gedroogd fruit geeft, zal het qua zout en suiker wel meevallen voor je uk. Kant-en-klare dressings en mayo e.d. bevatten ook flink wat zout trouwens.