hoi ik wilde voor mijn zoontje zelf groentehapjes maken, maar het blijft zo plakkerig vind ik en als ik het dan geef moet ie kokhalzen omdat het plakkerig is. bij potjes heeft ie dit niet. wat kan ik eraan doen om het minder plakkerig te maken?
Niet pureren, maar gewoon prakken, want als je aardappel pureert krijg je behangerslijm. Potjes bevatten veel meer vocht en bindmiddel en hebben daardoor een heel andere structuur.
Ik zou het ook proberen te prakken. Ayla krijgt vanaf het begin al geprakt eten, ik heb nooit gepureerd. En mocht het wat te droog zijn, dan kan je er een klein beetje water doorheen doen, zodat het iets smeuïger wordt.
broccoli en worstels idd niet maar aardappel wel. heb het vanavond geprakt en dat ging beter gelukkig
Als ze een keer hier iets geprakt krijgt (bij spinazie of rode bieten), dan doe ik er altijd wat olie/boter en soms wat afgekolfde melk.
aardappelen puberen is inderdaad niet echt handig, dan krijg je echt lijm! Die zou ik prakken en de rest pureren
Ik pureer altijd e aardappels samen met de groente, beetje kookvocht/water/melk erbij en je hebt absoluut geen lijm hoor.
Hier hetzelfde, werkt super met kookvocht. Je kunt ook een stukje zoutarm bouillonblokje in het water doen als je de groenten en aardappels kookt. En dan dat vocht erbij als je het pureert. Word errug lekker!
Ehm, ook zoutarme bouillonblokjes zijn minder geschikt voor baby's vanwege de smaakversterkers die er in zitten!
Ja, die zou ik echt pas vanaf 1 jaar gebruiken. In de biowinkel heb je ze wel zonder e-nrs's hoor, met gist en kruiden. Maar laat tot 1 jaar lekker zitten. Laat een baby sowieso eerst maar eens proeven hoe een aardappel, wortel enz. smaakt, zonder smaken erbij.
Heb een babykookboek en daar staat in vanaf 6 maanden dat je dat mag gebruiken. Ook het cb en mijn kinderarts zeiden dat ik het mag gebruiken voor Owen. Achja, zo zie je maar dat iedereen wat anders zegt. Owen krijgt het trouwens niet elke dag hoor met bouillon. gewoon zo af en toe eens. Vind ie heerlijk!
Ja natuurlijk vind hij dat heerlijk! Hij vindt kaas, vlees en snackjes wsl ook heerlijk, maar dat is gewoon te zout voor een baby van 8 maanden. Een zoutarm bouillonblokje is gewoon een vreemd woord, want ook een zoutarm bouillonblokje bevat nog veel te veel zout!!! Doe gewoon gezonde smaakmakers als knoflook, wat paprikapoeder en groene tuinkruiden door het eten, dat is ook lekker.
Wat vreemd inderdaad, dit is het eerste keer dat ik hoor dat iemand geadviseerd krijgt om zout te gebruiken. Omdat een gewoon blokje voornamelijk uit zout bestaat, bestaat een zoutarm blokje uit wat minder zout, maar nog steeds veel voor een baby. Maar een bouillon kun je heel makkelijk vervangen door kookvocht, een scheut olie, verse kruiden, wat knoflook, rode paprika en peper.
Wij prakken de aardappels en de groenten, maar soms is het gewoon te droog, dus dan pureren we een stuk gekookte courgette en doen we dat er bij. Werkt ook super. (En een ander deel van de courgette kunnen we dan mooi in het handje geven....)
Overigens, kijk ook met kookvocht. Als het een nitraatrijke groente is dan kun je het kookvocht beter niet gebruiken. Daar gaan namelijk veel van de nitraten in zitten.
Nitraat is ongevaarlijk. Als je 2x p/w nitraatrijke groente eet die je goed bereidt, dan is er niks aan de hand. Van dat panische gedoe rondom nitraatrijke groente komt men behoorlijk terug.