zelf eten maken

Discussie in 'Voeding' gestart door elsie22, 29 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. elsie22

    elsie22 Niet meer actief

    hoi

    ik wilde voor mijn zoontje zelf groentehapjes maken, maar het blijft zo plakkerig vind ik en als ik het dan geef moet ie kokhalzen omdat het plakkerig is. bij potjes heeft ie dit niet. wat kan ik eraan doen om het minder plakkerig te maken?
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Beetje water of melk er doorheen doen, dat helpt hier heel goed.
     
  3. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Niet pureren, maar gewoon prakken, want als je aardappel pureert krijg je behangerslijm.

    Potjes bevatten veel meer vocht en bindmiddel en hebben daardoor een heel andere structuur.
     
  4. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Ik zou het ook proberen te prakken. Ayla krijgt vanaf het begin al geprakt eten, ik heb nooit gepureerd. En mocht het wat te droog zijn, dan kan je er een klein beetje water doorheen doen, zodat het iets smeuïger wordt.
     
  5. elsie22

    elsie22 Niet meer actief

    dan ga ik dat proberen. hopen dat het werkt:)
     
  6. Eetfestijn

    Eetfestijn Actief lid

    22 nov 2010
    114
    0
    0
    Aardappels pureren is inderdaad geen goed idee. Maar broccoli of wortel geeft toch geen plakspul?
     
  7. elsie22

    elsie22 Niet meer actief

    broccoli en worstels idd niet maar aardappel wel. heb het vanavond geprakt en dat ging beter gelukkig:)
     
  8. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Als ze een keer hier iets geprakt krijgt (bij spinazie of rode bieten), dan doe ik er altijd wat olie/boter en soms wat afgekolfde melk.
     
  9. Dretjuh

    Dretjuh VIP lid

    12 okt 2007
    8.240
    85
    48
    Vrouw
    Visagiste voor MAC Cosmetics, eigenaresse webshop
    Brabo in België
    aardappelen puberen is inderdaad niet echt handig, dan krijg je echt lijm!
    Die zou ik prakken en de rest pureren
     
  10. sunnycloud

    sunnycloud Fanatiek lid

    28 dec 2006
    1.541
    142
    63
    Vrouw
    Ik pureer altijd e aardappels samen met de groente, beetje kookvocht/water/melk erbij en je hebt absoluut geen lijm hoor.
     
  11. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen

    Hier hetzelfde, werkt super met kookvocht. Je kunt ook een stukje zoutarm bouillonblokje in het water doen als je de groenten en aardappels kookt. En dan dat vocht erbij als je het pureert. Word errug lekker!
     
  12. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ehm, ook zoutarme bouillonblokjes zijn minder geschikt voor baby's vanwege de smaakversterkers die er in zitten!
     
  13. Eetfestijn

    Eetfestijn Actief lid

    22 nov 2010
    114
    0
    0
    Ja, die zou ik echt pas vanaf 1 jaar gebruiken. In de biowinkel heb je ze wel zonder e-nrs's hoor, met gist en kruiden. Maar laat tot 1 jaar lekker zitten.

    Laat een baby sowieso eerst maar eens proeven hoe een aardappel, wortel enz. smaakt, zonder smaken erbij.
     
  14. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Heb een babykookboek en daar staat in vanaf 6 maanden dat je dat mag gebruiken. Ook het cb en mijn kinderarts zeiden dat ik het mag gebruiken voor Owen.
    Achja, zo zie je maar dat iedereen wat anders zegt.

    Owen krijgt het trouwens niet elke dag hoor met bouillon. gewoon zo af en toe eens. Vind ie heerlijk!
     
  15. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja natuurlijk vind hij dat heerlijk! Hij vindt kaas, vlees en snackjes wsl ook heerlijk, maar dat is gewoon te zout voor een baby van 8 maanden.

    Een zoutarm bouillonblokje is gewoon een vreemd woord, want ook een zoutarm bouillonblokje bevat nog veel te veel zout!!!

    Doe gewoon gezonde smaakmakers als knoflook, wat paprikapoeder en groene tuinkruiden door het eten, dat is ook lekker.
     
  16. adi

    adi Niet meer actief

    Wat vreemd inderdaad, dit is het eerste keer dat ik hoor dat iemand geadviseerd krijgt om zout te gebruiken.
    Omdat een gewoon blokje voornamelijk uit zout bestaat, bestaat een zoutarm blokje uit wat minder zout, maar nog steeds veel voor een baby.

    Maar een bouillon kun je heel makkelijk vervangen door kookvocht, een scheut olie, verse kruiden, wat knoflook, rode paprika en peper.
     
  17. Allistair

    Allistair Bekend lid

    8 jun 2010
    979
    0
    0
    Wij prakken de aardappels en de groenten, maar soms is het gewoon te droog, dus dan pureren we een stuk gekookte courgette en doen we dat er bij. Werkt ook super. (En een ander deel van de courgette kunnen we dan mooi in het handje geven....):)
     
  18. elsie22

    elsie22 Niet meer actief

    ik heb het nu gewoon geprakt en dat ging veel beter!!:)
     
  19. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Overigens, kijk ook met kookvocht. Als het een nitraatrijke groente is dan kun je het kookvocht beter niet gebruiken. Daar gaan namelijk veel van de nitraten in zitten.
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nitraat is ongevaarlijk.
    Als je 2x p/w nitraatrijke groente eet die je goed bereidt, dan is er niks aan de hand.
    Van dat panische gedoe rondom nitraatrijke groente komt men behoorlijk terug.
     

Deel Deze Pagina