Ons hok staat niet onder een afdak, maar wel tegen de schutting, uit de wind. Het nachthok staat gunstig met de ingang richting ons huis, zodat de wind er niet op staat. Ik heb met zo'n houten tunneltje, de ingang nog krapper gemaakt, en met heel veel stro. Heb nu een fleecedeken over het hok gegooid. Het hok heeft ook een boven en beneden verdieping, beneden is een ren, dus ze kan ook goed bewegen, maar meestal zit ze boven. Ik wil er wel zo'n isolatiehoes omdoen, maar heeft geen zin. Het eerste wat bevriest is toch het tuutje. Net wat bakje water begon ze meteen te drinken.
Ik heb dan toch wel de vraag, mijn konijn gooit het bakje water gewoon om. Ik heb al meerdere geprobeerd. Dit is toch vele malen erger als een flesje?? Water wat omvalt konijn wordt nat en koud/bevriest? Ik zou het niet weten wat ik anders zou moeten doen.
Ben ik gek of lopen wilde konijnen ook gewoon buiten als het vriest haha.. Tja, ze zullen een holletje inkruipen maar dat staat gelijk aan een hok met flink wat zaagsel/stro. Konijnen halen in het wild toch het meeste vocht uit eten? meer groenten en fruit geven nu? Het konijn van mijn man zit ook altijd buiten en het is niet goed om hem nu ineens binnen te zetten. Hij staat beschut en zijn hok is 's nachts afgezet. Maar ook ik vind het wel een beetje sneu hoor, ik heb sowieso medelijden met alle dieren die nu buiten zijn in die kou.
Een hol 2 meter onder de grond vol met haarballetjes bladeren en zaagsel is warmer dan een hok met stro boven de grond hoor En vind het ook zielig ja, zag vandaag dood egeltje, dat vind ik altijd zo zielig....
Komen ze in ieder geval vrolijk de winter door. Alle gekheid op een stokje: mijn konijnen kunnen niet naar binnen. In huis is het overal te warm voor ze. Bovendien zijn we beiden allergisch, ze zitten niet voor niks buiten. De schuur is vochtig en behalve de fietsen en het plastic afval, bewaren we daar niks vanwege ernstige schimmelvorming. Lijkt me totaal niet gezond voor ze! Ik heb de eerste koude winter overwogen ze tijdelijk terug naar de opvang te brengen (tegen betaling uiteraard!) als het te koud zou worden. Maar ik besloot het eerst met allerlei noodmaatregelen aan te kijken. Extra stro in het nachthok, warme deken erover. Landbouwzeil voor het gaas van de ren hangen, zodat het nachthok uit de wind staat. Extra schuilplaatsen maken, ook weer gevuld met stro etc. Ik heb ze constant in de gaten gehouden en warempel: ze gingen niet in het nachthok zitten. Niet in de extra schuilplaatsen. En ook niet in het deel van de ren waar plastic voor hing. Nee, ze zaten uit eigen vrije wil voor de deur in de ren waar geen plastic voor hing. Lekker met de haren in de wind. En weten jullie wat ze doen als er sneeuw ligt en ik de ren open zetten? Dar duiken ze met een grote sprong in. Heerlijk. (ik moet toegeven dat de voedster er iets fanatieker in is dan de ram, die houdt het wat eerder voor gezien in de sneeuw.) Echt dames: met mijn konijnen hoeven jullie geen medelijden te hebben. Ze hebben alles wat hun hartje begeert: elkaar, een enorme ren en geregeld nog extra ruimte als ze los in de tuin mogen, een uitgekiend dieet van volop hooi een beetje brokken en 's winters vooral verschillende verse groenten en 's zomers verschillende soorten (on)kruid en wilgentakken, voldoende schuilplaatsen en bovenal: een liefdevolle bazin die zich heel goed heeft verdiept in wat er wel en niet goed is voor konijnen en ze beste zorg geeft die een tam dier in een mensenwereld kan krijgen!
Ik vervang het flesje 3x per dag en ze krijgen dagelijks groente, daar halen ze ook vocht uit. Ze hebben hier een grote ren en daarin staat een hok (met nachthok vol stro) waar ze beschut kunnen zitten. Ze komen er alleen om te eten en drinken en verder zitten ze gezellig tegen elkaar aan in de sneeuw...
wij hebben ook geen schuur die geschikt is: niet geisoleerd en geen daglicht. En ook geen bijkeuken. De gang is nog het warmst, maar nog altij 15-20 graden.
ik heb 1 waterbakje en 1 speciaal flesje. En het water in het bakje is bevroren, en in het flesje niet! ik heb dit flesje -> Kooi en ren goedkoop bij zooplus: Drinkflesje voor knaagdier Sippy ik weet niet waarom het water niet bevriest daarin, konijn drinkt nog vrolijk de hele dag door eruit
mag ik 1 dingetje zeggen koop niets bij zooplus.. Tik maar eens ervaring met zooplus in en je krijgt geen goede reviews ook heb ik zelf daar eens iets gekocht en ook geen goede ervaring mee hellaas CheckWebwinkel.nl - Webwinkel Zooplus - Reviews, beoordelingen en koop ervaringen hier de link trouwens
Er zijn zware bakken (voerbakjes, met zo'n schuin aflopende rand, dit idee: http://shop.hondjewaf.nl/thumbnail.aspx?DMArtikel=1&filename=7478.jpg&width=268 ) die je daarvoor kunt gebruiken .
Even een antwoord op de grote vraag.. Waarom bevriest warm water sneller dan koud water? Hoop niet dat ik er al overheen gelezen heb en het nog eens plaats..heb toch bijna alle posts gelezen (icl. kleine discussie ), geen advies maar wel een beetje uitleg hihi.. Koud water vormt tijdens het bevriezen een ijslaagje langs de wand van het bakje waar het in zit. Dit werkt als een isolator, dat verder afkoelen van het water sterk afremt. Bij warm water gebeurt dit niet. Daarin zitten namelijk minder gassen opgelost dan in koud water. Deze gasbelletjes zijn het beginpunt voor ijskristallen. Als die belletjes er niet of nauwelijks zijn, bevriest water pas bij temperaturen onder de nul graden Celsius. Warm water blijft bij afkoelen dus vloeibaar tot een paar graden onder nul. Dan bevriest het geheel opeens, zonder dat er eerst een isolerend laagje ontstaat. Hierdoor bevriest warm water sneller dan koud water. Snappie?
Ik deed er altijd een heel klein schelpje druivensuiker doorheen! Werkte super! Speciale duivensuiker voor dieren. Uiteraard is het nooit goed om veel te geven, maar een klein schepje door het water en dat maar een paar weken per jaar, kan echt geen kwaad. Mijn konijn heeft in ieder geval een mooie leeftijd bereikt!
Is ook zo, de reclames van Google worden aangepast aan de woorden op de webpagina. Het klopt alleen niet altijd helemaal. Ik ben juf en kom vaak op een pagina met "werkbladen". Daar staat vaak reclame op voor keukens.
Hier wil ik toch even op reageren! Ik werk zelf al jaren in een dierenwinkel en vind dit echt een belachelijke opmerking. Ook in dierenwinkels wordt naar het welzijn van dieren gekeken! Natuurlijk zijn inkomsten belangrijk, daarom heet het ook dierenWINKEL maar niet ten koste van de gezondheid van een dier, eerder andersom! Vind het echt heel vervelend dat er zo'n opmerking geplaatst wordt! De tips die ik verder kan geven: - thermohoesje om het flesje (alleen werkt dat niet afdoende bij zware vorst) - zorgen voor stromend water (bv een cat-bowl die werkt op electriciteit, of zoals ik hier ook al las, een bak water met een pompje erin) - meerdere malen per dag water verversen Helaas, meer opties zijn er niet want suiker en druivensuiker is idd niet aan te raden. Konijnen kunnen idd veel beter tegen de kou dan tegen warmte en zolang ze beschut staan en voldoende stro hebben kunnen ze zelfs met -20 prima buiten. Voor de t.s. die dus morgen niet in staat is om regelmatig het water te verversen: misschien kan een aardige buurvrouw het voor je doen? Of in ieder geval zorgen dat het konijn 's ochtends en 's avonds kan drinken, dan overleeft hij die uurtjes ertussen echt wel.