joepie het heeft geholpen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Hansje123, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik snap overigens wel dat je ook de behoefte van je kindje in het oog hebt, (dat heeft vrijwel elke moeder), maar je hebt duidelijk gewoon niet nagedacht en je weinig ingelezen over zaken, voordat jij hieraan begon....
    Ik vind je dus niet zozeer een slechte moeder, als op dit gebied eerder gewoon een beetje dom...
     
  2. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Maar goed, ik laat het hier bij;)
     
  3. Hansje123

    Hansje123 Bekend lid

    3 feb 2009
    921
    0
    16
    Pinguin bedankt voor je reactie terug. het is altijd lastig om schrijven iets over te brengen en het kan zijn dat dingen dan verkeerd worden opgepakt.

    Kom toevallig dit vandaag tegen ;

    Voordat mensen gelijk met andere artikelen komen en tegenreacties. Let wel op. Het gaat specifiek om slaapproblemen he. Dus niet over huilen bij pijn, problemen of eenzaamheid etc. Het gaat hier dus alleen om op een bepaalde manier slaapprobleem aan te pakken. ze hebben het hier niet over altijd of elke dag laten huilen.
    'Baby laten huilen werkt best tegen slaapproblemen'

    6 december 2010
    Moeders moeten hun nachtrust niet laten wanneer hun baby huilt, het is beter jonge kinderen te laten wenen om slaapproblemen bij hen aan te pakken, dat beweert een nieuwe studie. Een Australische studie van zes jaar raadt artsen en gezondheidswerkers aan om ouders te adviseren de controversiële methode van gecontroleerd huilen, baby's zichzelf in slaap laten huilen, toe te passen bij slaapproblemen. Ze beweren dat deze techniek een verstoord slaappatroon bij baby's met 30 procent tijdens de eerste vier maanden beperkt.

    Verbetering relatie
    De kans op depressie bij moeders daalt met 40 procent tegen de tijd dat de kinderen twee jaar zijn. Achteraf was 85 procent van de ouders het ermee eens dat hun baby laten huilen hun relatie had verbeterd. 15 procent merkte geen verandering op, maar niemand dacht dat het de kinderen kwaad had gedaan.

    Zelfvertrouwen geven
    Onderzoekster Anna Price: ‘Hopelijk zal dit bewijs ouders zelfvertrouwen geven om slaappatronen te controleren door deze strategieën te gebruiken. We begrijpen dat het moeilijk is voor hen om hun baby te horen huilen, maar het is goed te weten dat je je kind hiermee geen schade berokkent. We weten dat vroege slaapproblemen het risico op een postpartum depressie bij moeders verdubbelt, wat de vorming van een band met het kind kan schaden.' Tegenstanders noemen deze techniek wreed en vrezen dat het ongewenste negatieve gevolgen heeft voor de kinderen in de toekomst.

    Bron: Het Laatste Nieuws
    Auteur: Redactie KraamSupportonline
     
  4. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Maar er is en blijft een verschil tussen 'in slaap laten huilen' en 'in slaap laten huilen'!

    Ik vind overstuur laten huilen niet de manier om een baby over zijn 'slaapprobleem' te helpen (jou manier dus)!

    En hoe weet je zo zeker bij een baby van 5 maanden dat het niet iets anders is (tanden, oorontsteking, angst)?!?
     
  5. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Je gebruikt heel veel uitroeptekens dat komt heel schreeuwerig over.
    Ik kan me voorstellen dat je dat niet zo bedoeld. (deed het in het verleden ook uit gewoonte. ben er op gaan letten en ze zijn er nu alleen nog maar als het zo bedoeld is.) dus als je je stukje terug leest en dan ook lees met uitroeptekens snap je misschien waarom het schreeuwerig over komt.
     
  6. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    wat in en in triest zeg. een half jaar oud en dan al moeten leren dat je kunt brullen tot je erbij neervalt mama luisterd toch niet. en alleen maar omdat je hem anders zou verwennen?

    verder ga ik maar niks meer zeggen.
     
  7. Hansje123

    Hansje123 Bekend lid

    3 feb 2009
    921
    0
    16
    ik zeg ook niets meer.

    Mensen die er iets mee kunnen, gebruik het!! bij mij en bij de mensen om mij heen heeft het geholpen en ook heeft het de kinderen zelf geholpen.

    Mensen die het verschikkelijk vinden. Prima mogen jullie vinden. Ik heb evenveel respect voor jullie, jammer dat jullie dit anderom niet kunnen.

    Denk dat we hem beter kunnen sluiten want hier kom je toch niet uit.

    Doe ermee wat je wil. mijn tip gebruiken of mijn tip afschuwen, ieder zijn eigen waarde.
     
  8. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    het hangt van je kind af denk ik. mijn zoon is extreem drammerig en wij hebben hem ook een paar nachten laten huilen een aantal maanden terug. resultaat: een kind die van 8 tot 8 slaapt.

    maar natuurlijk sluit je eerst andere dingen uit. Als Ties boos huilt laat ik hem liggen. als hij in paniek wakker wordt sta ik binnen 2 tellen naast zijn bed, maar dan slaapt ie na even troosten ook weer.
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat is juist het ergste, een kind wat slaapt huilt toch ook echt alleen als er iets is??? Anders slapen ze wel lekker door hoor. Dat een kind wakker wordt heeft een reden, of denk jij dat hij wakker wordt en denkt: even lekker papa en mama pesten!

    een kind op de leeftijd van ts kun je toch niet extreem drammerig noemen, kom op!!!
     
  10. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    die oordoppen wilde ik niet eens op reageren zo misselijk wordt ik van de gedachte rozemarijke. ik wou dat ik dit topic niet gelezen had. het blijft maar in me hoofd zitten nu. bah bah bah. we hebben het over een baby van 6 maanden!
     
  11. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Ja dat heb ik dus ook, ik word er echt verdrietig van.

    Misschien stopt het huilen inderdaad als je een baby alleen laat, maar daarmee gaat de REDEN van het huilen nog niet weg.
    Geen één baby huilt zomaar, dat geloof ik gewoon niet.
    De hersenen zijn nog niet zó ontwikkeld dat een baby huilt om te manipuleren.

    Als dat zo was, dan kon Bureau Jeugdzorg wel ophouden te bestaan ;).

    Ik vind dus helemaal niet dat je de behoefte van je kindje hier in het oog houdt. Wat is het belang dat je kindje hierbij heeft dan?

    Zo klein nog...Jeetje.
    Ik ga deze topics in het vervolg gewoon mijden, want ik trek mij dit teveel aan.

    Dan ben ik liever een zweverige muts zonder huilend kindje.;)

    Ik val inderdaad in herhaling, alles is al gezegd ja...
     
  12. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Laten we nu vooral het verschil niet vergeten tussen 5 minuutjes wat huilen/jengelen en in slaap vallen of een uur zwaar overstuur krijsen en dan in slaap vallen..

    Het enige woord wat ik hier voor over heb is: Ziekelijk !
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Tot nu toe zijn de meest 'duidelijke' reacties volgens mij overwegend van mama's waarvan de kinderen niet of nauwelijks doorslapen...

    Begrijp me niet verkeerd... ben ook niet van het laten huilenn laat staan krijsen maar toch.. het valt wel op...
     
  14. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Huh hoe kom je daarbij dan? Wat is dat nu voor een veronderstelling cygnet2?

    Mijn kindjes slapen gewoon door?
     
  15. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik refereer aan mijn eerdere post.. en ik zeg ook niet IEDEREEN toch?
     
  16. adi

    adi Niet meer actief

    Volgens mij ben jij een van de weinige mama's die hier regelmatig schrijft, waarvan de kinderen ALTIJD doorslapen, dus vandaar dat het opvalt denk ik ;)

    EN jij hebt ze ook nooit laten huilen, dus zo kan het ook ;)
     
  17. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Cygnet ik vatte em al, ik was net aan het reageren en las je laatste post.
     
  18. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Ach je doelt ook vast op mij...

    Mijn zoon heeft inderdaad tot hij 1.5 was nooit doorgeslapen... elk uur wakker dag en nacht! En nee ik heb hem nooit laten huilen en godzijdank wat ben ik daar blij om... wat bleek?! Chronisch ontstekende neusamandel eruit & buisjes erin en mijn kind slaapt door!

    Ik geloof niet in kinderen die niet slapen voor de grap, omdat ze het zelf zo fijn vinden of vooral om hun ouders te manipuleren ;)

    En idd Cygnet... jij hebt 2 ster slapers en hebt ze nooit laten huilen... ook apart dan toch? ;)
     
  19. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Adi.. mijn kindjes slapen ook niet altijd door hoor maar ze vragen niet om voeding. En inderdaad ik heb ze nooit laten huilen en zeker niet krijsen. Het ging me hier meer om de defensieve of juist agressieve reacties. Die komen in mijn optiek vooral van mama's waarvan de kinderen 'notoire' niet-doorslapers zijn.

    Het lijkt me vreselijk om mijn kind 3 nachten te moeten laten en of het schadelijk voor het kind is of niet.. het is schadelijk voor mij als mama! Toch begrijp ik TS wel en ik vind het vervelend dat er dan zo heftig gereageerd wordt. Suggereren dat het kindermishandeling is of dat er emotionele schade veroorzaakt is, gaat gewoon echt heel ver.
    Dat het je aan je hart gaat, dat begrijp ik wel en dat je het zelf nooit zou doen, begrijp ik ook niet.. maar waarom zo dramatisch allemaal? Ik krijg het gevoel dat dit vooral voortkomt uit 'selfpreservation'... als je zelf al maanden meermalen per nacht wakker wordt, dan moet daar toch een goeie reden voor zijn.

    Lovely... je bent één van de mama's met een niet doorslapen kind maar zeker niet de enige.

    toevoeging... Rozemarijke.. bij jou is het natuurlijk al helemaal een verhaal apart.
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Angelina: vanuit mijn werk kan ik zeggen dat er bijna geen moeder is die niet het beste voor haar kind wil doen. Dat is idd wel nog wat anders dan dat ook echt bieden. Maar de meeste moeders willen dat wel, ook de moeders die bij jeugdzorg enzo belanden...

    @Cygnet: tja, ik denk dat ik er wel feller op ben doordat Thirza zulke duidelijke redenen had om niet te slapen. Maar het feit dat wij altijd getroost hebben, heeft niet gemaakt dat ze niet door is gaan slapen. Toen ze eenmaal echt opgeknapt was, is mijn man haar gewoon gaan troosten en is ze daarop door gaan slapen, (op iek zijn na, slaapt ze nu elke nacht door, sinds andehalve maand). Dus doorslapen kan idd heel goed ook op niet-laten-huilen. Net zoals jij ook hebt gedaan toch? :)
     

Deel Deze Pagina