Nu al weten dat ik een ruggeprik krijg bij de bevalling.

Discussie in 'De bevalling' gestart door chantal, 21 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chantal

    chantal Bekend lid

    26 jun 2009
    516
    1
    0
    NULL
    NULL
    Het ziekenhuis hier in Heerlen doet onderzoek naar een bevalling met directe pijnstilling een ruggeprik of een afwachtend beleid en pijnstilling naar behoefte.Je kon dus ingeloot worden in 2 groepen meteen een ruggeprik of afwachten en tijdens de bevalling het bekijken en eerst een pethine injectie krijgen.
    Ik ben ingeloot voor direct een ruggeprik waar ik heel blij mee ben!
    Ik heb namenlijk thuis nog een zoon van 4 met heel medische zorg en dit word de eerste keer dat we dit door iemand anders moeten laten verzorgen mijn ouders.In mijn hoofd heb ik gewoon een geruster gevoel als ik weet dat ik de pijn onder controlle kan houden en mijn man eventueel in een spoedgeval naar ons huis kan rijden om daar bij te springen .
    Het geeft me in ieder geval rust in mijn hoofd!
     
  2. M78

    M78 Actief lid

    8 okt 2010
    173
    0
    0
    Wat fijn voor je meid!
    Goed ook dat ze er onderzoek naar doen.
     
  3. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    6.288
    263
    83
    Ik heb ook gelijk een ruggeprik gehad deze werdt gezet voor de vliezen gebroken werden , die dag ervoor had ik gel gehad.
    Wil je niet teleurstellen , maar probeer in je achterhoofd te houden dat een ruggeprik niet altijd de pijn wegneemt.
    Mijn eerste is geboren met ruggeprik en ik voelde na het zetten gelijk de wee- en niet meer dus had geen pijn meer moest alleen dus zonder perswee-en de uitdrijving doen.
    Bij mijn 2 de is de ruggeprik gezet en helaas heb ik hele flinke pijnlijke wee-en gehad tijdens de onsluitingsfase dit was voor mij erg teleurstellende had gedacht dus net als bij de eerste niets te voelen.
    En toch de ruggeprik zat goed, dus daar heeft het niet aangelegen.
    Ik hoop dat je niet te veel pijn gaat hebben met de prik succes.
     
  4. didi77

    didi77 Actief lid

    9 nov 2010
    345
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel verstandig chantal! Tijdens mijn 2de bevalling was de oudste levensbedreigend ziek, en daardoor kon ik me tijdens de bevalling toch niet goed ontspannen en vorderde ontsluiting niet en ben ik alsnog met pijnlijke weeen naar het ziekenhuis gegaan en daar zeer snel een ruggeprik gekregen. Ik merkte wel dat mijn lijf dienst weigerde rond de tijd dat mijn dochter gevoed moest worden. Dus op 9 cm is de ontsluiting gestopt en heb ik mijn man naar his gestuurd om eerst dochter te voeden. Na een uur werden de weeen (ondanks de ruggeprik) echt moeilijker te verdragen, man gebeld dat hij terug moest komen en met 20 minuten was hij er.
     
  5. chantal

    chantal Bekend lid

    26 jun 2009
    516
    1
    0
    NULL
    NULL
    Bij de bevalling van onze oudste heb ik het zonder ruggeprik gedaan maar met pethine injectie.Dat was ook goed te doen.Het haalde de scherpe toppen van de ween af.Mijn eerste bevalling heb ik 2.7 liter bloed verloren omdat de placenta niet kwam.Deze keer beval ik dus met maatregelen ik krijg een waakinfuus en een injectie om de placenta te laten komen.Maar het belangrijkste vind ik dat ook dit kindje het verdient dat ik me met de bevalling kan bezig houden en niet dat mama haar hoofd er niet bij heeft omdat ze bang is dat thuis dingen niet lopen.
     
  6. HRM

    HRM Actief lid

    23 mrt 2010
    206
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ruggenprik neemt je pijn idd niet altijd weg. Het wordt enkel iets beter te verdragen... Ze hebben hem bij mij wel laten zitten tijdens het persen en ik denk dat het daarbij wel erg geholpen heeft want het persen vond ik echt totaal niet pijnlijk. Eerder vermoeiend.

    Bereid je dus niet voor op een geheel pijnloze bevalling want dan wordt je misschien wel erg teleurgesteld! :(
     
  7. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Ik wist van te voren ook dat ik met een ruggenprik ging bevallen, dit ivm ernstige bekkeninstabiliteit.
    De ruggenprik is gezet voordat het infuus met weeenopwekkers aangesloten was en de vliezen waren gebroken.
    Ik ben volledig pijnloos bevallen, het enige nadeel was dat de ruggenprik op een gegeven moment omhoog schoot.
    Hierdoor kwam de verdoving te hoog te zitten (op borsthoogte) en kreeg ik problemen met ademhalen. De ruggenprik is toen uitgezet waardoor de verdoving weer zakte en daarna weer langzaam opgehoogd.
    De anesthesist vertelde mij dat het per persoon verschilt hoe de ruggenprik werkt. De ene heeft alleen gevoelsuitval, de andere ook functieuitval (verlamming) Ik was helemaal verlamd vanaf mijn navel tot mijn tenen. Vrij lastig omdat je de hele tijd maar in 1 houding kan liggen of anders elke keer moet vragen of iemand je kan verleggen.
    De gyn heeft mij zolang mogelijk met volledige ontsluiting laten liggen. Hierdoor kon mijn dochter op eigen kracht zo veel mogelijk naar beneden 'zakken'. Dat zou het persen versnellen. Toen ik eenmaal mocht persen bleek de ruggenprik aan staan en moest ik het volledig op eigen kracht doen. Dat viel me best tegen, ik voelde absoluut geen persdrang. Gelukkig is ze vrij vlot (binnen 15 minuten) geboren zonder knip oid.
    Ik had geen keus mbt de ruggenprik, maar ik vond het een verademing om te bevallen zonder pijn.

    Ik hoop dat het bij jou ook zo goed gaat en dat je pijnloos mag bevallen.
    S6 als het zo ver is!
     
  8. chantal

    chantal Bekend lid

    26 jun 2009
    516
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ja bij mij spelen meerdere factoren .Angst voor de bevalling heb ik niet aangezien ik van de eerste ook bevallen ben zonder ruggeprik.Wel is het zo dat ik zelf een stevige hartritme stoornis en bekken instabilliteit heb.Onze zoon van 4 krijgt ca 20 uur per dag sondevoeding en hangt dus een groot deel van de dag en de hele nacht aan de sondepomp.Nu ga ik dit deze week probereren te leren aan mijn moeder.Maar bij problemen is het fijn om te weten dat mijn man er er even tussen uit kan om thuis hulp te bieden.Zodat ikl me niet zo aan mijn lot overgelaten voel.
     

Deel Deze Pagina