1 keer peuterspeelzaal

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door moona1, 6 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moona1

    moona1 Actief lid

    30 jul 2008
    228
    0
    0
    den haag
    Dag Iedereen,

    Ik ben woensdag voor het eerst met mijn meisje naar de peuterspeelzaal geweest, zoals ik al dacht was ze al angstig bij binnenkomst, omdat wij veel boekjes lezen over de peuterspeelzaal wist zij dus dat ik weg zou gaan, maar gelukkig mocht ik er de twee uurtjes bij blijven, maar zelfs toen moest ze vaak huilen.

    Nu moet ik haar dus morgen echt alleen laten, maar hoe zit het nu bij andere mama's, hebben jullie je kindje echt drie uur gelijk alleen gelaten of eerder opgehaald?

    Ook vindt ik de glijbaan op de speelplaats super eng hij is heel hoog en open aan alle kanten, en groep 1 komt ook nog eens buiten spelen terwijl die kleintjes er aan het spelen zijn, mijn dochter is zo onstabiel als ik weet niet wat bij elk duwtje valt ze al om, ben echt als de dood dat ze van die hoge glijbaan af valt,kan je dit overleggen met de juf, dat je liever hebt dat ze met begelijding van de glijbaan af mag gaan?

    :x
     
  2. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik zou sowieso jouw geval even met de "juf" delen. als jij je er niet lekker bij voelt, niet forceren. Of misschien wel, als dat goed is voor jouw kind. Vind ik moeilijk te zeggen.
    Mijn dochter vind ik ook meer angstig dan gemiddeld, en gaat morgen voor het eerst naar de psz. Maar haar zetten we wel door, zelfs als ze gaat huilen. We moeten haar soms even iets laten doen, zodat ze ervaart dat het leuk is. Anders vindt ze alles te eng en onderneemt ze nooit iets.
    Maar nogmaals, dat ligt wel aan je kindje!
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    je kunt zelf aangeven als er bijzonderheden zijn en dat je dus een beetje huiverig bent voor die glijbaan.. dan letten ze daar echt wel extra goed op hoor...

    de eerste keer dat mijn dochter naar de psz ging moest ze wel even huilen maar na een telefoontje met de juf om te horen hoe het ging was ik wel geruster... ze ging toen 2 halve dagen...

    nu zit ze op een andere pzs die beter bij haar past en waar de omgeving en de kinderen beter bij haar passen en gaat ze 3 halve ochtenden naar school... ze vind het geweldig!

    als ik ergens mee zit dan maak ik even een praatje met de juffen en dan pakken ze dat heel serieus op.. en vertellen na afloop hoe het gegaan is..

    echt gewoon je zorgen uiten, zij begrijpen dat echt wel en zijn heel wat gewend van ouders die het moeilijk vinden om hun kindje "achter te laten" ...
     
  4. moona1

    moona1 Actief lid

    30 jul 2008
    228
    0
    0
    den haag
    Ja je hebt wel gelijk hoor, het enige is natuurlijk dat die van mij het dus niet van een vreemde heeft, maar ze is dus echt voor alles angstig en ik moet haar daar natuurlijk wel een beetje overheen helpen
     
  5. mamavanjill

    mamavanjill Bekend lid

    8 okt 2009
    641
    0
    0
    grappig, Jill is dinsdag voor het eerst geweest. ik mocht van 9-10uur blijven. ze vond het helemaal geweldig en toen ik weg ging trok ze wel eventjes een pruillipje maar meer niet. had ik totaal niet verwacht, dacht echt tranen met tuiten.
    nu zou ze vanmorgen voor het eerst helemaal alleen moeten maar ze is ziek. maar ik denk dat ik as dinsdag wel een huilend kindje achter laat ;) want dan blijft mama niet.. maar ik hoor toch echt dat het wennen is en dit vanzelf over moet gaan .dus ik houdt dat me maar voor. en het is maar 3 uurtjes he?!

    mocht je er met de juf niet uit komen wbt die glijbaan dan zou ik eens de vraag neer leggen bij de ouderraard.
     
  6. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ons werd geadviseerd af te leveren, zodat hij niet zou 'wennen' aan het idee dat wij konden blijven.

    Ging vanaf dag 1 prima, maar goed, hij is nergens angstig voor, dus heel ander type.
     
  7. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Hier na de herfstvakantie een terugval gehad, ze is voor de vak 3 keer geweest en allemaal prima, daarna was het drama met afscheid nemen.
    Op advies van Juf een vertrouwde knuffel/speeltje meegegeven in d'r tasje, die in geval van nood tevoorschijn komt.
    Nu gaat het stukken beter, laatste 2 keer helemaal niet gehuild en gewoon lief gezwaaid.
    Ben benieuwd hoe het na de vakantie weer gaat.
     
  8. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ik denk ook wel, dat als jij er zelf moeite mee hebt, dat het erger maakt voor haar.

    Hoe vind jij het dat ze gaat?
     
  9. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    wij zijn vandaag (eerste keer) vrij snel weggegaan. Ik had het gevoel dat haar angst versterkt werd doordat wij er waren. Als wij weg zouden zijn, zou ze zichzelf moeten redden. En dat klopte ook achteraf. Ze heeft geen traan gelaten en is ontzettend gaan kletsen toen wij er niet maar waren. Goed "gegokt" dus.
     
  10. bruce2004

    bruce2004 Bekend lid

    12 okt 2008
    708
    0
    0
    hoogvliet
    Ik heb me zoontje voor 3 uurtjes achtergelaten gelijk voor 4 dagdelen, het ging ook met tranen (ook aan mijn kant), dat heeft zo'n 4 wkn geduurd dacht ik daarna ging het over maar zodra ik 'm kwam halen ging ie huilen. En na 1 1/2 mnd moet ik gewoon weg van 'm, dan gaat ie me helemaal uitzwaaien en dat voor een guppie van net 26 mnd

    Ze moeten eenmaal wennen dat je terug komt, het ene kindje begrijpt dit sneller als een ander. En betreft de glijbaan, geef dit gewoon door aan de leidsters ze houden er heus rekening mee
     
  11. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    M is een jaar geleden voor het eerst naar de speelzaal gegaan. De eerste keer ging zo goed als probleemloos, de tweede keer wel keihard brullen (nu wist ze wat er ging gebeuren). Op deze speelzaal doen ze niet aan erbij blijven: wel tussen 830-9u dat is inlooptijd en dan kan je daar blijven, boekje lezen etc.

    Ik heb haar de eerste paar weken rond 11u opgehaald. Ging steeds beter.

    Veel kindjes hebben overigens na een paar weken weer een terugval: gaan weer huilen bij weggaan. Sommige kindjes blijven dat bijna de hele speelzaaltijd hebben (mn neefje pas sinds een paar maanden niet meer, is nu 4). Meestal is het over zodra je wegbent.

    Ik zou al je angsten en die van je kindje in ieder geval duidelijk bespreken met de juffies. Ook wat betreft de glijbaan.
     

Deel Deze Pagina