wel of geen box?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door MarieB, 16 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MarieB

    MarieB Nieuw lid

    16 feb 2011
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben zwanger van mijn eerste kindje en dus overal spulletjes vandaan aan het rapen. Nou hoor ik van veel moeders dat zij de box bijna niet gebruikt hebben. Zij zeggen dat het alleen echt handig is als je baby nog heel klein is en niet kan bewegen. Maar op het moment dat ze bewegelijker worden, ze toch niet meer in de box willen. Is het nou wel handig om er een aan te schaffen of is het eigenlijk een beetje overbodig?
     
  2. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Ik zou echt niet zonder box kunnen. Toen Ayla nog echt heel klein was lag ze er regelmatig in. Nu speelt ze vaker op een speelkleed op de grond, maar als ik bijv. ga stofzuigen gaat ze in de box. Zuigt zo onhandig als ik om haar heen moet zuigen :D. En wat als ze straks gaat kruipen en ik moet naar het toilet, of even de vaatwasser uitruimen of weet ik veel wat. Ik ben denk ik blij dat ik haar dan in de box kan zetten, zodat ik niet bang hoef te zijn dat er buiten mijn blikveld dingen gebeuren die niet de bedoeling zijn. Dus ja, ik vind een box onmisbaar. Lijkt me super onhandig als je er geen hebt.
     
  3. quschke

    quschke VIP lid

    12 jun 2010
    6.029
    0
    0
    limburg
    Ik zou echt wel een box aanschaffen! Mijn zoon heeft er altijd met heel veel plezier in gelegen. Nu nog steeds!!
    Ondanks dat hij nu ook al wat beweeglijker is en ook genoeg op de grond kruipt vind hij het in de box nog altijd fijn! (mijn zoon is nu 9,5 maand)
    Ook handig als ik naar wc moet....even iets wil doen waarbij ik niet hem constant in het oog kan houden en dergelijke!
    Wij hebben hem ook tweedehands gekregen en ben er super blij mee!! Hier blijft hij voorlopig ook nog wel staan!!!
     
  4. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Niet in de box willen? Dat vind ik altijd zoiets raars als mensen zeggen dat kinderen iets niet willen... Ik bedoel een kind heeft niks te willen... zelfs mijn zoon van 4,5 heeft nog niks te willen... nou ja, hij mag wel iets willen, maar als IK iets niet wil, dan gebeurt het niet...
    Dus als ik mijn baby van 5 maanden even in de box wil leggen, dan gaat hij in de box, niks makkelijkers dan dat! En juist vooral als ze groter worden en net kunnen lopen is de box ZO makkelijk... als je even snel naar boven moet om een wasje aan te zetten of om iets te pakken, snel even in de box, of onder het koken....
    Ik heb de box net voordat mijn kleinste 1,5 werd al weggedaan, maar bij veel kennisen en vrienden staat de box wel tot een jaar of 2, dus ik weet wel zeker dat je er langer dan een paar maanden plezier van hebt!
     
  5. mammavan2snoetjes

    mammavan2snoetjes Fanatiek lid

    25 okt 2009
    1.882
    0
    0
    Tandartsassistente
    Leiden
    Ik heb voor Jamie de box tot 1 jaar gebruikt. Ik heb t voornamelijk gebruikt omdat t handig is voor jezelf dat je even daardoor in een andere kamer wat kan doen zonder dat je steeds moet kijken waar je kind zich bevind, zeker als ze gaan kruipen....
     
  6. MarieB

    MarieB Nieuw lid

    16 feb 2011
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een snelle reacties!!

    Ziet er naar uit dat de box er gewoon gaat komen, als ik het zo lees!
     
  7. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Goh nog nooit iemand horen zeggen. Ik gebruik de box nog dagelijks. Ze zit er ook graag in te spelen tussendoor. Ook erg handig als ik ga stofzuigen en dweilen etc.
    Nee ik zou juist niet zónder box kunnen.
     
  8. Miek74

    Miek74 Fanatiek lid

    3 nov 2007
    1.968
    1
    0
    NH
    precies, ik zou ook niet zonder box kunnen! heel fijn om even je handen vrij te hebben, hete thee te drinken of gewoon even naar de wc, was ophangen. En wat nou niet willen... als hij echt boos was zette ik de box naast me in de keuken als ik ging koken, was hij bij me en had ik de handen vrij om te koken:)
     
  9. soley

    soley Actief lid

    11 jul 2010
    332
    0
    0
    Noord Brabant
    De box is ideaal! Ze slaapt erin, speelt erin, en als ik iets moet doen zonder haar gaat ze erin. Ze is pas 12 weken, maar volgens mij wordt dan ding alleen maar handiger!
    Wij hadden hem via marktplaats gekocht, als ie niet beviel zouden we hem gewoon weer verkopen, geen buil aan te vallen!
     
  10. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Zelf nog geen ervaringen met een box thuis maar op mijn werk (kdv) gaan ze ook boven de 1 jaar nog wel eens even lekker in de box hoor!
    Lekker even een beperkte eigen plekje voor ze om in te spelen en even bij te komen.
    Voor thuis lijkt het me lekker dat je dan inderdaad even je handen vrij hebt om even te koken zonder dat de kleine ergens zit waar jij het niet ziet.
     
  11. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Heb momenteel een 22maanden oude peuter-puber..... als ze echt hardhorend is, dan mag ze echt even gaan afkoelen in de box!!!!
     
  12. Daphne B

    Daphne B Bekend lid

    26 feb 2008
    593
    0
    0
    import-brabo
    Ik vond hem vooral in het begin makkelijk. Met 10 maanden hebben we hem opgeborgen. Nu kan hij weer naar beneden omdat nummertje twee er lekker in kan liggen zonder dat haar broertje een poging tot bovenop haar spelen doet ;)

    Ik heb deze gekregen maar had hem anders tweedehands gehaald, er staan echt veel goede voor weinig op marktplaats! (waarschijnlijk omdat ze ook uit elkaar nog best wat plaats in beslag nemen).
     
  13. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Hier in het begin wel gebruik van gemaakt maar nu regelmatiger. Soms is het beter om de ruimte voor de uk te beperken zodat hij even tot rust komt. Ik zou persoonlijk niet zonder kunnen.
     
  14. fafa

    fafa Niet meer actief

    #14 fafa, 16 feb 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 feb 2011
    Hier eenzelfde dilemma.

    Had altijd het idee dat een box "er gewoon bijhoorde", maar sinds ik weet dat het een heel typisch nederlands verschijnsel is, (dus blijkbaar kunnen alle andere landen ter wereld prima zonder!) en ik zelfs hoorde van zweden die het toch wel bijna een lichte vorm van kindermishandeling vonden (okee, dat is natuurlijk overdreven, voor ik hier alle moeders-met-box over me heen krijg!), ben ik eens gaan nadenken...

    En toen herinnerde ik me ook dat ik in de jaren dat ik op 3 kids - van babyleeftijd tot basisschoolkind - heb gepast, nooit ook maar één keer hun box heb gebruikt.
    Nu was ik daar natuurlijk elke keer maar een paar uurtjes, en heb er nooit bv de was op hoeven hangen of hoeven koken, dus dat maakt het wel anders, maar toch...

    denk dus dat er hier nog even geen box in huis komt, maar als ik gillend gek wordt omdat ik nooit even weg kan ofzo, koop ik er toch eentje.
     
  15. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Ik gebruikte de box bij oppassen ook niet, maar dan hoef je ook niet te douchen/te stofzuigen/te klussen in huis, enz.
    Daarnaast, als Ties moe of ziekjes is, vindt hij de box juist fijn. Zijn eigen kleine afgebakende plekje. Soms is hij zo overweldigd door indrukken dat hij zelf de box in wil om uit te rusten.
     
  16. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    In het begin veel gebruikt en sinds afgelopen maandag is ie opgeruimd. Slapen doet ze in bed en spelen op de grond.
     
  17. niki86

    niki86 Fanatiek lid

    30 jan 2010
    3.631
    524
    113
    onmisbaar...
     
  18. La Palma

    La Palma Fanatiek lid

    24 mei 2010
    2.721
    0
    0
    NULL
    NULL

    Wow, in de eerste regels staat precies hoe ik erover denk!
    Maar goed. ik ga wel voor een box.
     
  19. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Kun je wel zeggen dat ze niets te willen hebben. Onze zoon was 14 maanden en hij klom langs de spijlen omhoog en liet zich over de rand naar beneden vallen (en we hebben plavuizen). Dus dan is de veilige plek weg, dus hebben we de box opgeruimd. Verder ben ik het wel met je eens hoor, de box is er voor een kleintje om te spelen, even rust te geven en zeker als er meerdere kinderen of huisdieren zijn een veilig en rustig plekje. En inderdaad ben je als ouder de "baas" en niet het kind. Ons eerste kindje wilde ook niet graag in de box en huilde er ook veel in maar je hebt een box gewoon nodig.
     
  20. makey

    makey Fanatiek lid

    16 feb 2006
    1.999
    0
    0
    zou niet weten wat ik zonder zou moeten idd als je even bezig bent ideaal of gewoon om zichzelf heel eventjes te vermaken
     

Deel Deze Pagina