"over" per maand?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mispoes, 18 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Ik weet eigenlijk niet eens wat wij samen overhouden per maand... We hebben ieder een eigen rekening voor ons salaris en maken dan elk een vast bedrag p/m over naar de gezamenlijke rekening (ieder 1100 euro) voor de vaste lasten en de boodschappen. In de maanden dat we meer salaris krijgen (vakantiegeld/eindejaarsuitkering) leggen we ieder 2000 'in de pot' in plaats van 1100.

    Zelf heb ik nadat die 1100 eraf zijn en ook mn telefoonabonnement, verzekering, afbetaling van (studie)schuld, etc. eraf zijn nog ongeveer 500 over. Daar spaar ik elke maand automatisch 70 euro van, maar nu ik het zo zwart op wit zie staan, zou ik dat bedrag heus wel kunnen opschroeven, haha. Momenteel gaat er bij mij veel op aan kleertjes en spulletjes voor de aanstaande beeb.
     
  2. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    30 nov 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het verschilt per maand. Ik denk zo'n 200 euro gemiddeld, maar als mijn man weer werkt wordt dat hopelijk meer.
     
  3. Gummiebeertje

    Gummiebeertje Bekend lid

    24 mei 2010
    956
    0
    0
    huismama
    Wij houden niets over.
    Het is elke keer spannend of de rekeningen betaald kunnen worden.
    Extra kosten zorgen al gelijk voor problemen :(

    Wij hebben momenteel helaas een uitkering......
    Hoop dat we daar zsm uit komen, bah
     
  4. fightforlove

    fightforlove Niet meer actief

    Wij houden 500 over alles is er dan al af benzine en boodschappen
    Van die 500 doen we leuke dingen of kleding kopen en wat sparen
    Dit is van 1 loon ik werk niet
     
  5. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    hier precies hetzelfde hoor :x
     
  6. skatjuh87

    skatjuh87 Niet meer actief

    echt hoor, maar wat voor salarissen heb jullie ?

    Als iemand 1000 euro of meer over kan houden in de maand moet je echt een mega-salaris hebben.

    @ linnypin, ik weet hoe je je voelt, alleen werken wij dus wel allebei ( bijna ) fulltime. Zelfs dan kun je dit dus hebben.

    Liefs
     
  7. I S

    I S Fanatiek lid

    13 dec 2009
    2.224
    0
    0
    Nederland
    Ik val ook nog steeds van mijn stoel als ik de bedragen zie die de mensen hier overhouden per maand :$
    De maandlasten zijn natuurlijk ook heel erg afhankelijk van huur of koop en met het laatste wat voor hypotheek je hebt. En de verschillende belastingen die je moet betalen verschilt per gemeente ook enorm. Maar buiten dat, ben ik ook echt verbaasd over de bedragen die overblijven, dat moeten wel goede salarissen zijn. Dan doe ik denk ik toch iets niet goed :)
    En ik klaag niet hoor, ik weet gewoon echt niet hoe het bij ons is, maar dat wordt nu wel eens tijd om goed op een rijtje te zetten.

    Ik heb veel respect voor de meiden die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Petje af!


    Je mag de moed opgeven, maar nooit de hoop verliezen!
     
  8. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Pfff, nou ik hou iig echt niets over, hopelijk gaat het snel in de toekomst weer beter!
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    bij ons is dit 850 euro. Dus wel wat minder. Ik werk zelf 2 dagen in de kinderopvang, nou geloof mij, dat is geen super salaris hoor. Vriendlief werkt op de credit afdeling van een groot brandstofmerk;)
     
  10. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.037
    1.729
    113
    Kraamverzorgende
    @Skatjuh; Wij hebben gezamenlijk inkomen van 2400 euro en houden 950 euro per maand over! Vriendlief werkt fulltime en ik studeer en ben thuismama :)
    Ik houd al onze uitgaven netjes bij in een kasboek en ben er zo achter gekomen wat wij konden besparen. Superhandig want met het geld dat we konden besparen en dus opgepot hebben hebben we een nieuwe auto gekocht en gaan we onze bruiloft mee betalen en voor het eerst in 6 jaar op vakantie :)
    Wel respect voor de meiden die elk dubbeltje moeten omdraaien!
     
  11. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    Gemiddeld houden wij 200 over, soms iets meer, soms iets minder. Probeer er van te sparen maar soms valt het niet mee. Na de bevalling ga ik 11uur per week minder werken. Zal beter opletten worden dan!
     
  12. Kubus

    Kubus Fanatiek lid

    6 jul 2006
    4.212
    0
    0
    Zuid Holland
    Na vaste lasten en boodschappen ongeveer 1300 euro over.
     
  13. skatjuh87

    skatjuh87 Niet meer actief

    ik weet het. Werk zelf ook in de kinderopvang maar nu als gastouder. Heb ook altijd op de groep gewerkt en was geen vetpot. Maar helaas heeft mijn man ook geen vetpot, dus dat maakt het een beetje kl*te.

    Maar helaas geen geld over hier, maar ik blijf hopen dat dit gaat veranderen. Zolang ons zoontje maar krijgt wat hij nodig heeft, dat is het belangrijkst.

    Liefs
     
  14. keano

    keano Actief lid

    20 jan 2009
    443
    0
    0
    administratief medewerker
    helmond
    Wat ik veel lees over dat ze respect hebben voor de mensen die het met minder moeten doen..dank je wel:Dwe hebben ongeveer 200 euro vrij te besteden en daar is alles vanaf ook het sparen, en reken elke maand ook 100 euro voor extra uitgaven!!(zoals tandartsrekeningen ofzo)Maar weet je waar ik ook respect voor heb zijn mensen die een hoger inkomen hebben maar waar wel de man/vrouw veel van huis is..Ik zelf zou daar niet blij van worden:(Ik ben blij dat hij elke dag op tijd thuis is en lekker dingen kan doen met de kleine:D Dus van mij uit voor iedereen respect of diegene nou een laag of hoog inkomen heeft!!
     
  15. bezigbijtje

    bezigbijtje VIP lid

    8 feb 2010
    13.842
    0
    0
    hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
    gelderland
    wij houden na boodschappen en alles eraf volgens de berekening 260,- euro over. Helaas staat dit er aan het eind nooit op;)
    We kopen wel dingen die we nodig hebben gewoon.. maar we hebben het er steeds over dit te minderen en dat te sparen, want sparen gebeurd nu niet echt. Op een of andere manier wil dit niet lukken. We hebben 1000,- op spaarrek. staan en dat is nog van het vakantie geld 2010:cool:

    Ik vraag me wel af wat jullie inkomsten dan gereleteerd zijn aan het werken. Ik werk namelijk 20uur in de week en vriendlief werkt 40uur per week. Doordat dit ook de "uren" zijn die wij in onze hypo hebben zitten houden we weinig over.

    We hebben ook nog geen kindje, dus voor ons zal er niet heel veel gaan veranderen kwa inkomsten als deze wens eindelijk uit zal mogen komen... volgens berekening die vriend van ons (financieel adviseur) gedaan heeft zou een eerste kindje aan opvang ksoten en alles wat er aan ksoten terug komt 100,- per maand extra kosten...
    Maar mijn vriend en ik "groeien" ieder nog 5 jaar door in "werk inschaling" dus dan is het tegen die tijd wel wat breder:)
     
  16. bezigbijtje

    bezigbijtje VIP lid

    8 feb 2010
    13.842
    0
    0
    hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
    gelderland
    we staan trouwens NOOIT in het rood, dus dat scheelt wel:)
    pff zou niks voor mij zijn:) Ik hou nu alles al zo goed bij, en dan zou ik dagelijks kijken volgens mij:cool:

    maar wat ik zo zie is 200,- gemiddeld wat iedereen overhoud per maand. Dus over het algemeen is dat een aardig "normaal" bedrag zo te zien.... :)
     
  17. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Ik ben een van de mensen die nu veel overhoudt, maar dat was een paar jaar geleden wel anders. Toen was ik (na een fulltimebaan) aan een deeltijdstudie begonnen en moest ik echt de eindjes aan elkaar knopen. Gelukkig heeft m'n vriend in die tijd van alles voorgeschoten en hebben m'n ouders 3 jaar lang de aflossingen voor m'n eerste studielening betaald en die heb ik hun later weer terugbetaald.

    Inmiddels werk ik 40 uur en verdien ik ongeveer 2000 euro netto. Dat is nu dus wel even een verademing. Maar daarvoor heb ik in totaal wel 10 jaar gestudeerd (3 studies, waarvan 2 afgemaakt) en ben ik nog schulden aan het aflossen. Maar het is de investering wel waard geweest, want op m'n 31e begon ik dus eindelijk aan een baan waar ik me als een vis in het water bij voel! :) Ben nu 34 en ons eerste kindje komt in mei. Na m'n verlof ga ik 4 dagen werken, dus dan wordt m'n salaris ook minder. Maar dan ben ik inmiddels gelukkig klaar met de schulden en compenseert dat gelukkig weer!

    Maar goed, ik had dus erg geluk met ouders en een vriend die toentertijd konden bijspringen. Dat besef ik heel goed!!
     
  18. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Daar zou ik niet gelukkig van worden, maar gelukkig is dat niet altijd het geval. Mijn man en ik werken allebei, mijn man full time en ik part time en wij hebben beiden een heel goed inkomen en ruim te besteden. Mijn man is gewoon elke avond op tijd thuis en de weekenden zijn ook voor ons gezinnetje. Uiteraard hebben wij soms beiden wat deadline en drukte op ons werk waardoor wij langer doorwerken etc, maar over het algemeen mogen wij beiden heel tevreden zijn als je kijkt naar de verantwoordelijkheidsgraad van onze banen vs de tijd die wij eraan besteden.
    En de gezinnen waarin de man of de vrouw veel van huis is weten het vaak ook zo te regelen dat het naar ieders tevredenheid is. Dus daar hoeven we, denk ik, ook geen medelijden mee te hebben.:)
     
  19. Fullhouse1981

    Fullhouse1981 Fanatiek lid

    8 jun 2010
    1.903
    0
    0
    Oosten van het land
    Het is maar net waar je gelukkig van wordt, mijn man is er in de weekenden 100% voor ons, en soms is hij wat vaker van huis. Daarentegen krijgen de kindjes genoeg aandacht.
    Het is maar net waar je zelf gelukkig van wordt... :D
     
  20. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Lief dat je dit schrijft maar het is gewoon niet anders, nooit anders geweest ook. Mijn man is dit bedrijf gestart toen we elkaar net kenden, nu 14 jaar geleden, dus ik weet niet beter. En zeker baal ik er weleens van dat hij er wéér niet is, maar als hij er wel is, is het een erg leuke vader voor ons meisje en over het algemeen een erg fijne man voor mij (want laten we eerlijk zijn, het botert overal weleens een keertje NIET zo goed) dus tja, het is zoals het is.
    En dan is het compleet financiële onbezorgde, wel een prettige bijkomstigheid natuurlijk. Moet natuurlijk niet zo zijn dat ik een vent heb die er nooit is en ook nog geen cent te makken, dan was het een heel ander verhaal.
     

Deel Deze Pagina