Hallo Na bijna 2 jaar proberen voor ons eerste kindje hebben uiteindelijk de uitslag van de dokter: Ikke = alles OK Manlief: astenozoospermia Aantal: 170 ml Vitaliteit: levend: 77 % dood: 23 % Beweeglijkheid prog vlug: 12% prog traag: 20% no progr: 12% onbeweeglijk: 56% Maar de dokter zegt dat we geen problemen hebben. Dat het zonder hulp ook zou moeten lukken. Geen idee wat ik nu moet doen. Relaxen en blijven afwachten? Of een tweede opinie vragen? Iemand ervaring?? Alvast bedankt, Els
Bij ons was er met ons beide uiteindelijk niks mis. na een haar naar de gyn en is alles onderzocht. Alles goed dus half jaar nog zelf proberen. Daarna hsg onderzoek en kijkoperatie. Ook alles goed. Tien mochten we door voor iui en na zes keer voor IVF. Ik wil hiermee aangeven dat als jullie al 2 jaar 'bezig' zijn je wel wat meer actie mag verwachten van het ziekenhuis!
asthenozoospermie betekent dat van de aanwezige spermacellen er (te) veel weinig of niet beweeglijk zijn. Bij jullie is dat 56%. Voor een normale uitslag moet je fractie A+B bij elkaar optellen. Bij jullie is dat 12 + 20 = 32%. dit moet eigenlijk rond de 50% zijn. Toch is het aantal zaadcellen heel behoorlijk waardoor je genoeg zaadcellen over zou moeten houden om een zwangerschap mogelijk te maken. Maar 2 jaar is al best wel lang... Ik zou over een maand of 2/3 nog een semenonderzoek laten doen. Komt hier hetzelfde uit, dan zou ik langzaamaan toch eens informeren bij een ziekenhuis of IUI niet iets voor jullie is. Daarbij word het zaad eerst opgewerkt, waarbij alle slechte jongens eruit worden gehaald. De fractie die overblijft (en dat moet met deze uitslagen ruim voldoende zijn) wordt rechtstreeks in de baarmoeder gespoten en de zaadjes hoeven dan niet zo veel drempels meer te nemen. IUI lijkt me een goede optie. Wel vooropgesteld dat er met jou idd niets mis is. Dus dat je eileiders goed doorgankelijk zijn, je een goede eisprong hebt etc etc.
Bedankt voor jullie reactie! Ik woon in Barcelona en hier gaat de sociale zekerheid iets trager dan normaal als het om "niet dringende" gevallen gaat. Wij zijn ondertussen al een jaar bezig met de testen want elke keer zit er 6 maand tussen. Sinds Oktober 2010 sta ik ingeschreven op de lijst voor verdere onderzoeken en/of enige verdere stappen. Afhankelijk van het resultaat is de wachtlijst nog eens 1 a 2 jaar. De enigste mogelijkheid is naar de privé kliniek stappen maar mijn vriend vind dit niet nodig omdat de dokter toch gezegd heeft dat het niet nodig is. Wat een dilemma! Misschien moet ik nog enkele maanden wachten en daarna toch maar naar de privé kliniek stappen. Ik was ondertussen al ongelooflijk aan mezelf aan het twijfelen. Ik dacht dat ik er té veel mee bezig was en dat het daarom zo lang duurde...
He Ginxa! Nadat er bij ons is onderzocht wat er mis was waarom wij niet vanzelf zwanger kunnen raken... Bleek er met mij ook niets mis te zijn, Bij mijn vriend echter wel hij heeft ook weinig bewegende zaadcellen alleen bij ons werd er dus weer gezegd dat we niet op een normale manier zwanger kunnen worden tenminste dat die kans heel erg klein is.Dus wij hebben dus gelijk aangeven dat we met een voor ons geschikte behandeling wilde starten,vandaar dat we dus nu met ICSI bezig zijn... Ik wens jullie ontzettend veel succes toe!
Tjonge, dat is idd lang wachten dan bij jullie Al moet ik eerlijk bekennen dat ze in Nederland soms wel erg vroeg overal werk van gaan maken. Voor sommigen is dat goed (als er iets mis blijkt), maar vaak lost de tijd ook heel veel dingen op. Jullie uitslagen zijn niet super-slecht hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar de grote hoeveelheid 'niet goede zaadjes' kunnen ook de snelle jongens storen (stel je een peleton wielrenners voor waarbij er ineens een heel stel honden de weg over rennen. Die wielrenners zijn kansloos). Met IUI los je dit probleem op. Ik weet niet wat de prijzen zijn bij prive-klinieken, maar IUI kost in Nederland zo 300 a 400 euro... Ik weet niet of een verzekering in Spanje behandeling in prive-klinieken vergoedt?
Char1983 - bedankt voor je steun. @Merah - hier in Spanje moet je zeker 2 jaar een verzekering betalen alvorens de kosten vergoed worden (en dit enkel voor 2 behandelingen). Omdat wij geen verzekering hebben, zullen wij de volle pot moeten betalen. Maar heb er alles voor over...geld is toch gewoon maar geld... Wat is eigenlijk het verschil tussen IUI en ICSI? Heb juist op de web gekeken van IVI hier in Barcelona en denk dat ik mijn vriend ga proberen overtuigen om een afspraak te maken. Ik heb al veel goeds gehoord (wel heel duur) maar zelfs mensen uit Duitsland komen naar hier voor hulp. IUI blijkt dus wel een vrij gemakkelijke ingreep, niet? Ik ben jullie ontzettend dankbaar voor jullie steun en info. Want het toch veel gemakkelijker om deze dingen te bespreken in het nederlands en niet in het spaans of catalaans
IUI en ICSI is een wereld van verschil! Met de resulaten die jullie hebben is ICSI nog een ver van je bed. ICSI is eigenlijk een IVF-behandeling waarbij het zaadje rechtstreeks in het eitje wordt gebracht. Het is dus een kuntmatige bevruchting. Dit wordt enkel gedaan als er echt heel weinig zaadcellen zijn of als de zaadcellen het zelf niet voor elkaar krijgen om een eicel binnen te dringen (hierbij kan het probleem zowel bij de eicel als bij de zaadcel liggen). Bij IVF wordt het eitje samen met 100.000 opgewekte zaadjes in een 'petrischaaltje' gedaan. Ze zaadjes zullen dan nog steeds op eigen kracht het eitje moeten bevruchten. In tegenstelling tot de ICSI-behandeling is er bij IVF dus nog een soort natuurlijke selectie (de sterkste wint). IUI is van een hele andere orde. Het is niet invasief. Als je van jezelf een goede eisprong hebt dan wordt daar gewoon gebruik van gemaakt. je krijgt dus geen punctie of iets dergelijks. Je lichaam zorgt gewoon zelf voor de groei van het eitje en de eisprong (soms geholpen door het middel pregnyl omdat het tijdstip van de eisprong dan beter te bepalen is). Je partner moet dan zijn zaad inleveren en dit wordt op het lab gezuiverd en geconcentreerd in een heel klein volume gestopt. Dit wordt dan in je baarmoeder ingebracht. Het zaad moet dan nog wel zelf zn weg zien te vinden naar de eileiders, waar dan mogelijk een bevruchting kan optreden. Je wordt dus slechts een beetje de goede richting op geholpen. Dit in tegenstelling tot IVF/ICSI waarbij je hele cyclus kuntmatig wordt overgenomen en er heel veel toeters en bellen bij komen kijken. IVF/ICSI is lichamelijk en psychisch ook veel belastender dan IUI.