April 2011 mama's Deel 3

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Musty, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sam28

    Sam28 Bekend lid

    15 dec 2006
    753
    1
    0
    overheid
    Brabant
    Vandaag weer bij de vk geweest en ook weer goed gekeurd voor een week. Ik denk dat die kleine bij mij ook nog wel even blijft zitten hoor.
    Ik ben het eerlijk gezegd ook wel zat hoor. Van mij mag die kleine graag komen.

    Er zijn echt al heel veel april baby's geboren en het is pas 6 april.
     
  2. Seertje

    Seertje Bekend lid

    22 sep 2009
    778
    0
    0
    Operatieassistente
    Almere
    vica: gelukkig kan het ventje lekker gaan eten! En wat heerlijk he om een hubby te hebben die je vertroetelt enzo!
    Lekker stel!!
    chantico: ook even een knuffel voor jou meis!! Nog heel even en dan is jullie kleintje er ook!!
    musty: wat een lief cadeautje!

    Hier had ik vanochtend een was opgehangen en in de droger gedaan, hele huis gezogen, soesjes voorzien van witte chocola en muisjes, gedoucht. Heb kraamvisite gehad van 2 collega's. Toen ben ik met de buurman/vriend naar de winkel gelopen voor een boodschapje en hebben daarna in de zon gezeten. Heerlijk!!
     
  3. leonie anita

    leonie anita Actief lid

    12 okt 2010
    243
    0
    0
    sociaal pedagogisch hulpverlener bij Vitree
    Almere, Flevoland
    Hallo Meiden,

    Even weer een berichtje van hier.
    Heb eindelijk weer een beetje ritme, wat me heel erg goed bevalt. Het is toch wel even flink aanpoten met een peuter en een baby....
    Gelukkig gaat het met mij lichamelijk heel goed, geen last van de wond (vorige keizersnee wel enorm last van gehad en nu amper gelukkig), ik herstel erg goed. Wel vandaag echt een dag dat ik van half 12 tot half 3 echt even mijn ogen dicht heb gedaan, ff weer nieuwe energie op doen. Nu kon het mooi omdat de kleine man naar het kdv is.

    Tussen broer en zusje verloopt het ook goed, broer is apetrots op zijn kleine zus. En tussen het spelen door wordt ze flink verwend met kusjes.

    Met Lotte gaat het ook goed, ze krijgt nog steeds borstvoeding en ze lijkt hier voldaan van. Ik geef borstvoeding op verzoek, en meestal zit er zo'n 3 a 3,5 uur tussen elke voeding. Gisteren had ze wel even een dag dat ze wat vaker wou, en dat was toch wel ff flink wennen. Maar die dagen zullen we wel vaker gaan krijgen.

    Lees dat er ondertussen veel babytjes bij zijn gekomen!
    Wens jullie allemaal heel veel geluk, gezondheid en voor al veel liefdevolle momenten toe met jullie kleine wondertjes!!!! Ben benieuwd naar alle foto's;)

    Nou ik ga even nog wat rommelen in huis, kan nu nog mooi even. Kleine man komt over 3 kwartier thuis en dan is het gedaan met de betrekkelijke "rust"...

    Meiden die nog op het einde lopen van de zwangerschap, geniet nog maar flink van het getrappel in jullie buik en hoop dat jullie een goede bevalling tegemoet gaan! Denk aan jullie!

    Voor de dames die ingeleid worden, heel heel heel veel succes!!! Bijna jullie wondertjes:)

    nou ik lees wel weer bij, reageer niet altijd (beetje te druk voor) maar goed... ik vergeet jullie niet hihihi;) Vind het toch ook wel heel erg leuk al die baby's die er al zijn en nog moeten komen;)

    liefs leonie
     
  4. mobius

    mobius Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.117
    0
    0
    Geel, België
    Chantico: we kunnen idd samen kniezen want volgens mij zijn wij de volgende in de rij en willen onze beebs maar niet komen :D

    Ben toch maar even naar buiten gegaan hier in de tuin, samen met de poezen in de ren. Maar was al snel terug binnen. De zon brandde op mijn lijf en al snel stonden er blaren op mijn voeten en onderbenen (heb een short aangedaan omdat ik toch maar in mijn eigen tuin zat en niemand me dan ziet) Echt raar! Mijn huid kan normaal heel goed tegen de zon :$

    Weer mooie fotos gezien :)
    Knappe kinders Vica! :)
     
  5. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Eindelijk bijgelezen, maar het lukt me even niet om te reageren, sorry :(

    Zag voorbij komen dat Alina en Emma geboren zijn, gefeliciteerd!!!

    En Sanne is bezig, of in ieder geval gaat de gel ergens voor zorgen...Sterkte!

    Leuk om de foto's van alle mooie beebs te zien, we leveren toch maar mooie kindjes af allemaal! Vica, je mannetje lijkt volgens mij behoorlijk op zijn halfbroer of niet? (Meen ik me te herinneren van hyvesfotoos)

    Hier erg druk met borstvoeden, bijvoeden en kolven. Door de zware bevalling kon ons meisje niet goed genoeg drinken en viel ze teveel af. Nu sinds gister aan het kolven. Na de eerste keer kolven was het maar 2cc totaal, net al 22cc!!! Gaat erg goed dus. En liv knapt erg op nu ze tijdelijk borstvoeding/flesvoeding uit een spuitje krijgt naast de borst, vandaag was ze alweer 60 gram aangekomen :) Ik heb er alle vertrouwen in dat de borstvoeding gaat slagen, ik heb in ieder geval supertepels en aanhappen gaat goed, en bij mij geen pijn te bespeuren dus moet goedkomen :) Ben me nu geestelijk aan het voorbereiden op de kids die vanavond komen. Manlief heeft net een haakje op de slaapkamerdeur gemaakt zodat ik in ieder geval niet bang hoef te zijn dat ik gestoord word tijdens het kolven, dus als Liv of ik het nodig hebben kunnen we ons in alle rust terugtrekken.
    Verder vandaag de kraamverzorgster de deur uit geschopt, wat een heks. Mocht niets zelf doen van haar dus constant discussies want ik wil heel veel dingen wel zelf doen. Zwaar pissig was ze dat ik het eerste badje zelf wilde doen. Was in 20 jaar nog nooit gebeurd zei ze. Tja, jammer dan haha. Vanaf morgen komt er een ander die zelf lactatiekundige is, 's morgens werkt ze in haar eigen praktijk en 's middags werkt ze als kraamverzorgster. idealer kan niet! Zaterdag en zondag kan ze dan wel de hele dag, helemaal super met de kids erbij!!!!

    Hier even een fotootje van ons prachtmeisje:
     
  6. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Update Sanne

    2 cm ontsluiting, om de 7 a 10 minuten wee. Toch nog maar even naar huis. Vk hoopt ons in de loop vd avond weer te zien. Groetjes!
     
  7. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    @aliekeleppink : Wat een moppie is Eline! Ik hoop voor jullie idd dat ze haar ritme snel om wil gaan draaien!!!

    @luckey: Alina is ook echt een snoepje, wat een mooi poppetje!

    @Vica: Wat een superfoto van Rebecca en Vince, zo lief samen! Fijn dat Vince nu 60cc mag hebben, is hij geen hongerige baby? Mijn zoon was 4200 gram bij geboorte en ging ook veel harder omhoog met de hoeveelheden voeding dan gebruikelijk, daarnaast moest ik hem ook nog voeding voor hongerige baby's gaan geven icm mijn bv, want hij had nooit genoeg! Super dat je nu een man hebt die rekening met je houdt en lief voor je is, wat maakt dat een verschil he?!

    @Seertje: Sjonge wat een actieve dag heb jij zeg :$, ik kan net als de rest van de nog 'zwangeren' niet wachten tot ik ook weer mobiel ben... Helemaal nu het mooier weer aan het worden is.

    @Mobius: Heel even volhouden nog, je bent zo sterk geweest! Het kan nooit lang meer duren...

    @musty: Wat een leuke crea van je meisje!!!

    @leonie: Wat een mooie foto van Lotte!

    @CVM: Groot gelijk, weg met die kraam. Eens moet de eerste keer zijn, wat is dat nou voor iets raars zeg dat je niet zelf mag bepalen of je je kindje in bad wilt doen??? Hebben jullie nou alsnog de kids het weekend? Ga je het trekken denk je? Liv is prachtig, mooie foto!

    @Hier: Pfffff laat maar. Ik heb besloten alleen nog op jullie te reageren af en toe, slaap superslecht, heb carpaal tunnel syndroom, een schimmelinfectie, dubbel brandend maagzuur en kan nie meer lopen bijna. Zat er eergisteren helemaal doorheen, heb ik net een enorme jankbui tegenover mn zusje... belt een collega. Na haar 3x weggedrukt te hebben nam ik brullend de telefoon op dat ik even echt niet aanspreekbaar ben... STA IK OP DE SPEAKER... :(
     
  8. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Go Sanne. Ik hoop dat het te doen is, en liefst dat het een klein beetje sneller voor je gaat...!!!
     
  9. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    *star: Gefeliciteerd met Ryan!

    *luckey: Gefeliciteerd met Alina!

    *Violet32: Gefeliciteerd met Emma!

    *Me2: Gefeliciteerd met Guus!

    *Foto's: Zag een paar mooie baby's voorbij komen... lieffff!

    *Hier: Vandaag met de kleine man en grote man naar de markt geweest... wat een heeerlijk weer zeg!!

    Alleen in de auto was het wel erg warm!!:$Vond ik toch wel een beetje eng.
    Raam open, gaat t tochten. En airco lijkt me ook niks met die kleine...
    Hoe doen jullie dat?? Had wel zn jasje en mutsje afgedaan en we hebben nog snel zonneschermen gekocht voor de achterramen.

    Ben nog steeds heel erg moe, en niet echt in mn ritme!
    Maar gaat helemaal goed komen, geniet lekker van die kleine!:D
    Wel erg last van hormonen.... pfff blijf huilen!
    (zal ook wel door de vermoeidheid komen)

    xx
     
  10. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @mobius, heel herkenbaar hoor je verhaal. Ik zou ook graag mijn mobiliteit weer terug willen en lekker knuffelen en kroelen met ons baby’tje. Maar ik verwacht ook dat het voorlopig net als bij jou wel even best zit.
    Sterkte meid en ik hoop voor je dat het echt niet meer lang zal duren.

    @Luckey wat een mooi meisje is Alina.

    @Vica au vervelend dat je zoveel last hebt gehad van naweeën.

    @Koeky beterschap, hopelijk voel je je snel weer beter.

    @minime succes met afbouwen.

    @Vica fijn dat de VK er ook mee instemde dat Vince 60CC mag.
    En heerlijk meid dat je zo kan genieten van je man en dat je hem de liefste van de wereld vind. Lekker op de roze wolk blijven zitten hoor :D !
    Ah en wat een lieve foto van je 2 moppies

    @Chantico nou meid hoop dat het voor jou ook niet meer lang zal duren en dat de baby ook gewoon zin heeft om de buitenwereld te gaan ontdekken. Sterkte nog even

    @Mutsy wat een lieve foto

    @Sam fijn dat je ook weer goedgekeurd bent door de VK.

    @Leonie fijn dat het zo goed gaat met je en het herstel van de KS ook lekker gaat. Super dat broer en zus het samen zo goed kunnen vinden. Geniet maar lekker van je gezinnetje. En een mooi meisje ook

    @CVM hopelijk valt het je mee dat je man zijn kinderen komen van het weekend. Wel slim om idd even een haakje op de deur te doen, zodat je je zelf idd even kan terug trekken mocht dit nodig zijn. Enne als je constant discussie hebt met je kraamverzorgster zal ik ze ook de deur wijzen. In 20 jaar tijd nog nooit meegemaakt dat moeders zelf hun kinderen in bad hebben gedaan, nou daar geloof ik echt niks van….. Echt zo’n oude rot in het vak die denkt alles beter te weten BAH.
    En een mooi moppie is Liv hoor!

    @Saone och meid je moet je eigen vooral niet verplicht voelen om op ons te reageren hoor. Je mag ook gewoon even lekker spuwen over alle kwaaltjes, maagzuur, zere handen etc…. We zijn er in voor alle leuke dingen maar ook voor alle niet leuke dingen. Och en vervelend dat je precies op de speaker stond…. Ach over een paar weken kan je er misschien wel weer om lachen (hoop ik :D )
     
  11. Seertje

    Seertje Bekend lid

    22 sep 2009
    778
    0
    0
    Operatieassistente
    Almere
    @FB: gezellie me z'n 3tjes naar de markt!
    Ik had haar jasje en voetenzak idd open. Verder toch een klein stukje raam open óf de airco aan. De maxicosi heeft wel nog een "kap" zeg maar.
    De vermoeidheid kan je zoooo opbreken! Ik kan er ook hysterisch van huilen....Gewoon lekker doen en iemand laten komen (of bellen) om ff van je af te kletsen. Voor mij werkt dit iig :)
     
  12. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @hier, mag ik ook even klagen.....?? Ik vind het toch wel een stukje zwaarder met een rondrennende peuter. Het liefst wil ik nog allemaal leuke dingetjes met hem doen, maar het valt me gewoon allemaal zwaar. Ik ben gewoon helemaal niet meer mobiel waardoor het gewoon niet meer meevalt om heel actief met hem bezig te zijn. En ik heb het idee dat hij niet zo goed meer luistert naar me, maar ik heb ook weinig zin om de discussie met hem aan te gaan...... Het liefst zou ik hem nu ook niet bij de oma's willen brengen want de momenten met zijn 2tjes zijn nog maar zo kort en kostbaar, maar ik trek het gewoon even niet..... Iemand nog tips??
     
  13. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ooohhh Isra zo herkenbaar! Tuurlijk mag je even klagen! Mijn zoon is geen peuter meer maar een kleuter (bewust overigens zolang gewacht met een volgende zwangerschap), dat maakt het voor mij net iets makkelijker denk ik. Hij is zindelijk, fietst zonder zijwieltjes, eet goed, slaapt goed, zit hele dagen op school... maar ook mijn zoon lijkt de laatste dagen vooral ineens veel minder goed te luisteren :(. Hij is brutaal en tegendraads, en dat is hij normaal eigenlijk nooit. Ik heb het gevoel dat ze er toch onbewust misschien mee bezig zijn, spanning, onrust.

    Ik vind het ook moeilijk me voor te stellen dat we straks niet meer met z'n tweetjes zullen zijn, en het beangstigt me zo nu en dan ook... Dat ik denk 'Waar ben ik aan begonnen, we hadden het toch goed zo' Hele normale gevoelens denk ik, en onder invloed van hormonen misschien ook wat sterker...
     
  14. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Oh en tips... moeilijk. Ik probeer vooral 'niet vermoeiende dingen' met hem te doen... maar mijn zoon is bezig met leren schrijven, en daardoor kunnen we rustig met een schrijfblok op de bank zitten. Dan schrijf ik de cijfers 1 t/m 10 voor hem op en gaat hij proberen ze zelf na te schrijven. Samen een filmpje (disney!) kijken is ook een niet vermoeiende bezigheid. Maar ik ben bang dat een peuter daar nog te ongeduldig voor is. Kleuren? Vind hij dat leuk? Kleurplaten uitprinten en samen inkleuren? Of bouwen met duplo? Een treinbaan maken en rondjes rijden met de treintjes?

    Die van mij zegt ook als we naar de supermarkt gaan 'WIE HET EERSTE BINNEN IS' en hij wil ook dat ik met hem mee ga fietsen met dit weer, maar ik moet hem helaas uitleggen dat mama dat allemaal eventjes niet kan momenteel...
     
  15. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Cvm, ohhhh verschikkelijk zo'n kraamhulp! Ik had bij Rebecca 1 waarvan ik nog niet eens uit bed mocht! Heb haar de 1e dag al de deur gewezen. Dit keer echt gezegend met een superlieve kraamhulp!
    Fijn idee dat haakje, heel slim. En super dat de borstvoeding verder wel goed gaat.
    Mooie foto zeg! Prachtige meid.

    @Saona, lekker klagen hoor! Maak je niet druk om het reageren op anderen.

    @Leonie, fijn dat je een beetje een ritme hebt kunnen vinden! Lotte is ook al zo'n prachtige meid!

    @FB, hier ging bij mijn meis echt wel de airco zacht aan of 1 raam een kiertje open.

    @mobius, wat vreemd die reactie van je huid op de zon zeg!

    @Sanne, zet hem op he! Spannend.


    Pfff wat vermoeiend. Mijn meis is duidelijk gek op haar broertje maar toch ook wel jaloers. Ook wou ze absoluut niet slapen door haar broertje. Als hubby naar hem toe ging was het ' papa mij' en dat soort dingen. Ze was helemaal overstuur. Nou komt dat ook wel door de overdosis snoep/chocola enz wat ze bij mijn moeder krijgt.
    Maar ze is uiteindelijk bij hubby in slaap gevallen en ik heb haar daarna in bed gelegd. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

    Verder niet heel veel te vertellen, veel naweeen weer en van onder sta ik in de fik door het verliezen van stolsels.. En stuwing wordt toch wel wat vervelend nu.
     
  16. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Isra, hier helaas geen tips. Had hetzelfde als jou. Wel naar oma gebracht soms voor een middagje. Maar verder weinig doen, maar veel tv gekeken samen en knuffelen.
     
  17. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    Sorry meiden hier elke dag visite en ben dus echt super druk...
    Maar wou wel even mijn ventje showen :) Als dat mag zo tussendoor...

    " ik kan al een beetje lachen " (nog in het ziekenhuis...)
     
  18. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    "thuis lekker wakker in mijn wipstoeltje"
     
  19. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    "en lekker slapen op mama's borst"
     
  20. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Voor jou iets minder fijn, maar voor mij wel even fijn dat je herkenning ziet in mijn verhaal. Soms denk ik weleens ben ik nou echt de enige, maar dat is dus niet zo.

    Oh en wat jij zegt is voor mij ook zo herkenbaar, we hebben/hadden het toch goed. Als dat allemaal maar niet veranderd.

    Het grote nadeel van een peuter (althans mijn peuter) is dat hij een kort concentratie vermogen heeft. Kleuren is leuk 10 minuten en idd een filmpje kijken is ook leuk ook voor 10 minuten. Het enige wat hij heel leuk vind en zeker wel 30 min volhoudt is kleien.... Maar dat klei dat komt me onderhand de neus uit..... Ik zal morgen onze tafel idd is omtoveren (zodat ik hoog kan zitten) met al het duplo, kijken of we er iets moois van kunnen maken.
     

Deel Deze Pagina