April 2011 mama's Deel 3

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Musty, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1982

    suus1982 Fanatiek lid

    27 nov 2008
    3.422
    0
    0
    Brabant
    @mobius: waaruit werd er dan opgemaakt dat de uk waarschijnlijk nog wel even blijft zitten? Zit alles nog potdicht ofzo?
     
  2. Koeky

    Koeky Fanatiek lid

    Sanne nog gefeliciteerd met je kleine mannetje!
     
  3. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    ik reageer maar even kort hoor, heb ontzettende last vd knip en kan dus niet poepen... moet echt wel en moet ook doorzetten want ik moet echt beginnen met de staaltabletten.
    dalijk ga ik aan de slag met koelcompressen en warmtecompressen want prettig is het niet.

    NIEUWE BABYS WELKOM!!!!!

    hier gaat het redelijk. ze is erg onrustig en in haar eigen bedje slapen is geen optie. ze heeft onze nabijheid nodig dus slaapt in de wagenbak.
    na 1 borst is ze zo kapot moe dat ze met geen mogelijkheid wakker te krijgen voor de andere kant dus na 1,5 uur kan ik weer opstaan.in de nacht tenminste, overdag laat ze rustig 3 uur ertussen.

    Vit D en K... ik heb een gemixt flesje van dagravit (nu in de aanbieding bij DA) maar geen idee of dit super is hoor.
     
  4. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Huisdieren: Onze 3 katten hebben nog weinig op de baby gereageerd. Toen we thuiskwamen uit het zkh heb ik ze idd ook aan de maxicosi (met Robin erin haha) laten snuffelen. Ze waren wat terughoudend, maar ze gedragen zich nu weer alsof er niets veranderd is. Als Robin geluid maakt, kijken ze nog wel een beetje raar op, maar doen er weinig op.
    Robin heeft nog niet in de box gelegen, de katten wel.... We gaan ze nu proberen dat af te leren dmv een plantenspuit.

    @Mobius: Ik heb de katjes ook heel erg gemist hoor, die (kleine) week dat ik in het zkh was. Ik was ook erg blij ze maandag weer te zien! Ze leken zo groot geworden! Haha, maar dat kwam vast omdat Robin zo klein is;)

    @Hier: morgen komt schoonzus en zwager uit Zeeland op bezoek, met hun 2 nieuwe hondjes. We gaan dan een klein blokje om met zn allen; voor het eerst naar buiten met Robin!
    Ben ook benieuwd hoe goed ik het zelf volhoud, ik ben nog niet buiten geweest na mn keizersnee.
     
  5. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    Ik heb trouwens ook de Vit K en D van de Kruidvat....
    Als het goed is komt de wijkverpleegkundige aankomende week langs, ik zal eens vragen hoe en wat, en wat haar advies is...
     
  6. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @Titania nou nee hoor de een paar verkeerde beslissingen te nemen daar wordt je echt geen verkeerde moeder door, je leert er alleen maar van en dat is toch alleen maar fijn. Mijn zoontje is 3 en nog steeds denk ik wel eens bij mijn eigen oef dit had ik geloof ik beter zus of zo kunnen doen ipv. Maar dan weet ik het wel voor de volgende keer :D
    En idd wat Vica zegt, daar kan ik me ook volledig bij aansluiten
    Haha wat een wijsheden

    @Vica echt een hongerig mannetje zeg. Het zal wel echt zielig zijn als hij van de honger wakker ligt. Ik hoop niet voor je dat hij verborgen reflux heeft.

    @Chantico gefeliciteerd meid met jullie zoon Nathan. Fijn dat het met jullie beide goed gaat en dan Ise haar broertje lief vind.

    @Minime wat een scheetje zeg

    @Vica ook een mooie badfoto van jullie knulletje. Hihi volgens mij is Rebecca je aan het helpen :D

    @touwtje kan me voorstellen dat je het zat bent. Je wordt ook zo nieuwsgierig he naar je kindje.

    @Musty wat vervelend meid dat je je eigen nog zo belabberd voelt. Hopelijk kan je snel bij de fysio terecht.

    @Sanne hihi ook nog maar even via deze weg. Van harte gefeliciteerd met Finn. Ik ben erg benieuwd naar de 1ste foto’s.

    @Jojoki nou idd genieten he met dit weer verlof hebben :D
    En wat vervelend meid dat er nog geen verbetering in je gezicht is.

    @Gillian gefeliciteeerd

    @Foeske ahh wat zielig dat je kleine mannetje in 24 uur zoveel heeft gespuugd, idd goed in de gaten houden. En anders weer aan de bel trekken bij de HA of CB hoor, niet te lang mee blijven lopen.

    @Saone nou wie weet een paaskindje. Ik ben ook het paasweekend uitgerekend, dus misschien broeden we beiden ons ei uit :D

    @Kevercabrio wat fijn zeg dat Rive het zo goed doet en jullie hierdoor ook lekker aan jullie nachtrust toekomen. En wat fijn zeg dat de fysio aan huis komt.

    @CVM ach wel sneu voor de jongens van je man je hecht je toch weer aan iemand. Hopelijk kunnen ze bij jullie dit weekend de rust vinden die ze nodig hebben en valt het allemaal (wat ik ontzettend hoop voor jou) mee.
    Fijn dat je met deze kraamverzorgende wel op 1 lijn ligt, goede keuze om die andere eruit te trappen.

    @Mobius nou jij hebt ook een lekker broeinestje voor de baby zeg, die vind het wel erg lekker daarbinnen. Nou hopelijk duurt het allemaal niet meer te lang.

    @minime heerlijk morgen even naar buiten.

    @hier zondag is mijn kleine binkie jarig dus morgen nog even druk met de laatste voorbereidingen. Ze geven heerlijk weer op dus we kunnen het lekker buiten vieren.
     
  7. titania

    titania Bekend lid

    14 jul 2010
    912
    0
    16
    Utrecht
    Ik kon(/durfde) de eerste dagen ook niet vanwege de knip, toen ben ik maar lactulose gaan gebruiken want ik had het nog over van de constipatie perikelen tijdens de zwangerschap.. het is echt super spul!
    Hoe gaat het met je duizeligheid nu trouwens?
     
  8. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @MiniMe, wat je zegt over de katten herken ik heeeeel goed maar dan bij mijn meis. Ze is ineens een hele grote meid geworden haha. Net of ze mega gegroeid is :D Zo vreemd hahaha, hiervoor was ze echt nog mijn kleine meid en vond ik alles aan haar ook klein :p.

    @Badfoto, jaa Rebecca vind het geweldig om te helpen met badderen. Gaat ze zijn voetjes en buikje enzo wassen. Zooo superlief!

    @Luckey, sterkte met het ontlastingprobleem. Hier dan wel geen knip ofzo gehad maar na de bevalling ineens obstipatie :$. Het feit dat ik niet kon zorgde er voor dat ik me toch niet lekker voelde.. Dus kan me voorstellen dat je er alles behalve blij mee bent :(.

    @Isra, het schijnt zeker mooi weer te worden zondag! Wordt vast een super leuke dag :D.

    @MiniMe, spannend voor de 1e keer naar buiten! Wij gaan morgen ook voor het eerst naar buiten met Vince. Ik zelf ben gisteravond al naar de babywinkel geweest, maar het was wel pittig. Morgen maar heerlijk relaxed wandelen.

    @Mobius, volgens mij zegt het echt helemaal niks of er al wel of geen verandering is van binnen of je snel bevalt of niet. De bevalling kan heeeel goed beginnen als alles nog onrijp en gesloten is.

    @Hoofdomtrek, ik vroeg dat eigenlijk omdat ik van luckey begreep dat een omtrek van 35 cm erg grroot was. De omtrek van Vince zijn hoofdje was 36 cm.. Hmm... misschien is hij toch groter dan ik denk steeds ;).

    Hier druk bezig met de adressen op de enveloppen van de geboortekaartjes te schrijven. We hebben ze vandaag ontvangen dus morgen gaan ze op de post. We zijn een beetje laat ermee, maar ach..
     
  9. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Vica: Ach, die geboortekaartjes, wij hebben ze ook pas woensdag verstuurd. We hadden ze donderdag na de geboorte gelijk besteld, toen zijn ze vorige week vrijdag bezorgd maar toen waren we niet thuis (hubby was bij mij in het zkh). Toen konden we ze pas maandagmiddag ophalen bij de supermarkt, toen dinsdag geschreven en woensdag pas verstuurd. Ach, wel fijn dat deze week nog rustig was, de drukte van het bezoek zal de komende weken wel gaan komen ;)
     
  10. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Wij versturen maar 20 kaartjes bijna en de meeste is familie en die zijn al geweest. Dus voor visite maakt het hier niet uit haha.
    Maar ja, het is zo 'standaard' dat je ze gelijk verstuurd he.
     
  11. mobius

    mobius Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.117
    0
    0
    Geel, België
    Inderdaad. Bmm lag nog ver naar achter, slijmprop nog aanwezig, niks opening,.. ;)
     
  12. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    @CVM: Oohh ik hoop dat alle veranderingen de jongens niet te zwaar vallen, want dat is nogal wat voor kinderen! En dan idd ook nog de veranderde situatie bij jullie! Zet m op, komt vast goed, IEMAND MOET DE BIKKEL ZIJN! En dat ben jij natuurlijk!
    Fijn dat het lekker gaat met voeden! Pas op voor borstontsteking hoor, heb ik ook gehad.. wat een ellende! Dus idd goed voor de borstjes zorgen! Heeft Liv zo'n klein kontje nog? Hoeveel weegt ze ook al weer? Haha mijn zoon was 4200 gr bij geboorte dus ik heb daar geen last van gehad ;)

    @titania: Ik heb geen katten alleen een hond! Ik weet nu dat hij goed zal reageren, maar ik vond het de vorige keer best spannend hoor! Ik was ook zo bang dat mijn zoontje allergisch voor de hond zou zijn en ik mijn dierbare hond weg zou moeten doen, gelukkig was dat niet het geval en ik hoop dat dat ook nu niet zo zal zijn!
    Zit er suiker in de vitamines :( , dat wist ik ook niet! Ik moet dus die van davitamon hebben, die had ik de vorige keer ook. Ik heb ze nog niet aangeschaft, maar hoe weet ik nu welke ik moet hebben dan met die verhoogde concentraties?

    @koeky: Wij hebben vandaag de klossen opgehaald en het bed erop gezet! Wat hooog weer! Lijkt wel veel hoger dan de vorige keer! Ik vind het best lekker! Ik ben ook ongeduldig hoor, dus we zijn samen ongeduldig! Grappig dat je veel eet, ik eet juist bijna niets ;), nergens trek in, eet alleen om het hongergevoel te stillen maar bijna niets smaakt me, zelfs mijn geliefde hagelslag niet 's morgens :(

    @mobius: Ik denk dat honden en katten zeker merken dat er een kindje op komst is! Jouw ventje voelt zich gelukkig nog helemaal goed bij mama! Ik ben benieuwd wanneer hij het genoeg geweest vind!

    @luckey: Oei wat erg dat je zo'n last hebt van de knip! En nog veel erger dat je niet kunt poepen, dat geeft zo'n ongemakkelijk gevoel :(. Ik hoop dat je er snel vanaf bent, wat zal dat opluchten!

    @Isra: Ja laten we samen een paasei uitbroeden! Als het me lukt hoor, want ik ben op KONINGINNEDAG uitgerekend ;). Maar een weekje eerder zou ik niet zo erg vinden!
     
  13. titania

    titania Bekend lid

    14 jul 2010
    912
    0
    16
    Utrecht
    Ik heb er een stukje over gevonden..
     
  14. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Goodmorning allemaal,

    Weer een lekker nachtje gehad hier, Liv slaapt echt super. Laatste voeding om 23 uur, daarna om 03.00 en vanmorgen kwam ze om 06.00, maar mama was nog te moe dus hebben heerlijk samen gesnoezeld in bed tot 07.00 en daarna gevoed. De nachten vallen me reuze mee, vervelende is alleen dat ik nu even na elke voeding mn borsten heel goed leeg moet kolven om ontsteking voor te zijn, dus eerst voeden aan twee kanten (duurt ruim een half uur) daarna een kwartier kolven en alle kolfzooi opruimen en daarna spoel ik nog even de hechtingen want dat trekt anders behoorlijk. Ben er dus wel druk mee haha, maar goed, ik geniet echt reuze van het voeden, het is nog mooier dan ik dacht,zo'n warm poppetje aan je borst.

    @Vitamine, ik had zel al in huis, zo'n flesje K/D in 1. Maar idd, vk vertelde donderdag al dat de waardes verandert waren :( Gelukkig kon ik ze nog ruilen, heb nu twee losse flesjes van Davitamon.

    @ Huisdieren: Onze hond voelt zichzelf helemaal moeder. Als de kleine 1 kick geeft wil ze er al heen, en ze is er zooo lief mee. We laten haar af en toe even snuffelen. Als ze de kans krijgt zit ze meteen boven voor de slaapkamer te keutelen om naar de beeb te kunnen, dus we moeten goed op de deuren letten hier!
    Van de katten is 1 er heel relaxed onder, die snuffelt af en toe als ze bij mij ligt en verder leeft hij zijn leventje lekker verder. De ander heb ik niet meer gezien sinds de kleine er is. Die zit dag en nacht buiten en komt alleen eten hoorde ik van hubby. Maar goed, dat was toch al een verhaal apart.

    @Geboortekaartjes: Maandagochtend gebeld, maandagmiddag kon hubby ze langshalen en hebben we ze meteen verstuurd. Dinsdag had iedereen ze al binnen! Kraamvisite hebben we deze week afgehouden. Ben ik achteraf heel blij mee met dat gedoe met kolven!

    @Saona: Liv weegt nu 2850 gram, 3000 bij de geboorte. Maar net als haar vader en jongste broer heeft ze gewoon echt geen billen!!! Dus die lekkere borstvoedingspoep glijd steeds overal langs en doorheen haha. Wat de kids betreft, de oudste is erg verdrietig, door zijn handicap hecht hij héél snel aan mensen en dat zijn stiefvader nu weg is kan hij niet bevatten. Jongste geeft er niet om, maar wij hadden al het idee dat die band niet goed was. Ben blij dat ik zo goed op de been ben, want hubby is nu erg druk met de jongens dus Livje komt op mij neer.

    Mensen met oudere kids: Wat doen jullie als de oudste ziek/verkouden is? Oudste stiefzoon is strontverkouden en grieperig, loopt er aan alle kanten uit. Ben echt als de dood dat hij Liv aansteekt, ze zit nog onder haar geboortegewicht en een verkoudheid is wel het laatste dat ze nu kan gebruiken, ze is net opgeknapt van de vaccuum/te weinig voeding de eerste dagen. probeer hem nu uit de buurt van de beeb te houden, geen kusjes geven enz, ramen in huis open. Maar wil hem eigenlijk ook niet in mijn buurt (knuffelen enzo) want ik ben ook vatbaarder nu en als ik aangestoken word krijgt Liv het hoe dan ook...
     
  15. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    @titania: Superinfo, bedankt! Dit was mij nog geheel ontgaan!

    @CVM: Kind van dr vader dus ;)! Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt om de verkoudheid van die kleine jongen, ik denk alleen dat je er weinig aan kan doen... Ik zou zorgen dat hij idd eventjes niet teveel met de kleine knuffelt en hem goed uitleggen dat dat puur met zijn verkoudheid te maken heeft en dat kleine babietjes daar niet zo goed tegen kunnen. Toch weet ik niet of je het kunt voorkomen, vertrouwen op jullie weerstand maar...

    Hier: Vandaag 37 weken ! Ben zo benieuwd hoe lang nog! Ik wil zo graag weer mn ding doen. Ik wandel normaal gesproken iedere dag 1,5 met mn hond (dat heb ik nu al maaaanden niet meer gekund, arm beest :() en gisteren had ik zo'n zin om te zwemmen, niet stom zwangerschapszwemmen, maar lekker fanatiek banen zwemmen en ik wil zo graag paardrijden. Wil gewoon sporten en bewegen en leuke dingen doen met mn zoon(s) straks ;), komt ook door het mooie weer.

    Mijn zoon heeft gisteren zijn eerste 'rapport'/'leerlingverslag' gehad sinds hij op school zit, en ik ben zo apetrots op hem. Hij is lief, sociaal, beleefd en luistert goed. Hij moet alleen proberen wat meer voor zichzelf op te komen, maar dat wisten wij al. Ik ben gezegend als ik nog zo'n lief kereltje mag krijgen :)
     
  16. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Wat is het stil hier eigenlijk :$
     
  17. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Cvm, Wij letten dan op dat er geen kusjes en knuffels gegeven worden. In plaats daarvan laten wij ze handkusjes geven. Dat vinden ze ook erg leuk. Verder wat vaker de handjes wassen als ze bijvoorbeeld gaan helpen met iets waarbij de baby betrokken is.
    Verder kan je niet echt veel doen. Als het virusje sterk genoeg is verspreid het zich toch ook wel via de lucht.
    Wat fijn dat de nachten zo goed gaan zeg! Is hier helaas wel anders.


    Hier een redelijke nacht gehad. Na de voeding van 23.00 uur heeft Vince alleen liggen spoken. Continu voeding omhoog en weer doorslikken. Dan zie je hem gewoon 'herkauwen' en zijn mondje vvol melk zitten. Al is het 3 uur na de vorige voeding.
    Voor de harde ontlasting die hij had moeten we nu de voeding gaan verdunnen. Ik ben er erg huiverig op maar we proberen het maar.
    Dunnere voeding komt weer sneller omhoog. En hij heeft nu alleen nog maar last van het omhoog komen, maar hoe langer dat door gaat hoe geirriteerder de slokdarm gaat worden.

    Ik had zooo gehoopt dat hem reflux bespaard zou blijven, maar het ziet er naar uit dat ook hij er last van heeft.
    Het wordt namelijk elke dag erger.

    Ik ga mij eens verdiepen in andere comfort voedingen. Wellicht is er 1 die beter verdikt en bij hem geen krampjes geeft.
     
  18. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Saona, wat fijn dat je zoon het zo goed doet op school!
    Hopelijk komt de kleine snel en kan je binnenkort weer lekker sporten!
     
  19. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Wat zielig voor Vince, zo'n klein mannetje :(
    Harde ontlasting zal ook niet meevallen voor zo'n kleintje... Moeilijk hoor, het is het een of het ander en allebei niet ideaal. Ik hoop dat je de middenweg kunt vinden en dat hij met verdunde voeding beter gaat ontlasten maar niet nog meer spugen/herkauwen :(
     
  20. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Ja wellicht komt de hardere ontlasting door de kruidvat voeding.

    sinds gisteren is het echter wel normaal, kwam zelfs langs zijn luier heen vannacht haha, echt een mega poepluier.

    Bij mijn dochter gaf ik Nutrilon AR. Die is wel duur, geloof 5,50 euro duurder per pak dan de kruidvat. Maar ja... wellicht kan ik dat nog proberen. Die wordt zowiezo al dikker dan die van de kruidvat. Dus zou betekenen dat het minder omhoog komt.
     

Deel Deze Pagina