nalatigheid tijdens mijn operatie en nu?

Discussie in 'De lounge' gestart door Anais, 13 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anais

    Anais Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.314
    1
    0
    Gérante
    limburg/Hasselt
    Hoi
    5maand geleden heb ik een gastric bypass gehad.
    ze hebben mij toen verbrand per ongeluk maar zeiden me dat het een allegische reactie op de pleisters was...:( ik bleef zeggen dat het duidelijk een instrument was.(je ziet de vorm.) het was net onder mijn borst en gelukkig net niet op mijn tepel!

    ik werd de eerste keer wakker van de narcose en hoor ik de dokter zegge sorry ik heb je verbrand.ik helemaal in paniek in mezelf(was nog onder half narcose) ik dacht dat ik overal derdegraads verbrand was!

    men mama zei dat ik in men slaap en ook wakker de hele tijd zei dat ze me verbrand hadden(ik voelde het ook!) en dat alle verpleegster zeiden dat het een reactie was van de 'pleisters'

    toen ik mijn wonde zag was ik geschokt:eek:nder mijn borst 7 op 7 cm en wat verder nog een cm en net op mijn borst een klein cm was vebrand.Het begon bruin te worden en de laag viel er stukje bij beetje af en je zag de haarzakjes die diep verbrand het was helemaal rood onder de bruine huid en onder de rode huid was het glanzend wit met litteken....dus derdegraad hebben ze me verteld.
    hoe je derdergraads verbrand kan worden met 'pleisters' is me een raadsel...

    Dus ik vraag aan de verpleegster of ze het wil verzorgen en zegt ze :da hoeft niet hoor...ik zegjawel smeer er tenminste flamazine op!! en heb dit 1 maal gehad ene drupje en mocht bijna een hele tube betalen later op mijn rekening!

    gek genoeg is mijn dokter niet meer langsgeweest...niet voor de nazorg in het ziekenhuis of voor info niks...er kwam een andere dokter 5 DAGEN lang(!!! )bij me langs... en hij vond niks speciaals van de brandwonde:'och ja een reactie zeker'

    ben sindsdien nooit meer terug geweest naar de dokter die mijn operatie deed(en nogthans is het een goede zeggen ze)

    ik kon 2 maanden geen BH dragen omdat het tegen de wonde schuurde,ik heb zoveel pijn en last gehad ervan,meer dan mijn operatiewonden wat 7 sneetjes zijn door mijn buikspieren,ik heb siliconen plakers en gel moeten kopen tegen het litteken aanmaken en het koste immens veel.ik heb het aan iedereen getoond en ze waren geschokt het zag er vies uit.

    nu 5 maand later ging ik naar de dermatoloog voor mijn littekens te behandelen(maak extra littekenweefsel aan) ziet hij dat litteken(bruine rand witte glanzende haarloze vlekkenn erin) en ik vertel hem alles en hij direct...nee hoor dat is van een apparaat..heel zeker heb het nog gezien.en nog meer info

    nu zei mijn vriendin dat ik het ziekenhuis een vergoeding moet vragen en aanklagen.maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken.en ja als je een vergoeding wilt...wat moet je dan vragen hoe 'plak' je er een prijs op...is nogal moeilijk voor mij hoor.aan de ene kant fijn als ik een vergoeding krijg want ben werkloos en heb al die prul moeten kopen(en het is niet goedkoop) voor die brandwonde.aan de andere kant wil ik ook dat ze 'voelen' da ze fout geweest zijn!en door een klap op de vingers helpt niet,die soort mensen merken dat alleen als ze al een euro moeten geven.

    wat zouden jullie doen?
    groetjes!
     
  2. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    Ik denk dat het verstandiger is om een advocaat erover in te schakelen en lotgenoten te gaan zoeken, samen sta je sterker. Als je dermatoloog er zeker van is, dat het niet van een allergie reactie komt, laat hem dit dan zwart op wit zetten met handtekening eronder.
     
  3. Anais

    Anais Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.314
    1
    0
    Gérante
    limburg/Hasselt
    hoi!
    bedankt voor je antwoord! ik heb net mijn ziekteverzekering een brief gestuurd en de ombusdienst van het ziekenhuis een klachtbrief. heb gezegd dat ik een gesprek en minnelijke schikking wil(of hoe je het zegt) ik heb net twee uur zitten rechten lezen enz over medische fouten.

    ik ga idd mijn dermatoloog dit vragen :) is een goed idee.

    heb gezegd tegen het ziekenhuis in de brief dat indien er geen schikking komt ik verdere stappen neem.

    Ik woon in Belgie en heb gelezen dat het in nederland iets moeilijker is dat je het nog moet bewijzen met foto's en facturen.hier zou dat nu sinds een tijdje geleden niet meer zo zijn en zijn de dokters en ziekenhuizen verzekerd hiervoor.

    Ik hoop echt dat het niet lang wachten is en dat ze gewoon voor een vergoeding onderling gaan want heb nog nooit een advocaat gebruikt :)

    heb in mijn brief geschreven:dat ik een speciaal bh gekocht heb(mijn met beugels schuurde tegen de wonde en ging weer open) siliconen gel(kost 40euro dermatix) gel plakkers(80 euro) werk verloren in die periode(was wel een rot baas mocht niet meer dan 2 a3 weken thuisblijven maar ja als ik men arm ophield da scheurde de wonde open,ik moest onder andere strijkwerk doen dusja) en natuurlijk het ziet er niet uit :s

    heb gelezen dat je een vergoeding zou krijgen van je kosten,nog iets vergoeding(denk de fout zelf) en dan morele schadevergoeding gebaseerd op schaal.en als je tussen 3/7 zit had je ong 3500 euro.ook je verloren werkdagen worden vergoed.

    moest dit allemaal ook zo gebeuren zou ik wel een aardig sommetje hebben(voor de spaarpot natuurlijk) maar vind het toch maar vies allemaal...dat mijn chirurg zo kan liegen tegen mij!alsof hij niet weet wanneer het instrument op me viel.

    ik haat zo toestanden ik vind dat ik er zo geldwolf uitzie maar ik vind dat ze het moeten voelen wat ze deden(als de dokter nu gewoon de waarheid direct sprak dan was het al heel anders)

    groetjes xxx
     
  4. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Jee, wat onzettend vervelend..!!
    Elk ziekenhuis heeft een patientenbelangenbureau (of iets dergelijks) en daar zou ik beginnen. Alles op papier zetten en langsgaan. Zij vragen ook je dossier op de afdeling op en zo zou je in gesprek moeten kunnen komen met de betrokkenen. Heb je geen advocaat of iets voor nodig.. Succes!

    Edit; en foto's van je verbranding en littekens nu toevoegen!
     
  5. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.219
    62
    48
    around the corner
    #5 Mango26, 13 apr 2011
    Laatst bewerkt: 13 apr 2011
    Wat een verschrikkelijk verhaal, gaat het inmiddels beter met de wond?

    Ook al lijkt het me een duidelijke zaak, toch zal je het een en ander moeten bewijzen, ook in belgië, wil je voor vergoeding in aanmerking komen, anders zou iedereen hier aanspraak op willen maken...
    Ik weet niet of je gelijk na de operatie en tijdens het herstelproces foto's hebt gemaakt, maar die kunnen heel belangrijk zijn!

    Wat Alecia ook al zegt, dit ga je zonder advocaat of rechtsbijstand niet redden, dus ik zou je aanraden om daar gebruik van te maken...

    De dingen die je op dit moment zelf kan doen zijn: de dermatoloog zijn visie over jouw wond op papier laten zetten, je dossier opvragen bij het ziekenhuis (misschien staat daar toch iets in over wat er gebeurt is), de klachtencommissie van het ziekenhuis aanschrijven en ik weet niet of dat in belgië ook bestaat, maar anders alvast een schrijven doen naar de tuchtraad van het ziekenhuis of patientenbelangenvereniging...

    Je hebt goed uitgezocht hoe het zit wat betreft je rechten, maar in praktijk zal het zo zijn dat je waarschijnlijk eerst kosten moet maken voordat je evt. geld ziet, als ze je eis toekennen...
    En verwacht niet dat dit iets is wat heel snel 'opgelost' gaat worden, een ziekenhuis zal (als ze meegaan in je klacht) eerst hoor en wederhoor toepassen bij jou, de chirurg en anderen die aanwezig waren bij de operatie, de verzekering inschakelen, en het desnoods naar een hoger niveau tillen, want in fouten erkennen zijn ze niet heel scheutig!
    Misschien zeggen ze je eis toe, maar misschien ook niet, daarom is hulp (extern) nu een must, een advocaat weet welke wegen hij moet bewandelen, en hoe dit aan te pakken...
    Het belangrijkst is dat die arts weet dat hij fout zat en dat dit in de toekomst nooit meer kan en mag gebeuren, dus hij zal op zijn vingers getikt moeten worden, prioriteit nummer 1!

    Een ziekenhuis zal zonder bemiddeling of goed onderzoek nooit overgaan tot een minnelijke schikking, tenzij er gelijk al duidelijk aangegeven is (tijdens of na ok) dat het om een medische fout gaat, omdat ze niet in een kwaad daglicht gesteld willen worden en op medische missers ligt nog altijd een taboe.
    Ze zullen dit heel zorgvuldig aanpakken als ze geloven dat er meer aan de hand is...

    Denk goed na over de stappen die je zet en schakel professionele hulp in, van alleen een brief van jou zullen ze niet schrikken / je eis toekennen...
     
  6. mama van Marit

    mama van Marit Niet meer actief

    Gaat het je om een vergoeding of wil je dat die arts op de vingers getikt wordt? Het leed is al geschied en geld doet daar niks meer aan.
    Belangrijker lijkt mij dat de arts word aangepakt. En dat je daar voor gaat strijden.
     
  7. 4days

    4days Niet meer actief

    Nouja zeg...! :$ Ik zou echt DIRECT een advocaat inschakelen, ook als je gaat voor een schikking. Die kunnen een beetje druk op de ketel zetten, en ze helpen je ook, ze weten precies hoe ze t ziekenhuis moeten benaderen, hoeveel er uit te halen valt, etc. Ik zou dat echt zeker doen, je staat altijd sterker!

    Hoe is t eigenlijk met je gastric bypass? :)
     
  8. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Die arts heeft toch al toegegeven dat hij het gedaan had en heeft daarvoor z'n excuses aangeboden? Meer kan hij toch niet doen. Als het ziekenhuis vervolgens besluit om het in de "doofpot" te stoppen is dat niet iets waar je de arts voor verantwoordelijk kan houden.
    En bovendien zijn artsen ook mensen die fouten kunnen maken, ik zou dus gaan voor een vergoeding van de kosten en het onstane leed.

    TS succes!!
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Artsen zijn heel goed beschermd in Nederland, dus als je iets wilt beginnen zou ik een advocaat gespecialiseerd in medische 'missers' in de hand nemen.
    Denk wel goed waarom je dit wilt en of het je waard is. Laat het jouw beslissing zijn en niet die van je vriendin die zegt dat je zoiets moet doen.
     
  10. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Hoe dan ook zal dit een traject van ja-aren worden.

    Je moet je afvragen of je de energie erin wilt steken. Het is niet een week werk, maar hier kun je zomaar wel 2/3/4 jaar mee bezig zijn, en dat gaat wel ten koste van .... je kinderen cq aanstaande kindje
     
  11. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    De meesten lezen er over heen ze komt uit Belgie.

    Neem aan dat de rechtspraak daar anders is dan hier.

    En daar bij wat ze zelf ook aan geeft ze wil die arts niet aanklagen alleen waarschijnlijk kijken voor eenschade vergoeding ( Wat je goed recht is) Dus kijken wat alles je gekost heeft en dat proberen te verhalen.


    Succes er mee in elk geval.

    En wat je zelf ook zegt artsen zijn ook mensen.

    En kunnen idd fouten maken en was zeker netjes dat hij meteen na de operatie gemeld heeft dat hij een fout gemaakt had.

    De rest er om heen vond/vind ik idd ook niet netjes. Dat met de verpleging ect ect dat had veel beter gemogen.
     
  12. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik zou de arts/ziekenhuis financieel verantoordelijk stellen voor de kosten die je tot nog toe gemaakt hebt,en de kosten voor een operatie die dit probleem moet gaan verhelpen ( als dat nog mogelijk is) en plastische chirugie. dat plaatje zou ik erop laten plakken door een advocaat.

    sterkte ermee meid.
     
  13. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    pff ik ken het..
    mijn moeder had last van gal stenen ..

    die is geopereerd..
    en toen paar dagen later mocht ze naar huis.. 2 weken later was haar buik zwart en kon ze niet meer lopen ..
    mijn opa had haar naar het ziekenhuis gereden ..

    bleek ze hadden de klemmen er niet goed opgezet heel haar lichaam zat vol gal!..

    wat voor blunder ze toch kunnen maken .. !!! ik zou idd advocaat in de arm nemen
     
  14. Bebek Istiyorum

    Bebek Istiyorum VIP lid

    24 sep 2008
    7.353
    0
    0
    op een roze wolk ;)
    Ik heb ook zoiets dergelijks meegemaakt, weliswaar in Nederland, maar dit is een enorme strijd geworden die ik gewoon verloren heb omdat de arts te goed beschermd is.
    Alle pezen tussen mijn pink en ringvinger waren afgescheurd en de arts deed er niets aan want volgens hem was het maar een kneuzing en moest ik aan de fysiotherapie. Mijn pink stond haaks op mijn hand, net een tweede duim, dus ik vertrouwde dat kneuzingenverhaal niet zo. Ik naar een andere arts en die vertelde me at als ik fysiotherapie had ondergaan, de boel onherstelbaar beschadigd zou zijn! Ik moest geopereerd worden, maar omdat er zo'n lange tijd tussen zat is het nooit meer helemaal goed gekomen.
    Ik het ziekenhuis dus aansprakelijk gesteld en het werd afgewezen met als reden dat ik toch die fysiotherapie had moeten ondergaan zoals de arts zei...en als het dan onherstelbaar beschadigd was geweest, dan pas had ik een grond voor een klacht gehad!
    Hoezo krom??
    Ik had foto's waarop een blinde kon zien dat het geen kneuzingen waren, een verklaring van een arts en een fysio, maar het was niet genoeg.

    Ik wil er maar mee zeggen dat je echt een lange adem moet hebben en veel vechtlust, maar ik zou het zeker proberen! Heb je ook foto's van de wond? Anders alsnog maken, voor de vorm van het instrument en dat ze kunnen zien dat je na 5 maanden nog niet volledig genezen bent!
    Succes!!
     
  15. AnnaB

    AnnaB Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    2.106
    0
    0
    Freelance
    Twente
    Je kan voor dit soort zaken naar het tuchtcollege. Zorg dat je een klachtenbrief maakt voor het ziekenhuis waarin je aangeeeft dat je de behandelde arts toen aansprakelijk stelt voor de geleden schade.

    Zend deze brief ook naar het tuchtcollege.

    Ga ook even langs een advocaat
     
  16. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Even contact opnemen met een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade, hij/zij kan zo inschatten of je een kans maakt op een schadevergoeding. Ik krijg de indruk dat het je vooral gaat om een financiele compensatie en niet zozeer dat de arts beripst wordt. :( Hoe vervelend het e.e.a. ook is voor jou vrees ik dat je niet een hele sterke zaak hebt als ik het zo lees. Een schadevergoeding wordt sowieso zelden toegewezen en het bedrag wat jij hoopt te krijgen al helemaal niet. Je kan hooguit proberen de werkelijke kosten die je gemaakt hebt voor de aanschaf van speciale spullen vergoed te krijgen maar meer hoef je niet te verwachten vrees ik.

    Succes en beterschap in elk geval! :)
     
  17. bereke

    bereke Niet meer actief

    Ik vrees dat je er niet teveel van moet verwachten. Zowel mijn man als ik weten dankzij ons werk dat het heel moeilijk aan te tonen is dat het echt een medische fout betreft. Er worden best veel klachten ingediend en bijna geen enkele klacht wordt ontvankelijk verklaard. Vaak door gebrek aan bewijs. Dokters zeggen wel mondeling dat het een fout betreft (zoals de dermatoloog bij jou) maar willen dit bijna nooit op papier zetten helaas... . Ze dekken elkaar toch een beetje in vaak.
     
  18. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Je kunt het proberen, idd met een letselschade-advocaat. maar denk wel dat het moeilijk zal gaan worden.

    Mijn ouders hebben dat vroeger ook gedaan met mijn zus en na veel gedoe (en 6 jaar later) is er eindelijk wat erkenning en geld losgekomen terwijl de fout toch wel erg goed te bewijzen was (gebroken arm in het gips gezet terwijl haar arm nog uit de kom stond, is toen volledig vergroeid).
     
  19. mieke

    mieke Bekend lid

    ben je nou in belgie of nederland geopereerd :)
    daar kom ik nou even niet uit
    en als je in nl bent geopereerd waar ben je geholpen als ik vragen mag

    liefs mieke
     

Deel Deze Pagina