Hi meiden, Volgende week krijgen we vrienden te eten. Laatst hebben we bij hun gegeten en toen was het aardig luxe. Nu ben ik niet echt van het koken, maar kan nu natuurlijk niet met iets simpels aankomen Wil gerust nieuwe dingen uitproberen dus wie weet er lekkere gerechten die niet al te moeilijk zijn? Alvast bedankt voor jullie ideeen.
vooraf een gevuld bladerdeeg of lekker gevulde champignons, als hoofd aardappelpommetjes met in spek gerolde haricot verts en varkenshaas in mosterddruiven saus en na een kaasplankje
Je kunt ook een grote tapastafel maken! Dat eet altijd erg gezellig en is makkelijk te maken. Een goede gekoelde rode wijn erbij en klaar is kees!
Als ik iets nieuws wil uitproberen, of iets zoek dat er wat gezelliger uitziet als ons 'normale' eten ga ik in de Allerhande van de AH neuzen. Dat zijn meestal vrij eenvoudige gerechten om te maken, maar het lijkt of je er aardig wat tijd in hebt gestoken. En er staan ideeen in van voorgerecht tot nagerecht. Op de site van AH kan je het ook terug vinden: Recepten - Albert Heijn
Inderdaad ik zou ook iets met tapas doen... Erg lekker en makkelijk te maken. Je kunt dat natuurlijk zo uitgebreid doen als je zelf wil, en koud en/of warm. er zijn zoveel verschillede mogelijkheden. Kijk eens op Giessenborch.com - Tapas recepten: Tapas met vlees Hier staan allemaal recepten voor verschillende tapas.
Vooraf: gevulde champignons. Vulling van pesto, parmezaanse kaas en olijven Hoofdgerecht: Risotto met doperwten en courgette en kipfilet met pepersaus Toetje: vers fruit met balsamico azijn, deegkruimels erover, dan verwarmen in de oven en afmaken met vanille ijs
Vooraf: lekkere salade met appel, cashewnoten en gesmoten brie. Aanmaken met een honing-appel dressing. Eventueel serveren met lekker brood Hoofdgerecht: zalmfilet met wittewijn saus en een schijfje citroen. Lekkere groenten en krieltjes erbij. Nagerecht: twee bolletjes ijs, chocoladetruffels ernaast en chocoladesaus (verkrijgbaar in klein flesje, staat bij de pannenkoekenmix) in streepjes eroverheen schenken
Wat ik voor een hoofdgerecht altijd erg gezellig vind, en het staat ook nog alsof je echt kunt koken (en je bent er helemaal niet druk mee): Een braadslee en daar braad je 2 kippetjes in. Gewoon zout en peper erop, een citroen in hun gat anders stomen ze van binnen niet gaar, en op 180 graden een uur in de oven. Dan geschrobde en gehalveerde (ik schil ze nooit) aardappels erbij en wat gepelde uien die je doormidden doet, een paar teentjes knoflook erbij in. Beetje komijn eroverheen en nog een uurtje in de oven. Gewoon serveren in de braadslee, en een lekkere groene salade of koolsalade erbij. Heerlijk! Als toetje ben ik erg van de taarten en engelse puddings, een lekkere cheesecake met ijs, of een broodpudding met drank erin.....kun je ook van tevoren klaarmaken zodat je niet druk bent als je vrienden er zijn.
Voorgerecht: paar plakjes gerookte zalm of rosbief (net wat je lekker vindt) daarbovenop een bolletje aardappelsalade en daarop een klein handje met rucola Hoofdgerecht: lekkere rollade met aardappeltjes, spruitjes gebakken met spekjes en boursin cuisine Nagerecht: keylime pie Recept Key Lime Pie op Smulweb.nl of als je niet uitgebreid wil bakken ofzo op een bord bolletje chocolademousse (die van almhoff is erg lekker) daarnaast een slagroomsoesje gedipt in chocoladesaus en daarnaast een bolletje slagroomijs en aarbeitje in een waaiertje gesneden erbij klaar!
Rode paprika door de helft snijden, wat honing aan de binnenkant smeren, vullen met geitenkaas, (eventueel wat 'laagjes' geitenkaas doen met weer steeds wat honing er tussen) en bovenop geroosterde pijnboompitten. Dit een minuut of 10 in de oven. Serveer het op een bedje van rucolasla (waar je uiteraard eerst wat olijfolie op gesprenkeld hebt) en smullen maar!! Je kunt het als voorgerechtje doen, of met een stukje vlees en wat krieltjes of aardappelpartjes als voorgerecht.
Ik ben altijd van de simpele gerechten Voorgerecht: gevulde bladerdeeg met pittig gehakt mengsel en oude kaas Hoofdgerecht: biefstuk met kastanje champignons rode uit en haricot verts geserveerd met zelfgemaakte patat. Nagerecht: een kwarktaart met vers fruit.
Witlogvoorgerecht (zelfs voor witlofhaters) 1. Witlof met een bouillonblokje koken (van te voren witlof door de helft snijden, zodat hij plat word) 2. Walnootflensjes bakken ( bijv. Flensjes recept + wat walnootjesstukjes hierdoorheen roeren voordat je het gaat bakken ) 3. rol de witlof in de flensjes en rol de flensjes op. Steek een natgemaakt coctailprikkertje er door heen zodat het opgerold blijft. Rasp hier wat rochefort kaas overheen en stop dit 10 minuten in de oven.
voorgerecht: carpaccio (kan je bijna kant en klaar halen, op bedje van ruccola leggen, dan kappertjes pesto en old amsterdam erover) Hoofdgerecht: varkenshaasje in medaillonnetjes snijden, deze even aanbraden.. dan katenspek insmeren met abrikozenjam, de varkenshaasjes erin rollen.. en alles nog 20min in de oven. Hierbij kan je van allerlei soorten groenten en aardappels eten. Nagerecht: heb hierboven genoeg lekkers gezien maar wat ook lekker is is Creme Brulee en dat is echt goed zelf te maken kan je vooraf voorbereiden en dan last minute suiker erover en caramelliseren.
Voorgerecht. Op een bedje van sla, gegrilde peren, parmaham uit de oven, pijnboompitten en mosterddillesaus. De sla koop ik gewoon kant en klaar, meestal babyleaf. Peren in schijfjes snijen en in olijfolie even goudbruin grillen/bakken in de pan. Parmaham op een bakplaat met bakpapier leggen en op 200 graden 10 minuten in de oven doen. De krokante parmaham in stukjes breken. Dit alles op de babyleaf leggen. Pijnboompitjes erop doen en wat mosterdillesaus erbij doen. Hoofdgerecht. Varkenshaasjes in championroomsaus, krieltjes en verse groenten. Nagerecht. Aardbeien en frambozen in bladerdeeg met slagroom en een bolletje ijs. Maak van het bladerdeeg een puntzakje. Dit kan je eventueel doen met aluminiumfolie. Dit uiteraard in de oven bakken. Doe hier de aardbeien en frambozen in en de slagroom. En een bolletje ijs ernaast. Smakelijk eten
Ik zou gaan voor: carpaccio met uitgebakken mini spekjes, verse pesto en pedanosnippers *jummie en zo simpel* dan Kalfsoester met een appel calvados saus, hierbij verse groente en roseval aardappels dessert een vla flip *grapje* aardbeien in wijn (recept staat op de AH site) eet smakelijk alvast!
Doe ik ook altijd! Ik heb er echt al heel veel leuke, makkelijke, lekkere dingen vandaan gehaald! Maar ook moeilijke dingen hoor! Ik heb er al twee keer een compleet kerstmenu vanaf gehaald, van 7 tot 9 gangen. Ik zal even een paar favorieten voor je opzoeken...
Een paar van mijn favorieten Makkelijke en lekkere garnalencocktail vooraf: Recept - Garnalensalade met citroenmayonaise - Albert Heijn Eenvoudig 'groenten, aardappelen, vlees', maar dan toch bijzonder door de rode-uienjus: Recept - Rundervinken met rode uienjus - Albert Heijn Pittig Turks: Recept - Turkse groenten met yoghurt en gehakt - Albert Heijn Hamburgers, maar dan anders. Kost iets meer voorbereidingstijd: Recept - Thaise hamburger met papajasalsa - Albert Heijn Makkelijk, héérlijk, meerdere complimenten voor gehad: Recept - Frambozentrifle - Albert Heijn