Voor-, hoofd-, en nagerecht

Discussion in 'De lounge' started by Wendy30380, Apr 27, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wendy30380

    Wendy30380 Fanatiek lid

    Mar 27, 2008
    1,000
    0
    36
    Hi meiden,

    Volgende week krijgen we vrienden te eten. Laatst hebben we bij hun gegeten en toen was het aardig luxe. Nu ben ik niet echt van het koken, maar kan nu natuurlijk niet met iets simpels aankomen :D

    Wil gerust nieuwe dingen uitproberen dus wie weet er lekkere gerechten die niet al te moeilijk zijn?

    Alvast bedankt voor jullie ideeen.
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,184
    113
    vooraf een gevuld bladerdeeg of lekker gevulde champignons, als hoofd aardappelpommetjes met in spek gerolde haricot verts en varkenshaas in mosterddruiven saus en na een kaasplankje
     
  3. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Je kunt ook een grote tapastafel maken! Dat eet altijd erg gezellig en is makkelijk te maken. Een goede gekoelde rode wijn erbij en klaar is kees!
     
  4. Niboma

    Niboma Fanatiek lid

    Nov 20, 2008
    1,439
    0
    36
    Female
    Veluwe
    Als ik iets nieuws wil uitproberen, of iets zoek dat er wat gezelliger uitziet als ons 'normale' eten ga ik in de Allerhande van de AH neuzen. Dat zijn meestal vrij eenvoudige gerechten om te maken, maar het lijkt of je er aardig wat tijd in hebt gestoken.
    En er staan ideeen in van voorgerecht tot nagerecht. Op de site van AH kan je het ook terug vinden: Recepten - Albert Heijn
     
  5. Justins mama

    Justins mama Bekend lid

    Feb 9, 2011
    510
    0
    0
    NULL
    NULL
    Inderdaad ik zou ook iets met tapas doen... Erg lekker en makkelijk te maken. Je kunt dat natuurlijk zo uitgebreid doen als je zelf wil, en koud en/of warm.
    er zijn zoveel verschillede mogelijkheden. Kijk eens op Giessenborch.com - Tapas recepten: Tapas met vlees

    Hier staan allemaal recepten voor verschillende tapas.
     
  6. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Vooraf: gevulde champignons. Vulling van pesto, parmezaanse kaas en olijven

    Hoofdgerecht: Risotto met doperwten en courgette en kipfilet met pepersaus

    Toetje: vers fruit met balsamico azijn, deegkruimels erover, dan verwarmen in de oven en afmaken met vanille ijs
     
  7. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    Vooraf: lekkere salade met appel, cashewnoten en gesmoten brie. Aanmaken met een honing-appel dressing. Eventueel serveren met lekker brood
    Hoofdgerecht: zalmfilet met wittewijn saus en een schijfje citroen. Lekkere groenten en krieltjes erbij.
    Nagerecht: twee bolletjes ijs, chocoladetruffels ernaast en chocoladesaus (verkrijgbaar in klein flesje, staat bij de pannenkoekenmix) in streepjes eroverheen schenken
     
  8. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    3,878
    0
    36
    krijg er honger van;)

    gevulde portabello's zijn trouwens ook heeeerlijk
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Wat ik voor een hoofdgerecht altijd erg gezellig vind, en het staat ook nog alsof je echt kunt koken (en je bent er helemaal niet druk mee): Een braadslee en daar braad je 2 kippetjes in. Gewoon zout en peper erop, een citroen in hun gat anders stomen ze van binnen niet gaar, en op 180 graden een uur in de oven. Dan geschrobde en gehalveerde (ik schil ze nooit) aardappels erbij en wat gepelde uien die je doormidden doet, een paar teentjes knoflook erbij in. Beetje komijn eroverheen en nog een uurtje in de oven. Gewoon serveren in de braadslee, en een lekkere groene salade of koolsalade erbij. Heerlijk!

    Als toetje ben ik erg van de taarten en engelse puddings, een lekkere cheesecake met ijs, of een broodpudding met drank erin.....kun je ook van tevoren klaarmaken zodat je niet druk bent als je vrienden er zijn.
     
  10. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    Nov 12, 2008
    17,671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Voorgerecht:

    paar plakjes gerookte zalm of rosbief (net wat je lekker vindt)
    daarbovenop een bolletje aardappelsalade
    en daarop een klein handje met rucola

    Hoofdgerecht:
    lekkere rollade met aardappeltjes, spruitjes gebakken met spekjes en boursin cuisine

    Nagerecht:
    keylime pie Recept Key Lime Pie op Smulweb.nl

    of als je niet uitgebreid wil bakken ofzo
    op een bord bolletje chocolademousse (die van almhoff is erg lekker)
    daarnaast een slagroomsoesje gedipt in chocoladesaus
    en daarnaast een bolletje slagroomijs
    en aarbeitje in een waaiertje gesneden erbij klaar!
     
  11. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,809
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Rode paprika door de helft snijden, wat honing aan de binnenkant smeren, vullen met geitenkaas, (eventueel wat 'laagjes' geitenkaas doen met weer steeds wat honing er tussen) en bovenop geroosterde pijnboompitten. Dit een minuut of 10 in de oven. Serveer het op een bedje van rucolasla (waar je uiteraard eerst wat olijfolie op gesprenkeld hebt) en smullen maar!! :D

    Je kunt het als voorgerechtje doen, of met een stukje vlees en wat krieltjes of aardappelpartjes als voorgerecht.
     
  12. made

    made Bekend lid

    Jan 5, 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    Ik ben altijd van de simpele gerechten
    Voorgerecht: gevulde bladerdeeg met pittig gehakt mengsel en oude kaas
    Hoofdgerecht: biefstuk met kastanje champignons rode uit en haricot verts geserveerd met zelfgemaakte patat.
    Nagerecht: een kwarktaart met vers fruit.
     
  13. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,809
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Witlogvoorgerecht (zelfs voor witlofhaters)

    1. Witlof met een bouillonblokje koken (van te voren witlof door de helft snijden, zodat hij plat word)

    2. Walnootflensjes bakken ( bijv. Flensjes recept + wat walnootjesstukjes hierdoorheen roeren voordat je het gaat bakken )

    3. rol de witlof in de flensjes en rol de flensjes op. Steek een natgemaakt coctailprikkertje er door heen zodat het opgerold blijft. Rasp hier wat rochefort kaas overheen en stop dit 10 minuten in de oven.
     
  14. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    Nov 30, 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hmmm, dit ga ik zeker een keer maken, klinkt heel erg lekker.
     
  15. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,809
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Zonder de honing en olijfolie is het een sonja bakker gerecht, maar echt walgelijk lekker :D :D :D
     
  16. daphne78

    daphne78 VIP lid

    May 10, 2006
    7,311
    0
    0
    Nijmegen
    voorgerecht: carpaccio (kan je bijna kant en klaar halen, op bedje van ruccola leggen, dan kappertjes pesto en old amsterdam erover)

    Hoofdgerecht: varkenshaasje in medaillonnetjes snijden, deze even aanbraden.. dan katenspek insmeren met abrikozenjam, de varkenshaasjes erin rollen.. en alles nog 20min in de oven.
    Hierbij kan je van allerlei soorten groenten en aardappels eten.

    Nagerecht: heb hierboven genoeg lekkers gezien :D maar wat ook lekker is is Creme Brulee en dat is echt goed zelf te maken kan je vooraf voorbereiden en dan last minute suiker erover en caramelliseren.
     
  17. MHMW

    MHMW Niet meer actief

    Voorgerecht.
    Op een bedje van sla, gegrilde peren, parmaham uit de oven, pijnboompitten en mosterddillesaus.

    De sla koop ik gewoon kant en klaar, meestal babyleaf. Peren in schijfjes snijen en in olijfolie even goudbruin grillen/bakken in de pan. Parmaham op een bakplaat met bakpapier leggen en op 200 graden 10 minuten in de oven doen. De krokante parmaham in stukjes breken. Dit alles op de babyleaf leggen. Pijnboompitjes erop doen en wat mosterdillesaus erbij doen.

    Hoofdgerecht.
    Varkenshaasjes in championroomsaus, krieltjes en verse groenten.

    Nagerecht.
    Aardbeien en frambozen in bladerdeeg met slagroom en een bolletje ijs.

    Maak van het bladerdeeg een puntzakje. Dit kan je eventueel doen met aluminiumfolie. Dit uiteraard in de oven bakken. Doe hier de aardbeien en frambozen in en de slagroom. En een bolletje ijs ernaast.

    Smakelijk eten ;)
     
  18. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik zou gaan voor:

    carpaccio met uitgebakken mini spekjes, verse pesto en pedanosnippers *jummie en zo simpel*

    dan
    Kalfsoester met een appel calvados saus, hierbij verse groente en roseval aardappels

    dessert
    een vla flip *grapje*
    aardbeien in wijn (recept staat op de AH site)

    eet smakelijk alvast!
     
  19. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Doe ik ook altijd! Ik heb er echt al heel veel leuke, makkelijke, lekkere dingen vandaan gehaald! Maar ook moeilijke dingen hoor! Ik heb er al twee keer een compleet kerstmenu vanaf gehaald, van 7 tot 9 gangen.

    Ik zal even een paar favorieten voor je opzoeken...
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Een paar van mijn favorieten

    Makkelijke en lekkere garnalencocktail vooraf: Recept - Garnalensalade met citroenmayonaise - Albert Heijn

    Eenvoudig 'groenten, aardappelen, vlees', maar dan toch bijzonder door de rode-uienjus: Recept - Rundervinken met rode uienjus - Albert Heijn

    Pittig Turks: Recept - Turkse groenten met yoghurt en gehakt - Albert Heijn

    Hamburgers, maar dan anders. Kost iets meer voorbereidingstijd: Recept - Thaise hamburger met papajasalsa - Albert Heijn

    Makkelijk, héérlijk, meerdere complimenten voor gehad: Recept - Frambozentrifle - Albert Heijn
     

Share This Page