De Taartdozen deel 2

Discussion in 'Algemene clubs' started by Natasja, Jul 4, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    Oct 26, 2006
    3,346
    0
    0
    zuid holland
    Maar wat is geen gewone fondant?

    Er zijn veel soorten. Regal Ice is niet geschikt de rest kan eigenlijk allemaal wel maar dan wel met tylose. Fun Cakes fondant wil ook nog wel eens breken.
     
  2. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    Ik gebruik ook fondant met een klein beetje tylose.. Werkt goed!!

    @son Wow!!!!!!! Taart echt vet!!
     
  3. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    Son: wat een prachtige taart :)

    Ik heb ook alweer wat gebakken, ik ben nog niet zo goed als jullie maar ik blijf oefenen!
    Voor volgende maand heb ik een opdracht waarvoor ik een winnie the pooh taart moet maken hopelijk gaat het helemaal goed komen ;)
    Als het goed is komt van de week ook mijn bestelling binnen (o.a een sugar gun ) heb al meteen weer zin om te beginnen!

    Maar goed hier nog even een taartje van gister (en ik hoop dat er misschien iemand reageert op een taart van mij met eventueel wat feedback) roosjes heb ik ook zelf gemaakt maar dat is nog wel wat lastig!
     
  4. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    En een paastaartje wat ik laatst heb gemaakt:
     
  5. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    Oh ik gebruik trouwens Marsepein, ik heb te vaak gevochten met fondant terwijl ik dat met marsepein helemaal niet heb!
     
  6. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ze zien er leuk uit! Ik zou wel de bloemetjes wat dunner uit rollen:) die hoeven niet zo dik te zijn.

    Wat leuk dat je nu al een opdracht hebt, gaat vast goed komen!! Gewoon rustig de tijd nemen.

    Ik heb voor a.s maandag een opdracht, gisteren was er een taartje op gehaald, prinses peach, en diegene zijn moeder was onder de indruk en wilde dus voor dinsdag een taart hebben! Wordt dan maandagavond opgehaald...
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Prinses Peach:)
     
  8. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    Leuke taartjes meiden...
    Hier mijn 2 laatste creaties..
    verjaardagtaartje voor buurmannetje die 1 werd
     
  9. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    en mijn paastaartje
     
  10. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    @sonjaw
    Jou taartje is echt heel mooi strak.. bekleed je m heel dik of wat is jou geheim?? zoals je bij mijn paastaartje ook ziet krijg ik het onderaan nooit/niet strak.... ik rol wel vrij dun uit want anders word het zo zoet :S
     
  11. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    Oct 26, 2006
    3,346
    0
    0
    zuid holland
    Goed afsmeren, goed laten opstijven en een smoother gebruiken.
    Dik nee gewoon.

    Ze zien er leuk uit wat veel mensen fout doen is dat ze de fondant of marsepein naar beneden trekken met bekleden terwijl het geheim eigenlijk is je moet het naar je taart brengen met een opwaartse beweging dan krijg je hem dus zo mooi strak.
     
  12. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    May 11, 2007
    19,073
    305
    83
    Female
    Limburg (B)
  13. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    @sonjaw met wat smeer jij af? gewoon botercreme?? en wat bedoel je met een opwaardse beweging? heb je hier een filmpje van ergens?? ik sla het er overheen en dan met de smoother erlangs maar dat lukt dus niet tot helemaal beneden en krijg ik plooien...

    @zuurtje... wow die is ook erg mooi!! ziet er ook al zo strak uit vooral met model zoals de onderste vind ik dat lastig..

    Kheb zelf nog nooit stapel gemaakt.. doe je onder de 2e ook een ' kartonnetje' of gaat deze er banco op?
     
  14. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    May 11, 2007
    19,073
    305
    83
    Female
    Limburg (B)
    bij deze staat er geen kartonnetje onder
    bij grotere taarten zoals mijn ploppaddestoel van vorig jaar heb ik het wel gedaan

    View attachment 147396
     
  15. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    Oct 26, 2006
    3,346
    0
    0
    zuid holland
    Leuk gedaan Zuurtje.

    nee heb geen filmpje maar je zet hem eerst vast met je handen en daarna pas met de smoother er langs. Stapel altijd een vervrij karto er tussen en bij een kleine een paar maisprikkers en bij grotere stapels Dowels. Ik smeer af met 1 op 1.

    maar anders een keer een workshop volgen leer je echt heel veel van. Of een vervolg basis workshop dan leer je nog meer techniekeken.
     
  16. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    Thnx voor alle info.. heb een keer een basis WS gehad maar dat was met een vrij laag taartje.. ik merk dat hoe hoger de taart is hoe lastiger onderin het strak krijgen word...
     
  17. guppekop

    guppekop VIP lid

    Aug 28, 2009
    13,271
    1
    0
    varend op schip
    mooie taartjes weer!

    misschien hele domme vraag, maar wat zijn embossers?
     
  18. guppekop

    guppekop VIP lid

    Aug 28, 2009
    13,271
    1
    0
    varend op schip
    en nog een vraag, hoeveel cm is de bovenkant van een CC ongeveer?
     
  19. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    Mar 5, 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    @ guppekop Embosser is een relief in je taart maken.. zoals hier http://www.pieceofcake.nl/images/producten/Wilton/409-416.jpg

    en bovenkant van CC is ongeveer 6 cm :D je hebt precies rondjes die erop passen die je kan uitdrukken.. het ligt een beetje aan je muffinvorm.. sommige zijn breed sommige smaller
     
  20. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Hallo dames, na een workshop cupcakes decoreren ben ik ook aan het proberen taarten te maken. Mijn eerste taart was eigenlijk een beetje een probeersel en dit is mijn tweede taart. Hij is wel van een goeie hoek gefotografeerd hoor, want ik kreeg het fondant met geen mogelijkheid strak onderin en het scheurde en vouwde en was gewoon een nachtmerrie! En uiteindelijk ook nog eens niet lekker omdat ik biscuit echt vies blijk te vinden. :D
    Vanavond ga ik in de herkansing met een lager taartje en van cake in plaats van biscuit. Die vorige was met ganache van witte chocola en abrikozenjam en die van straks heb ik alvast gevuld met botercreme en abrikozenjam. Ik ben heel benieuwd of het vanavond beter zal gaan!
    Maar dit was dus de tweede:
     

Share This Page