Ik vind het nu nog lastig om in te schatten hoeveel ik nodig heb hor.. Ga waarscijnlijk morgen een chocolade kuikentje maken... zoals deze: http://94.100.124.52/1103150001-1103200000/1103172501-1103172600/1103172590_6_WPDm.jpeg ik hoop dat mijne net zo mooi word.. ik vind deze ZO leuk!!
Ik heb een schema waar alles op staat is heel handig en klopt gewoon En na een tijdje weet je ook wel hoeveel marsepein of fondant je nodig hebt.
ppff eindelijk eens mn taartspullen opgeruimd. heb curver boxen gekocht en een kastje ervoor vrij gemaakt.. wat een rust nu in de kastjes hahah... maar door het heen en weer gefiets voor die boxen heb ik nu eigenlijk helemaal geen zin meer om taartje te bakken vriendlief moet waarschijnlijk overwerken dus misschien straks nog aan de bak.. eerst bedenken wat ik met eten doe...
daag dames Ik heb bij de bakker gevraagt om fondant, maar heb dus smeerfondant meegekregen (vond het ook nogal goedkoop 2,50 per kg) maar maakt niet uit heb ontdekt dat ze bij de jamin hier ook allemaal taartbenodigdheden hebben.. Maar wil morgen eentaartje maken met dat smeerfondant moet ik daar ook botercreme onder smeren zodat het aan de biscuit blijft hangen ??
Sorry hoor maar een kilo is echt te veel 500 mag 600 gr voor een spring vorm van 25 cm en dan heb je nog mag 200 gr nodig voor een normale versiering. Bij mij krijgen ze met de basis workshops ook gewoon 500 gr voor een 20 cm en daar bekleden ze mee en versieren ze ook mee. Het gaat gewoon altijd goede. Het zal ook heel erg liggen aan welke kwaliteit marsepein je gebruikt. Als je Zeelandia gebruikt heb je echt geen last van scheuren enz.
Nee hoor daar hoef je geen bc onder te doen je hebt gietfondant gekregen dus die moet je eigenlijk verwarmen en dan er over gieten.
Tja sorry ben het gewoon niet met je eens. Waarom is een kilo te veel dan? Je kan toch 600 gram kleuren voor erom heen en dan de rest voor je vormpjes die je uit wil steken? Ik denk dat jij mijn uitleg gewoon niet begrijpt... Ik kreeg iets van 400 gram voor 20 cm en dat ging idd gewoon goed. Het gaat hier om iemand die voor het eerst een taart gaat maken, dan maakt het niet uit of je zeelandia gebruikt (die ik zelf ook vaak gebruikt heb) of andere marsepein, je moet het dan nog leren en als je dat niet op een workshop doet heb je toch kans dat het gaat scheuren? Hoe vaak is dat hier al niet gebeurd bij dames die hun eerste taartje maken? Of maak jij de taart helemaal 1 kleur met de vormpjes ook dezelfde kleur lijkt me niet...dus heb je imo idd 1 kilo nodig wat je niet gebruikt om de taart mee te bekleden kun je gebruik om de vormpjes mee te maken en wat je over hebt kun je bewaren...
Nou er is wel degelijk verschil tussen de marsepein en zeker als je het voor het eerst gaat doen is het toch wel fijn als je met een wat beter kwaliteit kan werken dan met een bv 1-4 die stug is en snel scheurt. ja je kan de rest voor kleurtjes gebruiken maar daar hou je nog steeds veel van over. Ik heb in de tussen tijd al heel wat workshops gegeven en taarten zelf gemaakt. En dit heeft mij toch echt zo wijs gemaakt. Ook merk ik het in de winkel dat mensen toch echt heel snel afstappen van de 1-4 marsepein omdat hij niet fijn werkt. En nee ik heb geen aandelen bij Zeelandia. Als je op het taarten forum gaat lezen zal je ook zien dat iedereen meer te spreken is hier over. En zeker als iemand het nog nooit gedaan heb kan je hem beter gelijk goed adviseren vind ik.
Sorry maar waar lees jij dat ik het over 1:4 heb?? Dat heb ik nergens gezegd volgens mij. Het zal wel aan mij liggen, maar ook degene waar ik mijn workshop heb gedaan doet dit al jaaaaren, zij was bij de oprichting van DLT en toen dat er nog niet was deed ze dit al... Zij zei mij ook dat je gewoon 1 kilo moet bestellen, dan kan je gewoon kijken wat je nodig hebt en alles wordt toch per kilo aangeboden? Ik bedoel dus de niet voorgekleurde marsepein Ik werk zelf met 1:3 als ik met mp werk, maar heb nu fondant om te kijken of ik dat ook met bekleden fijner vind. Ik ben geen pro, helemaal niet zelfs, maar ik denk juist als iemand net begint dat diegene voor het bekleden, dus de taart zonder versiering voor de duidelijkheid, gewoon wat meer kan nemen. Als het niet ver genoeg uitgerold is dan heb je in ieder geval altijd genoeg... Maar goed zoals ik ook al zei, moet iedereen wat ie zelf wil en waar ie zichzelf goed bij voelt....
Nou als je schrijft andere marsepein ga ik uit van 1/4 omdat dat de meeste marsepein is die word aangeboden. Ach zoveel mensen zoveel meningen.
Je hebt ook andere merken toch En idd, dat klopt... Even iets anders ik zit even bij creacake te kijken en een andere willekeurige webshop en er zit bijv bij de 5 kilo 10 verschil in prijs dat is echt veel loont dus echt om rond te kijken!
oke, dat fondant moet ik dan verhitten tot ongeveer 40 graden lees ik net, en dan gewoon eroverheen gieten en gladstrijken en dn de koelkast in dat het hard word ?? Ik kan dan toch nog wel gewone fondant gebruiken om vormpjes uit te steken en die erop te plakken ??
Hoi meiden.. lange tijd niet meegeschreven maar wel af en toe gelezen.. leuk weer nieuwe "gezichten" te zien... Hierbij een recente bruidstaart die ik gemaakt heb.. ik post hem even speciaal voor Sonja... ze zal zelf wel aan de decoratie zien waarom...
ik heb ook genoeg aan 500 gram fondant voor de hele taart. Ik maak dan meestal een 20cm, maar ik heb er meer dan zat aan. Denk dat het per persoon gewoon verschillend is, de een maakt het wat dikker dan de ander misschien....maar mij is ook geleerd bij de workshop dat 500 meer dan genoeg is....Ach ieder zijn eigen toch de een doet het zo, en de ander doet het weer zo. Het komt aan het einde allemaal op hetzelfde neer.....
Ik had weinig tijd en dit is ook nog eens mijn 1e poging voor een 3D taart. Gemakshalve heb ik 2 hotelcakes gekocht en die gevuld en in vorm proberen te snijden.