onrustig slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door girlnatasja, 11 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. girlnatasja

    girlnatasja Actief lid

    3 jan 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Mijn dochtertje is nu 6 maanden en krijgt haar laatste flesje om 18.30uur en gaat daarna lekker haar bedje in. In principe slaapt ze dan door tot 6.30 uur maar ze wordt wel snachts vaak beetje huilend/jengelend wakker. Het speentje dan terug in haar mondje doen is voldoende dan slaapt ze weer verder, maar dit doe ik 'zeker wel 5 keer per nacht. Moet eerlijk zeggen dat het slaaptekort me nu toch wel een beetje gaat opbreken.
    Herkennen jullie dit? Of is er misschien iemand die een oplossing heeft?
     
  2. femke32

    femke32 Fanatiek lid

    23 jan 2008
    1.773
    0
    0
    belgie
    heel herkenbaar meid.
    hier ook hetzelfde. mijn lucy moet zelf nog een fles rond 23.00 uur dus ik vind dat jij het goed hebt zo hahahahahahaha maar ik snap je wel.
    had ik ook bij mijn eerste dochter maar het gaat vanzelf over. echt.
    gewoon even volhouden. er is weinig aan te doen.

    ben je wel zeker dat ze geen honger heeft? want 12 uur doorslapen zonder flesje vind ik wel flink hoor!
     
  3. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    dat is normaal een kindje van deze leeftijd gaat a: voor het eerst dromen wat erg overweldigend kan zijn. en b: is het slaappatroon van en kind anders dan het onze. ze slapen in periodes van ik meen 3 uur uit me hoofd. een kind is tot een jaar of 5 meen ik niet in staat om 12 uur achtereen te slapen.dat zou ook niet goed zijn voor ze, want als ze in een te diepe slaap zouden zakken kunnen ze sterven aan een apneu. ( de zogenaamde weigendood het is in eider geval 1 van de theorieén erin) alleen met de tijd leren ze zelf terug in slaap te vallen als ze even wakker worden.

    (en ik vind eigenlijk 12 uur slapen met een half jaar zonder eten ook best veel.)
     
  4. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    edit< het is tot 4 jaar ongeveer. ik heb het even nagezocht. ik zal het een stuk van het artikel erbij copieren mocht je interesse hebben.

    Hetzelfde gaat op voor slapen. Mensenkinderen zijn gemaakt om bij hun ouders te slapen. De tastzin is, met het zicht, het belangrijkste zintuig van primaten. Jonge primaten worden vaak op het lichaam van de moeder gedragen en slapen jaren na de geboorte bij haar, vaak tot ruim nadat ze van de borst zijn. Het te verwachten patroon is dat moeder en kind samen slapen, en dat het kind de hele nacht, wanneer het ook wil, kan drinken. Normale, gezonde, borstgevoede en samen slapende kinderen slapen niet 'door' (zeg 7-9 uur achter elkaar) tot ze drie tot vier jaar oud zijn en geen voedingen meer nodig hebben. Ik herhaal, dit is normaal en gezond.
    http://www.borstvoeding.com/files/slapen4.jpgHet onderzoek van Dr. James McKenna over samen slapen toont duidelijk het gevaar aan van alleen slapen van jonge kinderen, omdat ze in abnormale slaappatronen van zeer diepe slaap glijden waaruit ze erg moeilijk uit zich zelf wakker kunnen worden als ze een apnoe (ademstilstand) krijgen. Als ze samen slapen houdt de moeder de slaap- en adempatronen van de baby in de gaten, zelfs als ze zelf slaapt. Als de baby in een apnoe komt, maakt ze de baby wakker door haar bewegingen en door de baby aan te raken. Men denkt dat dit het primaire mechanisme is waardoor het samen slapen kinderen beschermt tegen wiegendood (Sudden Infant Death Syndrome). Met andere woorden: men denkt dat veel gevallen van wiegendood bij alleen slapende kinderen veroorzaakt worden doordat ze op zeer jonge leeftijd hebben geleerd om lang achter elkaar te slapen, zodat ze in een diep gat van slaap vallen, dan krijgen ze mogelijk een apnoe, en niemand is in de buurt om het op te merken of ze wakker te maken, dus ze beginnen nooit meer met doorademen. Als ze samen met haar baby slaapt, kan de moeder ook 's nachts de temperatuur van de baby in de gaten houden, ze is erbij als ze overgeven en daarin beginnen te stikken, en ze is er simpelweg om de normale, veilige omgeving te verzorgen die de baby/het kind op basis van de biologie mag verwachten.
    Komt dit ouders altijd gelegen? Nee!

    Is het voor sommige nieuwe ouders moeilijk om zich hieraan aan te passen? Ja!
    Er bestaat ongetwijfeld een grote kloof tussen datgene wat wij vanuit onze eigen culturele bagage meedragen en dus verwachten van het slaappatroon van een jong kind (voorlezen, instoppen, licht uit en ze acht uur lang niet meer zien) en hoe een gezond, normaal kind in werkelijkheid slaapt.
    De eerste stappen om je te verzoenen met het feit dat je jonge kind niet doorslaapt, of dat het niet zonder jou wil slapen, is je te realiseren dat:
    Niet doorslapen tot ze drie of vier jaar oud zijn, normaal en gezond gedrag is voor mensenkinderen.
    Je kinderen niet moeilijk en manipulatief zijn. Ze zijn normaal en gezond en gedragen zich op de manier die passend is voor onze soort.
    Als je deze eenvoudige waarheden eenmaal begrijpt, wordt het veel makkelijker om om te gaan met het nachtelijk ouderschap. Als je het idee opgeeft dat je ’s nachts acht uur ononderbroken slaap nodig hebt, en deze nachtelijke omgang met je kind als iets waardevols dat voorbij gaat, raak je er erg snel aan gewend.
    Ik kan het boek Nighttime Parenting van Dr. Sears warm aanbevelen. De eerste jaren van onze kinderen vormen de belangrijkste en meest invloedrijke tijd van hun leven. Het gaat allemaal te snel voorbij. Maar als je in deze eerste paar jaar tegemoetkomt aan de behoeften van je kind zal dat zich in de jaren nadien op vele wijzen 'uitbetalen'.
     
  5. girlnatasja

    girlnatasja Actief lid

    3 jan 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben in ieder geval blij om te horen dat "het normaal"is en dat meer kindjes onrustig slapen.

    Het cb zei dat ze oud genoeg is om het zonder avondvoeding te doen maar misschien moet ik haar dan toch wakker maken voor nog een flesje. Vind het een rotidee dat ze misschien nog wel honger heeft.....

    Ze slaapt nu sinds een tijdje in haar eigen kamertje..zal eens kijken of het beter gaat als ik haar ledikantje weer naast mijn bed zet.
     
  6. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik zou eerst het ledikantje terug zetten en kijken wat haar patroon is.

    wakker maken zou ik in eerste instantie niet doen. als ze echt honger heeft zal ze in de nacht ergens zelf wakker worden en flink gaan smakken.

    het voordeel van het bedje dichtbij hebben is dat je makkelijker kunt troosten zonder zelf steeds op te moeten staan dat scheelt bergen energie. zeker als ze straks door het dromen wellicht zal gaan huilen. dan kun je troosten voordat ze echt helemaal overstuur is.en als je haar dichtbij zet misschien zelfs zonder uit bed te hoeven.

    en "doorslapen" is voor deze leeftijd ergens tussen de 7 en 9 uur zonder voeding. 12 uur is nog een tijdje weg. staar je daar vooralsnog niet blind op.
     
  7. girlnatasja

    girlnatasja Actief lid

    3 jan 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goede tip, ga dat eerst proberen en dan even kijken wat haar patroon is...

    Bedankt!!
     
  8. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    graag gedaan. ik zal je topic in de gaten houden. geef het een paar dagen om een ritme te ontdekken.
     
  9. smartie1980

    smartie1980 Niet meer actief

    Slaapt ze ook onrustig? Mijn baby is nu bijna 3 maanden en zij maait zichzelf erg wakker met haar armpjes. Ze slaapt nu in de puckababy en dat is echt zo fijn. Ze slaapt veel beter nu.
    Maar, daar heb jij natuurlijk niet echt iets aan, die mag jouw kindje niet meer gebruiken (volgens mij tot 6 mnd ivm kans van op buik draaien). Is er niet iets wat voor 6 mnd geschikt is, waardoor ze toch rustiger slapen?
     
  10. girlnatasja

    girlnatasja Actief lid

    3 jan 2011
    123
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ze slaapt inderdaad ook onrustig. Ik blijf regelmatig naast haar ledikantje staan en dan ligt ze constant te draaien met haar hoofdje en met haar handjes in haar gezichtje. Ze valt in slaap door zichzelf op haar hoofdje te kriebelen dus vind het een beetje zielig om haar dan iets aan te doen waardoor ze haar armpjes niet meer kan bewegen.
     
  11. smartie1980

    smartie1980 Niet meer actief

    Ja dat snap ik. Mijn moeder vond het ook wel zielig er uit zien de puckababy, maar Lynn vindt het echt heel fijn.
    Ze gaat er echt voor liggen.
    Terwijl zonder friemelt ze net zo lang tot haar handjes boven de deken zijn.
     
  12. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    met 6 maanden wordt inderdaad afgeraden om nog met een inbakerzakje te werken, inderdaad om de reden dat ze zo zoetjesaan kunnen gaan omrollen.

    de meeste kindjes worden met 6 maanden wat betreft dat wakker schrikken en wakkerslaan van zichzelf vanzelf rustiger is mij verteld omdat dan de reflexen die daarvoor verantwoordelijk zijn langzaam overgaan in bewuste bewegingen. het wegschieten van een arm wordt het gericht naar iets rijken en later pakken bijv.

    als je kindje onrustig is dan kan je het met een laken en deken strak instoppen. maar meestal zijn die babylakentjes op een bepaald moment ook te klein om dat nog goed voor elkaar te krijgen. ik ben toen overgegaan op de babydeken in een gewoon eenpersoondekbed te doen en zo heb je flinke stroken aan de zijkant om onder het matras te stoppen.

    ook helpt het voor veel kindjes veel als ze eenmaal kunnen draaien en op hun buik kunnen slapen dan slapen ze vaak ook beter. alleen voordat ze dat kunnen hebben ze nog een periode dat ze wel kunnen omdraaien maar niet terug, wat dus ook weer de nodige drama's opleverd. je moet ze dan helpen met terugdraaien. maar zijn ze door die periode heen dan slapen ze meestal beter als ze de voorkeur voor de buik (of zij) ontwikkelen.
     
  13. misa

    misa Niet meer actief

    Misschien helpt het om meerdere spenen in bed leggen en eentje met een doekje en/of een 'knuffel je speen'.
     
  14. fafje

    fafje Niet meer actief

    toevallig heeft mijn zoontje dat ook gehad, wa sde 6 mnd sprong, hij zat vanaf toen echt midden in de ontwikkeling...ehct vaak wakker...maar het duurde maar iets van 2 weken...

    hiervoor sliep hij wel echt 12 uur achter elkaar, wie weet wel wakker om de 3 uur, maar zonder het vervelend te vinden, en viel waarshcijnlijk gewoon weer gelijk inslaap!

    En paar weken terug begon het met onrustig inslapen, ook ontwikkeling, hij kan ineens kruipen, zitten optrekken etc...en oook de tandjes komen door
     

Deel Deze Pagina