Hier op maandag,dinsdag,donderdag, aardappelen groenten en vlees. Woensdag friet of gebakken aardappelen met salade en snitzel of tartaar of sate of snacks. Vrijdag pasta of iets van nasi,bami etc. Zaterdag en Zondag eten we ook makkelijk,pizza,brood met soep,gehaktbrood etc. Dit is globaal wat we per week op het menu hebben en wat ik meeneem bij de wekelijkse boodschappen. Al is het niet zo dat ik perse op maandag aardappelen moet hebben. Moeten we een keer snel zijn op bv maandag dan iets makkelijks en zondags aardappelen bv
ik wil idd ook met zo weinig mogelijk pakjes koken. die noedels met chilisaus, is die chilisaus uit zo'n fles? is dat lekker ja? klinkt namelijk vrij simpel idd maar erg lekker.
Hier ook een weekmenu. Iedere zaterdag maak ik een lijst van zaterdag tot vrijdag die ik op de koelkast hang met daarop per dag het menu voor die dag. Zorgt voor een boel rust Deze week: zaterdag: Lasagne zondag: Aviko (wat een uitvinding! Zak met aardappels, groente en vlees...en de kinderen smullen er enorm van!) maandag: aardappels + rode kool + schnitzels dinsdag: spaghetti woensdag: aardappels + spinazie + gehaktbal donderdag: bami vrijdag: aardappels + sperziebonen + verse worst en zaterdag maak ik een nieuwe lijst
nou dat vind ik dus ook. voorheen deed ik ook om de dag zo'n beetje boodschappen, en dan steeds weer bedenken wat ik moest eten, pfff ik werd er zo moe van, sowieso van zo vaak boodschappen doen. nu we het zo doen heb ik veel meer rust. 1x per week nadenken over wat we die week eten en nodig hebben en daarna niet meer erover na te hoeven denken.
Precies! En het is ook leuk om de kinderen er een beetje bij te betrekken. Zij krijgen ook een briefje en schrijven (nou ja, kriebelen) een eigen lijstje En ik vraag wat ze lekker vinden voor de komende week. (behalve patat en pannenkoeken)
Hier een weekmenu, maar wel met variabele dagen. Ik hou meestal wel rekening met de verse producten die op moeten. En vaak haal ik dingen zoals roerbakgroente door de weeks nog ff. Voorbeeld van een weekmenu: ma: pasta met zelfgemaakte tomatensaus, gehakt en italiaanse roerbakgroente di: gebakken aardappels, sla en schnitzel woe: Lasagne met spinazie do: eet ik op het werk, lief eet rest lasagne (en ja tegenwoordig mag je spinazie 2x opwarmen) vr: eiermie met roerbakgroente, kipfilet of hamlapjes in stukjes en een woksaus (heb nu zoet zuur en zoete soja in huis, kan ik kiezen) za: pannekoeken (za is onze makkelijke dag) zo: stamppotje rode kool met een gehaktbal uit de jus dingen die we vaak eten: pasta, tilapiafilet gepaneerd en gebakken in olie (en dan met aardappels en wortels ofzo) ovenschotels/quiches met verschillende soorten groente en meestal zonder pakje. op zaterdag wel eens broodjes vis, dan halen we zalm, paling etc en verse bolletjes van de bakker yummmm bbq vooral met het warme weer. lekkere salade erbij, afbakbroodjes en ieder 2 of 3 stuks vlees, wordt het ook niet te duur Maaltijdsalades, met tonijn en olijven of met uitgebakken spekjes en ei. En veel groenten enzo..
Ik doe de boodschappen aan de hand van de aanbiedingen. wij eten 1x per week of per 2 weken frietjes. Dat is makkelijk om een lege dag op te vullen. Verder eten we per maand één keer: lasagne bami spaghetti (zonder pakje) macaroni (zonder pakje) pannekoeken (liefst zonder pakje) Wij eten de groenten van het seizoen. Een overzicht van wanneer wat voorkomt, vind je hier. Vaak terugkerende gerechten/items: * bloemkool of broccoli gehaktschotel met aardappelschijfjes (zonder pakje) * gebakken aardappeltjes - schnitzel/biefstuk - sla * witlof ham/kaas (in seizoen) * hutspot (in seizoen) * zelfgemaakte gehaktballen (maak ik gelijk voor 2 dagen klaar) * sperziebonen gerold in ontbijtspek * mac & cheese uit de oven (zonder pakje) * zomerhutspot * groenten-ovenschotel met shoarma * slastamppot met shoarma etc. verder heb ik altijd in de vriezer: een pak spinazie gesneden wokgroenten, fish sticks gemengde diepvriesgroenten friet & snacks gesneden paprika gesneden prei gesneden wortel
vaak terugkerende dingen zijn hier: macaronie rijst met kip en groente en saus turkse aardappelschotel van aviko met een pot groente en vlees wraps met kip/gehakt/varkenshaas en groente nasi/bami van de chinees soep met brood
ik probeer het wel voor een aantal dagen te plannen, maar meestal niet voor de hele week. Op donderdag en vrijdag plan ik wel van te voren, want dan werk ik en dan halen we wat uit de vriezer. Moet dan van te voren even kijken wat erin zit en of ik nog iets moet maken.
Hier doen we het meestal zo: Maandag: aardappelen, groenten en vlees. Dinsdag: aardappelen, groenten en vlees Woensdag: pasta (macarnoi,spaghetti,nasi) of Lasagne, chilliconcarne of Pizza of een kipgerechts(gewoon iets anders dan aardappelen) Donderdag: Stampot of gehaktschotel,wokgerecht,jachtsschotels ovenschotel, gebakken aardappeln (gewoon net iets anders dan gewoon aardappelen,groenten en vlees) Vrijdag patat Zaterdag een pasta of wraps Burrito's , Engilida's etc Zondag soep met afbakbroodjes of stokbrood of een tosti Heel enkelt eten we wel eens pannenkoek of poffertjes op de woensdag
Wat bij ons iedere week wel voorbij komt is witlof schotel met ham/kaas en gebakken aardappels. wanneer we pasta eten is dit vaak met spinazie en zalm of kip met tagliatelli..
heb je er dan nog iets van een sausje doorheen? en zo ja welke? wij doen het weleens met boursin cuisine, vind het zelf heerlijk, maar mn zoontje wil er niets van weten.
die wraps he.. ons zoontje kan dat toch echt niet eten, hoe doe jij dat dan? en waarmee is het gekruid of met welk sausje doe je het?
wij eten ook wel eens wraps, meisje at het al toen ze 1 was hoor. Ik snijd de wrap in kleine stukjes, net als een pannenkoek en geef de stukjes paprika, prei enz. er los bij. Wij hebben een zoetig sausje. Zo vindt ze taco's hier ook helemaal het einde.
Hier was het ook altijd iedere week hetzelfde, altijd rode kool, spinazie of bonen en op vrijdag patatjes. Op een gegeven moment waren we het zo zat, altijd maar hetzelfde, dat ik de menu's uit de allerhande ben gaan maken. (of een ander recept uit 1 of ander boekje) En dit doe ik nog steeds, ben koken nu ook veel leuker gaan vinden. En we hebben variatie. Alleen op vrijdag eten we nog steeds patatjes, is gewoon een stukje jeugdsentiment.
o jammer. ik had de internet link van mijn ah online kookschrift gekopiërd. Kookschrift van Mevr. L. Verhulst - Albert Heijn Hopelijk doet deze het wel.
Hier komen vooral de gekookte en gebakte aardappelen met verschillende soorten groenten voorbij.. We wisselen vis/vlees af. En zo min mogelijk varkensvlees. Verder eten we graag soep met een stokbroodje, zelf gemaakte pizza, Friet, lasagne, spagetti of pannekoeken.
Elke week eet ik wel iets van rijst of pasta. De meeste boodschappen basseer ik op wat in de aanbieding is. Aardappelen de ene keer gekookt en de andere keer lekker opgebakken. Vanavond hebben we een brocolli ovenschotel, maar een deel van de brocolli ligt nu dus ook voorgekookt in de vriezer om bij een wokgerecht te gebruiken. Pasta's in de vorm van spaghetti, lasgna, tagliatelli, macaroni. elke keer met een andere saus waarvan ik de helft invries voor een keer een vlugge maaltijd. Op vrijdag eten we vaak patatjes omdat vriendlief dat erg graag heeft. Dit jaar gaan we vooral met het seizoen mee, ook omdat het meeste uit eigen tuin gaat komen. Jammie verheug me er nu al op.