Wij hebben er 30, ik mag hopen dat ons dat wel weer iets gaat opleveren. En met de zon op de panelen is de rijp ook weer zo weg.
Ja, je mag het meenemen als je overhoudt, maar niet als je teveel gebruikt. Dat gaat er niet af dan ofzo. Je hebt dus wel een maximum wat je per maand tot aan het plafond kan gebruiken. Daarboven is het gewoon je eigen tarief.
ligt niet alleen aan de temperatuur, en de rijp, ook de invalshoek is in de winter heel anders, ook zijn het veel kortere dagen. in de winter op mooie dagen heb je wel wat opbrengst maar niet te vergelijken met een zomerse dag.
Hoekwoning uit 2013. 140 m2. 3 personen. Verwarming op 19 en 20. Rond de 4 kuub. Er hebben 2 personen gedoucht. We verwarmen beneden, 1 slaapkamer en de badkamer als er iemand gaat douchen.
Nee hoor. Alleen als je overstapt kijken ze naar het verbruiksprofiel, omdat je nieuwe leverancier geen inzage heeft in je oude meterstanden en dus dan van die staffel moet uitgaan, maar je eigen leverancier heeft dat wel natuurlijk.
Wij maar 6, die vrij plat liggen, dus dat doet vrij weinig. We wekken wel wat, maar het meeste daarvan wordt nu voor de meter gebruikt, dus de teruglevering is minimaal bij ons nu.
Daarom begin je, als je overstapt dus opnieuw en mag je niks meenemen wat je evt niet gebruikt zou hebben. Dat verbruiksprofiel is niet persoonlijk he? Dat wordt gewoon landelijk gedaan.
We zitten nu op 6,5m3 per dag. Thermostaat staat op 19 overdag en 18 's nachts. Vrijstaande woning waarvan we alleen de beneden verdieping a 84m2 op gas verwarmen.
wat is niet boeiend? Iedereen heeft toch te maken met dat verbruiksplafond die maand? Dus ook ik als ik het gehele jaar bij dezelfde aanbieder zit.
Bij Eneco gaan ze straks apart noteren hoeveel je verbruik voor het plafond is en daarboven. Hopelijk doen ze dat ook bij andere leveranciers, zo kan iedereen het zelf goed in de gaten houden.
Nee, dat is pas relevant als je overstapt. Dan wordt er een eindnota opgemaakt en dan kijken ze hoeveel je gebruikt had mogen hebben in de periode, maar als niet overstapt is dat niet van toepassing.
Ik vind t wel vreemd dat alleen de ANWB hierover lijkt te communiceren en de rest (nog) niet. Overal gaat het alleen om een jaar maximum wat gesteld is. Terwijl ANWB dus ook zegt: als je in januari meer gebruikt, kun je dat niet compenseren met minder verbruik in februari (alleen als je in eerdere maanden minder verbruikt hebt). Maar hoe doen ze dat dan met huishoudens die geen slimme meter hebben? Dan weten ze dit namelijk niet.
Ik zie dit ook in informatie filmpjes van Vattenfal en Eneco? De grafieken die ik eerder vanmorgen gepost heb komen ook bij Eneco vandaan.