Wat doet die energy socket eigenlijk? Dat is een verbruiksmeter per stopcontact? Of schakelen daarmee je apparaten pas aan wanneer er zonnestroom is? Ik kan het niet goed uit de info opmaken die ik er over vind. Hoe zit dat dan wanneer je wasmachine draait en er even geen stroom opgewekt wordt bijvoorbeeld?
Ah dankje! Wij krijgen inderdaad ook een hybride warmtepomp dus werking zal dan wel gelijk zijn. Dan kan je in elk geval met gas compenseren als je stroomverbruik echt de pan uit rijst.
Ja dat kan zeker. Wij hebben een vast contract, dus bij ons maakt het niet uit. Maar met een variabel contract is dat zeker iets om naar te kijken
Wek jij meer op dan je verbruikt op jaar basis? Wij dus niet. Bij Eneco blijven zouden we een maandbedrag krijgen van ca 275,- (we zagen op 130,-) Nu bij de anwb een maandtermijn van 90,- Is nogal een verschil
Is daar niet over te praten met zijn werk? Iets van een vergoeding daarvoor lijkt mij nu in deze dure tijd toch zeker wel gewenst.
Nu ga ik dus ook twijfelen aan anwb als ik dit zo lees. Geen idee. Wij verbruiken niet giga veel stroom. In elk geval sowieso nooit boven dat plafond. Het is vooral gas wat bij ons de rekening doet stijgen.
Hoe zie je bij energiedirect wat je terug krijgt voor 1 kWh? Ik wil dat snel even uitzoeken.. volgens mij kan je je aanmelding binnen 14 dagen nog annuleren..
Wij verbruiken dus juist wel overdag relatief veel apparaten. Daarom heb ik ook zo’n moeite met de daltarieven die pas om 23u ingaan
Wij ook. En wij hebben zonnepanelen waarmee we minder opwekken dan verbruiken. En daardoor is het per saldo uiteindelijk voor ons wel handig om over te stappen naar ANWB
Dit had ik ook bedacht, maar durf 'm niet uit te zetten i.v.m. bevriezen. Daarbij zou de cv toch automatisch met gas bij moeten verwarmen? Dat lukt bij ons ook niet goed.
Hier idem. En wij wekken ook maar 2500 op en verbruiken 3900. Wij hebben het uitgerekend en voor ons is het dus wel voordeliger om over te stappen naar anwb. Maar is wel per huishouden verschillend. buiten dat, wij betalen dikke vette hoofdprijs bij ome Eneco. En er is altijd wel iemand thuis (aan het werk) bij ons dus vaatwasser wasmachine en droger (en computers) draaien vooral overdag.
De vraag was niet aan mij. Maar wij wel. Zit nu op -1380 en hoef nog maar twee maanden tot de jaarafrekening. Verwacht niet dat ik nog in de + ga komen.
Ja dan snap ik dat je niet overstapt idd en dan zal anwb ongetwijfeld niet voordeliger zijn dan een reguliere maatschaplij
Bij ons is het een beetje om het even. Maar ik snap het alsnog niet als je het tarief terug krijgt wat op dat moment de marktprijs is, dus even hoog is als wat je ervoor betaalt, dan is het toch niet zo’n probleem? Stel de marktprijs is 50 cent per kWh. Dan krijg je ook 50 cent terug voor elke kWh die je opwekt. Dat is hartstikke hoog. Wat is het normaal, 7 cent ofzo? Dus als je weinig terug krijgt voor je opgewekte energie, dat betekent dan ook dat je weinig betaalt per verbruikte kWh. En dat is met een variabel contract niet zo. Ik zou straks vast zitten aan 89 cent ofzo
Wij hebben dus een variabel contract via energiedirect. Ik vind het nu dus even lastig te bepalen of en wanneer het nou verstandig is over te stappen.
Maar het zit hem erin dat het tarief ook negatief kan zijn. Op de piekmomenten kost stroom dan bv -0,14 cent. Als je de stroom die je dan opwekt niet meteen verbruikt maar terug levert aan het net dan “krijg” je die -0,14 cent. Ergo je moet betalen voor het terugleveren van stroom.
Je kunt niet meer jaarlijks salderen. Je zult dus zelf ook dure stroom moeten inkopen als je het zelf niet opwekt, er zijn inderdaad ook een paar - momenten maar dat komt niet heel vaak voor. Of het uiteindelijk goedkoper of duurder is hangt van veel factoren af.
En die momenten zijn juist op de tijden dat je panelen het meeste opwekken. Dan levert namelijk iedereen veel terug aan het net waardoor er veel beschikbaar is en de prijs dus daalt. Maak je op dat moment niet op wat je opwekt is de kans behoorlijk dat je ervoor moet betalen om aan het net terug te leveren. Denk ook aan bv je zomervakantie. In de tijd dat je weg bent zul je thuis nauwelijks verbruiken. Aangezien je op dat moment van het jaar juist veel opbrengt is de kans best groot dat je dus in die periode veel in het "betalen voor je teruglevering tarief" komt.