Bij ons is het niet echt formeel maar proberen wel op de tijd te letten. Juf heeft de computer aan staan en kan met LVS laten zien hoe je kind zich ontwikkeld. Alleen komende week eens vragen waarom hij in de middelste groep zit met taal terwijl hij ver voor zijn leeftijd vooruit liep volgens dat LVS. Er is bij ons volop ruimte om na school even een juf aan te schieten om iets te vragen of te bespreken.
Hier niet zo formeel, ze letten wel op de tijd en ze bespreken altijd vaste punten, dus hoe het gaat met leren, op welk niveau ze zo'n beetje zit, hoe ze sociaal zich ontwikkelt en in de groep ligt etc. Dan vragen ze altijd nog of je zelf nog vragen hebt en dat is het wel, maar zo'n beetje alles komt aan bod.
Hier liet ze een paar werkjes zien, gaf aan tevreden te zijn, vroeg of ik nog vragen had en daarna waren we klaar. Ik heb er denk ik een minuutje of 5-7 gezeten, dus prima. Hier is het ook voor bedoeld. Bespreek anders een volgende keer met de juf gewoon als je andere verwachtingen hebt. Hier zeggen ze trouwens ook altijd u tegen alle ouders, best gek. Ik blijf gewoon je zeggen tegen ze, vind het zo afstandelijk anders.
Ik ben zelf leerkracht en moet zeggen dat 10-minutengesprekken best lastig zijn.. Is er een probleem dan duurt het gesprek sowieso langer. Ik wacht dan nooit tot de 10-minutengesprekken maar zoek eerder contact met de betreffende ouder. Anders wordt het ook zo schrikken bij de 10min gesprekken. Of ik plan voor sommige kinderen gewoon meer tijd in. Is er verder weinig bijzonders te melden, tja dan ben je soms ook echt in 2 minuten uitgepraat... tenzij ouders vragen hebben of zelf met dingen komen. Vooral als het al het 2e, 3e, 4e of zoveelste gesprek met dezelfde ouders is (kleine school, dus kind zit meerdere jaren bij dezelfde juf). Toch kan ik me voorstellen dat ook al gaat het goed met je kind, je het toch leuk vind om wat specifieke dingetjes te horen. Ik probeer dus ook wel om bij die kinderen wat meer te vertellen, maar soms is dat echt lastig. Dat ge-u vind ik ook niks hoor. Bij nieuwe ouders doe ik het soms wel maar de sfeer is bij ons op school sowieso vrij informeel dus gebeurt het heel weinig. Blijft de juf het bij jullie ook doen nadat je gemeld hebt dat het niet hoeft?
Ben vorige week voor de 2de keer geweest. De eerste keer dat ik een 10 minuten gesprek ervaarde werd er zo snel alles afgerateld dat toen ik buiten stond ik nog niet wist waar alles precies over ging. De tweede keer nam ze gelukkig de tijd er voor en besprak ze alles rustig. Hier spreken ze gewoon met je..
Ik heb het in het nagesprekje nog een keer expliciet gezegd en toen zei ze dat ze het zo gewoon is u te zeggen tegen ouders dat ze het lastig vond ervan af te stappen Maar het gaat nu volgens mij wel goed Op zich was er bij ons wel van alles te bespreken omdat Thijmen als vroege leerling naar groep 2 is gegaan. Met de herfstvakantie zou bekeken worden of hij in groep 2 kon blijven. We hadden dus verwacht dat ze daar over zouden beginnen.
Ik vind het persoonlijk niet zo belangrijk of het formeel of informeel is. Ik vind het belangrijker dat de zaken worden besproken die er toe doen. Mijn man en ik bespreken het uitgebreid voor en noteren wat we willen vragen of opmerken. Dat voelt veel prettiger dan afwachten wat de juf vertelt. In de evaluatie, die vantevoren al mee naar huis gaat, staan soms dingen die we niet herkennen of waar we het niet helemaal mee eens zijn, die bespreken we dan. Onze dochter heeft een zeer lieve juf, ze neemt onze vragen serieus en we merken ook dat ze doet wat ze toezegt. We hebben een actieve rol als ouders, gelukkig maar!
Uiteraard hebben wij het ook voorbesproken en vragen bedacht etc. Maar dan verwacht ik nog steeds wel dat de juf ook met een verhaal komt. Wij kregen overigens ook niet van te voren een evaluatie oid.
Oh, wij krijgen altijd een uitgebreide evaluatie en een persoonlijk stukje tekst van de juf. Jammer dat jullie dat niet krijgen, dan snap ik dat het geheel wel karig is. Je moet op zn minst het gevoel hebben dat ze over je kind heeft nagedacht.
Vandaag gehad...helemaal prima. Eerst sociaal-emotioneel en daarna cognitief besproken. Ruim de tijd voor ons genomen, informeel, goed voorbereid, eigen vragen en ook vragen van de juf EN suggesties! Helemaal leuk!