Ik maak regelmatig plaatpizza van bladerdeeg, maar wie doet dat ook en krijgt het goed gaar. Alleen op een rooster gaat niet want dan zakt het bladerdeeg erdoor. Het moet dus op bakpapier op een rooster of op een bakplaat, maar in beide gevallen krijg ik de onderkant niet gaar. Ik weet dat dat kan wanneer de vulling/topping te nat is, maar dat valt best mee: saus (dun laagje, kaas, ham en verschillende soorten groenten) Wie heeft de gouden tip??
Volgens mij helpt het al een heel eind als je zorgt dat de oven heel goed heet is als je hem erin doet. Dus als je de pizza bakt op 180 graden, voorverwarmen op 200 en hem er pas indoen als die ook echt 200 graden is!
Gaatjes in het deeg nog niet geprobeerd. Volgens mij heb ik geen functie voor onderwarmte...is een combi. En ik zorg idd dat tie goed heet is, stel de temperatuur in en hij geeft een signaal als hij warm genoeg is
als je gaatjes in het deeg prikt dan rijst het minder, en is het dus sneller gaar. blindbakken heb ik nog nooit gedaan, ik maak wel het deeg zelf van bloem...
Inderdaad gaatjes prikken in de bodem en NIET op bakpapier, want dat houdt extra vocht vast. Als je een natte vulling hebt, kun je kijken of je iets op de bodem kan strooien wat vocht opneemt, zoals (gekruid) paneermeel of bijvoorbeeld seroendeng (pinda met kokos strooisel)
Je hebt toch speciale pizza bakplaten met gaatjes erin? https://www.google.nl/search?q=pizzabakplaat&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=G99kVMn0LpXVatnvgcgF&ved=0CCAQsAQ
Dit, ik zet de laatste 10 minuten alleen de onderkant aan Oh ik lees nu je middelste bericht, dan zou ik m ook blind afbakken.