Vanavond eens lekker zelf pastasaus maken. Nou zit ik alleen met een probleempje in de volgorde en ingredienten en hopelijk kunnen jullie mij helpen. Ik was van plan eerst de spekjes en groenten te roerbakken. Maar dan.... Ik heb zo'n pak passata en blikjes tomatenpuree, maar wat kan ik nu het beste gebruiken?? Ikzelf had eigenlijk de passata gedacht en dan italiaanse kruiden erdoor te doen. Maar klopt dit idee een beetje? Hopelijk hebben jullie tips en adviezen......
ik doe er ook altijd veel verse tomaatjes bij heerlijk en het smaakt super de kruiden doe je goed beetje zout erbij en je hebt je heerlijke pastasaus
Ik begin altijd met het fruiten van een uitje en een klein beetje knoflook. Daarna doe ik zo'n beetje hetzelfde als jij. Gebruik ook verse tomaten, heerlijk!
Ik begin altijd met gehakt rul bakken (als ik er gehakt in doe), daarna knoflook + uitje, dan de rest vd groenten en daarna tomaten uit blik + kruiden en zout/peper.
Dat knoflookje is idd ook nog een goede!! Verso tomaten zal ik eens kijken of ik die nog heb liggen.... Dan zal ik strakjes maar eens aan de gang gaan!
Ik gebruik voor de smaak een bouillonblokje. En dan natuurlijke verse italiaanse kruiden. Basilicum, oregano, knoflook enz En inderdaad eerst gehakt rullen, groente erbij en dan de gezeefde tomaten en kruiden
Ik zou wat tijd laten tussen spekjes en groenten. Ik hou er althans van als spekjes beetje knapperig zijn Soms beetje afgieten tussendoor... groente ligt beetje aan welke, ik doe wel eens broccoli en dat moet best lang, champignons en paprika hoeft pas kort voor de saus. Tomatenpuree doe ik soms extra op het end als ik het te weinig saus vind.
Spekjes in pastasaus? Volgens mij hoort dat er nou net weer niet in. Wel knoflook, basilicum, tomaat, evt. gehakt, oregano, uitje en een beetje paprikapoeder (niet de scherpe).
Kan prima met spekjes, geeft weer een eigen smaak eraan. Doe er ook nog vaak een theelepeltje suiker doorheen omdat ik het anders te zuur vind.
De pastasaus is klaar, smaakt prima!! @booey: spekjes zijn er juist erg lekker door, mijn vader doet dat ook en die saus valt bij iedereen in de smaak. Daarbij zijn mijn meiden dol op spekjes! Straks nog even de parmesan raspen en we hebben een lekkere maaltijd vanavond
Ik voeg ook altijd ketjap manis toe. Inderdaad om het iets zoeter te krijgen. Als je tomatenpuree gebruikt, moet je dan ook redelijk aanbakken om het zure eraf te krijgen. Fijn dat het lekker was, heb nu ook zin in pasta!
en iemand ook nog een saus voor de lasagne dan? Ik wil de saus maken en daarvan minimaal drie porties invriezen
Pasta(saus) die ik gisteren gemaakt heb. Het was echt zo ontzettend lekker. Voor 3-4 personen 250 gram cherry tomaatjes 100 ml olijfolie zeezout naar smaak 200-250 gram spelt- of boekweit buisjespasta (penne) 15 zongedroogde tomaatjes (uit een potje in de olie of uit een zakje, als ze maar zacht zijn) 2 tenen knoflook, gepeld een paar takjes verse tijm 25 gram pijnboompitten een flinke handvol verse bladspinazie per couvert feta naar smaak Verwarm de oven voor op 180 celcius. Halveer de cherry tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zeezout. Schuif ze minstens 30 minuten (kan ook drie kwartier zijn) in de oven tot ze mooi diep kleuren en beginnen te verschrompelen. Breng voor de pasta ruim water aan de kook en strooi er royaal zout in. Maak in de tussentijd de tomatenpesto (de saus) door de zongedroogde tomaatjes uit het potje (eerst uitlekken) met de knoflooktenen, 80 ml olijfolie, een snuf zeezout en wat tijmblaadjes in een keukenmachine te pureren. Voeg hierna de pijnboompitten toe en pulseer nog een paar maal, maar niet te veel want de pitten moeten een beetje structuur behouden. Als je droge zongedroogde tomaatjes zonder olie hebt gebruikt en het geheel iets te droog vindt, kun je de pesto nadien met wat pastakookwater verdunnen en meer volume geven. Bewaar in dat geval een kopje kookwater als je gaat afgieten. Was en droog de spinazie. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af (vang eventueel een kopje kookvocht op). Doe driekwart van de pesto in de pastapan en doe de penne erin terug. Schep de pasta goed om, zodat de pesto goed binnenin de buisjes gaat zitten. (lekker!) Hussel er nog een flinke scheut olijfolie en eventueel wat zeezout door. Leg op elk bord een flink bedje van spinazie en schep de pasta hier bovenop. Druppel de overgebleven tomatenpesto erover en verkruimel de fetakaas naar smaak over de borden. Verdeel de geroosterde tomaatjes er vervolgens over en bestrooi met wat extra geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.