Ik maak wel eens een rijsttafel. Dag van te voren gemaakt en per bord opwarmen. Maar aangezien het goed weer wordt zou ik gaan voor bbq. Heb je niet zoveel werk aan.
On topic; ik zou ook gaan voor een bbq. Alhoewel ik er zelf echt niet aan moet denken om zoveel mensen van eten te voorzien
Nou het kwam meer door dit soort reacties....soep met (stok)brood is echt prima eten s avonds op een verjaardag waar al taart met hapjes zijn geweest. Maar het werd als heel minderwaardig gezien.
Hier blijven ook altijd veel mensen mee eten op een verjaardag. Ik maak meestal een dag van tevoren een pan soep, braad een paar kilo drumsticks ( of soms shoarma met broodjes en sla) en maak een pastasalade. De soep en de drumsticks hoef je dan alleen nog maar op te warmen. Voor de kinderen bak ik dan evt nog wat frietjes voor bij de drumsticks.
Wij doen dan de bbq aan. Ik maak zelf satestokjes, hamburgers van mora uit de vriezer en meestal nog iets van worstjes. Sausjes erbij, broodjes met vanalles om broodjes hamburger te maken. Sla met vanalles om zelf je sla te maken. En stokbrood en Kruidenboter erbij
Hier blijven de gasten ook altijd eten bij een verjaardag, zijn er gem. ook altijd wel rond de 25 man. Als het lekker weer is doen we gewoon de bbq aan, salades, stokbrood, vlees vis en groenten op de bbq. Als ik weet dat het weer niet heel goed is maak ik meestal een grote pan nasi en macaroni. Salades erbij, kroepoek, saté, gebakken eitje.
Bij onze families blijft normaal gesproken ook iedereen eten.... maar nu met de verjaardag van onze dochter niet hoor! Ik ben dan 22/23 weken zwanger, geen zin in! Als er iemand blijft hangen, halen we wel patat of iets dergelijks.
Mss al gezegd, maar ik heb niet alles gelezen. BBQ! En dan niet te ingewikkeld. - Kipsate met stokbrood en satesaus - Broodjes hamburger. Sla, tomaat , ui, komkommer etc kun je alvast eerder snijden. - 2 verschillende salades erbij bijv een groene en een pastasalade of huzaren. Net waar je van houdt
Nee hoor, ik wil het eigenlijk ook helemaal niet.. ik vind koken echt niet leuk, en kan het ook helemaal niet zo goed. Dat wil ik anderen helemaal niet aandoen . Maar helaas, hier blijven er ook altijd wel mensen eten, 1x hebben we een eindtijd doorgegeven, maar toen was ik net 4 weken bevallen en vond ik het sowieso al een uitdaging om uberhaupt een verjaardag te vieren. Als er 20-25 mensen zouden blijven eten dan zou ik catering ofzo inschakelen.
Hier doen we bij een verjaardag met warm weer idd de bbq aan. Vorig jaar hadden we als hapje vooraf MOINKballs (http://www.barbecuemeneer.nl/2017/08/12/moink-balls/) Daarna hadden we kleine broodjes met hamburgers. Maken we dan ook zelf (ik maak dan ook de broodjes zelf, maar dat is net wat je wil natuurlijk). Diverse belegsoorten ernaast (rauwkost, uienmarmalade, sausjes), en wat kaas voor de liefhebber op de burgers smelten. Daarnaast een paar salades gemaakt (en wat gekocht) en klaar.
Mijn buitenlandse vriend zou zeggen: goede kiesvulling On topic: Iedereen kan we wat roepen, maar wat wil je max uitgeven, waar heb je zelf wel of geen zin in om te doen, ben je een beetje een keukenprinses? Er zit nogal een verschil tussen een bbq of een pan soep en daar tussen zitten een heleboel opties
What the... Je nodigt toch mensen bij je thuis uit?!!!! Wauw. Hoe onbeschoft. Ik snap ineens weer waarom sommige ‘buitenlanders’ ‘ons’ Nederlanders niet so gastvrij vinden op eetgebied. Hoe meer mensen blijven eten hoe gezelliger!!
Nou nou, gelijk onbeschoft noemen is een beetje overdreven hè. Als mensen van te voren weten dat het zonder eten is is dat toch niet onbeschoft? Wij hebben verjaardagen met eten maar ook vaak zonder eten hoor.. allebei prima. On topic: ik zou lekker de bbq aan doen met het weer wat komen gaat!