20 weken echo, uitsteeksel = jongen??

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Marieke1983, 21 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  hoi hoi,

  het is nogal ingewikkeld.. mijn man wil het geslacht niet weten en ik heb besloten daarin mee te gaan. maar ik ben super nieuwsgierig. vorige keer kreeg ik mijn zin, en wisten we het dus wel, deze keer ga ik echt in zijn wens mee.

  maar ik heb wel gegluurd bij de 20 weken echo.... er was niets te zien tussen de beentjes, maar ze kon ze nauwelijks opmeten omdat kruimel er slecht voorlag. op een gegeven moment was ze hem kwijt omdat ie draaide en schoof ze heel snel met het apparaat over mijn buik heen en weer.
  toen ze dat deed, heb ik in een fractie van een seconde een uitsteeksel gezien. het zag er niet doorschijnend uit, zoals een navelstreng, maar echt solide. ik heb geen idee of het op de juiste plek zat en het duurde nog geen seconde. nu kan ik dat beeld natuurlijk niet uit mijn hoofd krijgen.

  zou het nu een jongen zijn, of is er nog kans op een meisje?

  nogmaals, ik ga mee in de wens van mijn man het niet te weten, maar speculeren doe ik zeker wel :D
   
 2. meike1

  meike1 Actief lid

  27 okt 2010
  223
  0
  0
  NULL
  NULL
  Tja, lastig te beoordelen of dat het piemeltje geweest is wat je hebt gezien....je hebt er zeker geen foto van, he....?

  Op zo'n echo zijn volgens mij best veel dingen te zien die je niet kan plaatsen. Tenminste, zo heb ik dat wel ervaren tijdens mijn echo's....navelstreng, vlokken, etc etc...dus zou die ene seconde gewoon lekker loslaten, en het verder vergeten....

  Bij mijn eerste wilde mijn man het ook niet weten, toen heb ik ervoor gekozen het zelf wel te weten en het voor me te houden. Dit ging eigenlijk best prima. Is dit voor jou geen optie?
   
 3. Herah

  Herah Lid

  1 sep 2010
  48
  0
  0
  Klinkt herkenbaar, bij onze 20 weken echo vroeg de vlos of we het wilden weten ('ja') en kwam ze er pas op het eind van het onderzoek er op terug. Ik dacht ondertussen ook een uitsteeksel te heb 's gezien tussen de beentjes en was er aan het einde van de echo dus van overtuigd dat het een jongen zou zijn (dat zei mijn voorgevoel ook). Wat schetste mijn verbazing: volgens haar was (is) het toch echt een meisje! En inmiddels is dat bij daaropvolgende echo's steeds weer bevestigd.

  Dus mijn tip: probeer het los te laten, want je zou er toch zo maar naast kunnen zitten...
   
 4. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  Dus het zegt niets, oke dan is het gewoon weer 50/50.

  Nee ik wil het ook een verrassing laten, want ik ga me verspreken. Maar erover nadenken en fantaseren is wel leuk.
   
 5. Raw

  Raw Niet meer actief

  Haai,

  Ik begrijp je nieuwsgierigheid heel erg maar denk dat het toch echt 50/50 voor je blijft.

  Wat zegt je gevoel? Heb je ook echt een balzakje gezien?? Dan is het misschien wel wat concreter!!
   
 6. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  Nee heb geen balzakje gezien. Mijn gevoel zegt vandaag meisje, maar wisselt heel sterk :)
   
 7. Raw

  Raw Niet meer actief

  Haha! Dat zal de komende 19,5 weekjes wel zo blijven wisselen dan!! Succes met wachten, ik ben zo blij dat ik het weet!!... Hihi! Gemeen he? Haha!
   
 8. donnie

  donnie Nieuw lid

  25 mrt 2011
  1
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik lees ook op steeds meer forums dat er verkeerde geslachtsvoorspellingen worden gedaan... nu vraag ik mij af of dat vanaf 20 weken is of voor de 20 weken echo...en wat er precies is gezegd zoals: het is waarschijnlijk een meisje/jongen maar niet 100 procent zeker... en veel mensen hebben het over 'een kennis'..

  Ik heb namelijk met bijna 21 weken de 20 weken echo gehad en daar zei de echoscopiste dat het een meisje was. ze zei 100 procent zeker... toen ik nomaals vroeg of het echt zo was zei ze dat we roze konden gaan kopen en dat het zelfs meer dan 100 procent zeker was...

  Je zag heel duidelijk 3 witte streepjes naast elkaar... zag er heel anders uit dan de echo van mijn zoontje van inmiddels 2 jaar...

  En dan toch nog de twijfel
   
 9. Linn84

  Linn84 Fanatiek lid

  2 nov 2010
  3.489
  1
  38
  Nou, bij ons is het al twee keer gebeurd dat ze het niet goed durfde te zeggen. De eerste echo was met 16+5. Het kindje lag in een stuit en ze kon de draai moeilijk maken met het apparaat, maar eerst leek het heel duidelijk een jongen. Toen bleek de navelstreng tussen de beentjes te zitten en begon ze toch wat te twijfelen. Elke keer als ze een beetje kon kijken (kindje draaide niet) was daarna niet zoveel meer te zien, waardoor ze toch meer naar een meisje neigde. Goed, dan maar een keer terugkomen. Met 17+5 weer een echo gehad. Zelfde verhaal, kindje lag er weer niet goed voor, maar nu neigde ze wel zo sterk naar een meisje dat ze ons voorzichtig feliciteerde met onze dochter. Ze was voor 95% zeker zei ze, maar mocht het zo zijn dat ze bij de 20w echo iets anders zeggen mogen we nog een keer terugkomen.

  Afijn, dat de echo's voor de 20w waren maakt geen biet uit, kindje lag gewoon "verkeerd". Ben benieuwd of we er volgende week achter komen, en zo niet, dan laat maar :D

  On topic: Marieke, als jij het toch graag wilt weten, had je dan de vlos niet kunnen vragen om het alleen tegen jou te zeggen? Of ben je echt bang dat je je dan gaat verspreken? Lastig hoor ;) Kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent en tegelijk met je man mee wil gaan...
   
 10. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  Ik heb de echo bij een diagnostisch centrum gehad, volgens mij krijgt de vlos de uitslag wat geslacht betreft niet door.

  Maar ik ga me geheid verspreken, dat vind ik sneu voor mijn man.
   
 11. Ros84

  Ros84 Fanatiek lid

  25 nov 2010
  3.479
  2
  36
  haha, hee Marieke, mede-augustusmama! je kan het toch niet laten om te spieken hè? ;)

  ik wilde het dus ook niet weten (man ook niet) en wij dachten ook in een flits een 'uitsteeksel' gezien te hebben dus had ook ff helemaal in mijn hoofd dat het een jongen zou zijn maar hoe langer ik erover nadenk.. heb er totaal geen verstand van wat ik gezien zou hebben, kan eigenlijk van alles zijn geweest :p zeker als ik de andere reacties zo lees. Alleen in tegenstelling tot jou wíl ik het ook niet weten dus ben juist blij met de verwarring ;)
   
 12. boterbloempje83

  boterbloempje83 Fanatiek lid

  14 dec 2009
  1.526
  0
  0
  hahaha.. normaal zou een uitsteeksel een jongen zijn met 20weken hahaha.. maar je weet het nooit hé ;)

  je hebt al een kleine rond rennen dus je zult beslist wel weten wat je ziet met een 20weken echo :) lijkt mij dan.. hihi.. maarja je hebt nog altijd 50% kans :D
   

Deel Deze Pagina