Wat geef je als ontbijt/lunch

Discussion in 'Baby en dreumes' started by owly, Feb 8, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    Onze uk is 21 maanden en als het gaat om brood eet hij max een kwart boterham,.

    Ik zoek gezonde alternatieve voor het brood of creatieve oplossingen.
     
  2. Verox

    Verox Niet meer actief

    Als ontbijt at onze dochter altijd pap.
    Eerst rijstebloem, daarna Bambix fijne granen(6+) en licht volkoren (8+), en vervolgens volkoren Brinta.
     
  3. Meca

    Meca Fanatiek lid

    Jul 23, 2014
    1,642
    276
    83
    Luizen plukker
    Ik maak hier soms de avond ervoor havermout, kwark en bevroren fruit. Vaak rood fruit. Dit zet ik in de koelkast en dan 's ochtends is het ontdooit. Ze vindt het heerlijk dit eruit lepelen. Zit er wel onder dus heeft een schort aan 😉
     
  4. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    Bedankt voor de snelle reactie! Brinta is hier geen succes, kwark met fruit kan ik in ieder geval proberen.(met schort)
     
  5. Verox

    Verox Niet meer actief

    Ik zou wel proberen om wat lepels havermout of Brinta oid door de kwark te roeren voor de vezels wanneer je een alternatief voor brood zoekt.
     
  6. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Hier nog steeds bambix fijne granen (zit geen suiker in en veel verschillende soorten granen. Voedingswaarde verschilt niet noemenswaardig van brinta) . En daarnaast brood, dl wil graag keuze.
     
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Ik zou ook iets van kwark/ yoghurt met fruit proberen. Of yoghurt met musli o.i.d.
    Maar hier eet hij als ontbijt bv. ook wel eens 2 plakken ontbijtkoek, vaak als hij uitgeslapen heeft en we pas rond 10.00 gaan ontbijten, zodat hij toch op normale tijd weer trek heeft in z'n lunch, anders komen we in zo'n raar ritme. ;)

    Cracotte crackers zijn hier ook nog steeds erg in trek. Geef er bv. een schaaltje kwark/ yoghurt bij en dan heb je volgens mij ook een prima ontbijt.

    Tussen de middag kan je bv. nog een omelet maken? Of tosti's? Lust hij dat wel? Zoontje is er dol op en ik varieer dan ook met verschillend beleg. Momenteel is hij dol op kaas.
     
  8. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    Apr 21, 2014
    2,083
    295
    83
    Emmeloord
    Hier gek op pap van sojamelk en brinta.
    Maar yoghurt met beetje müsli en fruit ook een goede
     
  9. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    Dec 11, 2012
    7,373
    343
    83
    Female
    Gebakken ei met prei/ham
    Roerei
    Gekookt ei

    Brood laten weken in ei en dan het brood bakken
    Tussen de middag soms brood stippen in de soep

    Beschuit, afbak stokbrood

    Yoghurt met bananen en aardbeien erdoor

    Tosti
     
  10. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    We doen af en toe ook tosti en omelet/gebakken ei maar dan eet hij nog steeds geen hele boterham eerder halve3/4 of eet het beleg er af.

    Brood door melk ei mengsel eet hij wel weer helemaal maar dat is niet iets voor elke dag.

    We wisselen broodsoorten ook af maar dat maakt niet veel uit.crackers wisselen we ook en dit gaat beter.
     
  11. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    Feb 24, 2014
    1,905
    2
    38
    's Ochtends wisselt zoon tussen brood, pap (Brinta) of muesli met yoghurt.
     
  12. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    Hij krijgt nu yoghurt want dat eet hij nu wel net smaak.
    Als lunch blijven we maar verschillende dingen uit. Omelet met prei en ham klinkt ook lekker.

    Had in het boek opperdepop gelezen over een dip met tomaat en kaas met stukken komkommer en wortel, kunnen ook geroosterde boterhammen bij.
     
  13. Divarg

    Divarg Bekend lid

    Oct 12, 2014
    913
    21
    18
    Mijn dochter luncht warm.. 's svonds eet ze dan eenzelfde prakje nog een keer. 'S morgens speltpap voor de nodige granen.
     
  14. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    Sep 27, 2014
    3,645
    1,251
    113
    randstad
    Hier ontbijten met bambix en lunch meestal brood soms met gekookt eitje erbij maar heel som maak ik bananenpannenkoekjes en dat vind ze ook erg lekker.
     
  15. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    We zijn redelijktot een oplssing gekomen, smorgens yogurt en smiddags afwisselend tussen, tosti, brood door het ei, gebakken/ gekookt ei en het ide van monkey platter.
    Monkey platter gaat beter dan al het andere dat we probeerde. Nu krijgt hij op een bordje verschillende dingen zoals plakje worst, half plakje kaas , tomaat, halve cracker, stuk brood, half plakje peperkoek. Je kan het elke keer wisselen met wat je in huis hebt. We hebbe net wortels gehaald dus morgen raspen we die.
     
  16. Lisann

    Lisann Actief lid

    Apr 18, 2014
    182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier geef ik soms wentelteefjes, of een pannenkoekje (zelfgemaakt zodat er geen zout in zit) met fruit of groente en zelfgebakken bananenbrood (niet moeilijk om te maken en heel gezond).. Hopelijk heb je wat aan deze ideeën...
     
  17. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,381
    10,328
    113
    Ben heel benieuwd naar je bananenbrood! Zou je het recept willen delen?
     
  18. Gember

    Gember Niet meer actief

    Ik lees even mee voor inspiratie voor straks! :D
     
  19. Lisann

    Lisann Actief lid

    Apr 18, 2014
    182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jahoor!

    Bananenbrood:

    Ingredienten
    3 kleine bananen
    200 gram amandelmeel
    50 gram boekweitmeel
    2 eieren
    1 el chiazaad geweekt in 4 el water (15 minuten)
    snuf zout (optioneel)
    1 tl appelazijn,
    2 tl kardemom
    1 tl kaneel
    mespunt stevia

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175 graden
    Vet een cakeblik in
    Prak de bananen
    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met je handen of roer met een lepel kort tot een goed beslag
    Doe het beslag in het cakeblik
    Zet het 35 minuten in de oven
    Laat het brood vervolgens helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast (ook erg lekker met ongezoete jam).

    Pompoenbrood

    Ingredienten

    400 gram pompoen (gaar gekookt of gestoomd)
    150 gram amandelmeel
    50 gram boekweitmeel
    3 eieren
    1 el chiazaad geweekt in 4 el water (15 minuten)
    snuf zout (optioneel)
    1 tl appelazijn
    1 tl zuiveringszout
    2 tl vanille essence
    mespunt stevia

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175 graden
    Vet een cakeblik in
    Pureer de pompoen
    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met je handen of roer met een lepel kort tot een goed beslag
    Doe het beslag in het cakeblik
    Zet het 35 minuten in de oven
    Laat het brood vervolgens helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast
     

Share This Page