Mag je warme, gerookte zalm eten als je zwanger bent?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Stardust27, 21 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Stardust27

    Stardust27 Actief lid

    7 jan 2015
    462
    91
    28
    Rayonmanager
    In het koude noorden
    Even een vraagje,

    ik weet dat je het zo uit de verpakking niet mag eten tijdens je zwangerschap, maar mag ik het wel als het in een quiche zit? Hij gaat 45 min in de oven op 180 graden.:)
     
    Habeebah vindt dit leuk.
  2. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ja hoor, kan geen kwaad!
     
  3. Tijm86

    Tijm86 Fanatiek lid

    7 aug 2013
    1.149
    774
    113
    Vrouw
    Tuurlijk dan wordt t helemaal verhit ! Het mag alleen niet rauw uit de verpakking
     
  4. Stardust27

    Stardust27 Actief lid

    7 jan 2015
    462
    91
    28
    Rayonmanager
    In het koude noorden
    Oaw gelukkig maar! Ben gek op zalm dus ik dacht dan maar zo in een quiche met kaas eieren en spinazie :) thanks dames!
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.771
    18.916
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Dat klinkt als een heerlijk recept!

    In principe mag alles zodra het in de oven of in een pan goed verhit is! Gerookte zalm (van die plakken, wel eerst in stukjes snijden) is bijvoorbeeld ook lekker door een witte pastasaus.
    Ook verse zalm mag natuurlijk gewoon.

    Eet smakelijk alvast!
     
  6. SuusRH

    SuusRH Actief lid

    14 feb 2015
    113
    0
    16
    Ooh dat klinkt heel erg lekker, heb je daar een receptje van? :-D
     
  7. Stardust27

    Stardust27 Actief lid

    7 jan 2015
    462
    91
    28
    Rayonmanager
    In het koude noorden
    Zeker!
    Quiche deeg, warm gerookte plakken zalm, verse spinazie, verse dillr, verse petersrlie, 3 eieren, 100ml cremefraishe, 150ml roomkaas met bieslook en ger.kaas

    Verse spinazie kort laten slinken in de pan met beetje boter en vervolgens goed uitlekken en beetje afkoelen.
    Eieren roomkaas cremefraishe en bieslook mixen en daar de spinazie en helft vd ger.kaas aan toevoegen. Ik de quichevorm gieten.
    Plakken zalm erover heen bekleden en bestrooien met verse dille en ger.kaas en vervolgens ong 45min afbakken op 180 graden :) enjoy!
     
  8. jeshh

    jeshh Niet meer actief

    Ooh! Ik heb al sinds week 4 zin in gerookte zalm, dit is wel echt een goed idee!
     
  9. Cookies

    Cookies Actief lid

    18 jun 2016
    482
    224
    43
    Overigens kan het Vers van de visboer ook geen kwaad ☺
     
  10. Mien30

    Mien30 Fanatiek lid

    6 jul 2015
    1.714
    468
    83
    Vrouw
    Dit! Het gaat er meer om dat de zalm vacuüm verpakt is geweest, daardoor kan de listerea bacterie groeien.
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.771
    18.916
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Moet je wel heel zeker weten dat hij bij de visboer niet eerst vacuüm verpakt is geweest voordat hij in de koeling werd gelegd.

    Gerookte zalm op pizza is ook heel lekker!
     

Deel Deze Pagina