22 dpo en nog niet ongesteld, test negatief

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nena84, 10 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  346
  63
  Vrouw
  Het gaat al weken alle kanten op... Misschien is dit verhaal herkenbaar voor iemand? Ik weet niet wat ik ervan moet denken.

  15-11 waren er 2 rijpe follikels te zien op de echo. Ik krijg OI deze cyclus zonder follikelstimulatie, maar toevallig waren er 2 eitjes deze keer. Die dag ovitrelle gespoten. Op 18-11 waren deze follikels gesprongen. Dit was te zien op de echo dus ik ben 100% zeker van mijn eisprong(en).

  De rest van de cyclus mocht ik ondersteunen met utrogestan, omdat ik een te korte luteale fase had. Ik heb 14 dagen, tot 2-12, iedere dag 3 pillen van 200 mg ingebracht verdeeld over de dag.

  Nu ben ik tot op heden nog niet ongesteld. Ik heb eergisteren nog getest, was negatief. Gisteren nog een echo gehad. Baarmoederslijmvlies was nog intact, 8 mm, en er was een cyste/ follikels van 18 mm te zien in mijn linker eierstok. Dat laatste zou heel gek zijn gezien het moment in de cyclus, maar ik heb een verhoogd FSH dus het zou kunnen.

  Morgen krijg ik weer een echo. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Ik heb niet echt signalen van een naderende menstruatie. Ik lees wel eens dat vrouwen heel laat pas positief testen, maar wil niet te veel hoop koesteren. Er was op de echo geen vruchtzakje te zien in de baarmoeder.

  Wie herkent dit?
   
 2. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  11.720
  728
  113
  Het kan zijn dat je toch geen eisprong gehad hebt en dat een follikel is doorgegroeid tot een cyste. Je zegt zelf dat er een cyste op de echo te zien is, dus dit zou dan kloppen. Een cyste schopt alles hormonaal gezien in de war, waardoor je vaak niet ongesteld wordt. Dit heeft echter niks te maken met een zwangerschap, helaas.

  Het kan ook zijn dat je later ongesteld wordt, doordat je Utrogestan hebt gebruikt. Soms komt het voor dat het een poos duurt voordat je ongesteld wordt, als je met de bolletjes bent gestopt.

  Succes!
   
 3. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  346
  63
  Vrouw
  Nee ik had twee eitjes en op 18 november hebben ze op de echo gezien dat ze gesprongen waren. Misschien is één blaasje nu een cyste geworden. Ze zei dat er een nieuw eitje zou kunnen rijpen door mijn verhoogd fsh.

  Dat de utro nog doorgewerkt is duidelijk. Al vind ik 8 dagen wachten op mijn menstruatie wel lang. Ik vroeg me af of er mensen laat positief testen, aangezien ik merk dat ik toch wat hoop blijf houden, maar ik wil mezelf niet voor de gek houden.
   
 4. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  11.720
  728
  113
  Als je toen een eisprong gehad zou hebben en je bent zwanger, dan had je nu al wel positief moeten testen. Dan is je eisprong op 17-18 november geweest. Het is eigenlijk niet mogelijk dat je nog steeds negatief test in geval van zwangerschap, aangezien je dan inmiddels op 5,5 week zou moeten zitten. Dan is het HCG zo hoog, dat je knaltesten moet hebben.

  Dus ik ben bang dat je lichaam hormonaal gezien in de war is, waardoor je niet ongesteld wordt. Dat klopt ook bij het beeld dat je baarmoederslijmvlies nog steeds dik is. Want het is niet afgestoten.

  Hoe is je echo vandaag gegaan? En is er nog bloed geprikt op HCG? Dan weten ze meteen zeker of er iets van een zwangerschap gaande is of niet.
   

Deel Deze Pagina