Ja ja..misschien denk ik teveel na, maar even de volgende vraag: Ik sta net kip te snijden in de keuken. Kom nadat de kip gesneden is erachter dst er een schaafplekje op mijn vinger zit. Ik heb het goed schoongespoeld met bacteriele zeep gewassen en er een pleister op gedaan. Kan dit kwaad icm de rauwe kip? Het bloedde niet dat ik zag, echt een mini schaafplekje. Daarna dacht ik aan salmonella/listeria via het wondje. Mijn vriend vind dat ik te paniekerig ben. Misschien wel, maar voor mijn gemoedsrust...wie heeft een antwoord?
Ik heb laatst ook precies hetzelfde gehad maar ik had me met dat mes echt diep gesneden. Ik heb het toen gevraagd bij de HAP en die vroegen of ik ingeënt was tegen tetanus, zo niet dan moest ik de volgende dag zo'n spuit halen. Verder moest ik goed in de gaten houden of ik de plek niet rood werd / ging ontsteken. Dus in jouw geval zou ik me niet druk maken, zeker niet als het niet gebloed heeft want die bacteriën komen dan niet in je bloedbaan terecht.. Succes!
Het is echt zo n plekje wat geschaaft is, met wat wondvocht, maar gee n bloed. Denken jullie dat ik de hap moet bellen?
Als je je handen goed heb gewassen hoef je je niet snel druk te maken. De kans is klein dat je salmonella krijgt hierdoor. Listeria komt echt extreem weinig voor. 50 gevallen per jaar! Desalniettemin hygiënisch werken en het in de gaten houden.
Hoe lang duurt het.voordat je iets merkt van.salmonella? Maak me toch wel.wat.zorgen dat het in de bloedbaan gekomen is.
Hoe lang duurt het.voordat je iets merkt van.salmonella? Maak me toch wel.wat.zorgen dat het in de bloedbaan gekomen is.
Kan niet via deze weg. Als je salmonella had opgelopen (is onmogelijk op deze manier) dan was je binnen 24 uur doodziek geweest. Je hoeft je hier echt geen zorgen over te maken. Die hormonen doen wat met je haha Later kun je erom lachen maar voor nu geen zorgen.