Ik heb zwangerschapsdiabetes gehad bij mijn zoontje. Ik moest toen insuline spuiten. Ingeleid met 38 weken, want langer wachten ze niet. Maar de gynaecoloog gaf aan dat ze volgens mij vanaf week 24 pas echt kunnen bekijken of je suiker hebt. Want dan gaat er iets gebeuren in je lichaam waardoor het zichtbaar is. Ja en het heeft idd gevolgens. Mijn zoontje woog 3500 gram bij de geboorte en kon gelijk aan t infuus omdat zijn suikerwaarde extreem laag was. Uiteindelijk ook sondevoeding gekregen. Kijk zo hoeft het niet te lopen, maar kan dus wel en is een risico van zwangerschapsdiabetes. Dus als ik jou was zou ik gewoon die test morgen laten uitvoeren.
Chan82, verloskundigen zijn geen specialisten. Zij kunnen alleen met "standaard" zaken omgaan. Dit bedoel ik niet verkeerd, maar verloskundige weten over het algemeen heel weinig van zwnagerschapsdiabetes. Mijn gynaecoloog zei dat toen ook. Daarom blijf je ook direct onder behandeling van een gynaecoloog. En ze laten je ook niet voor niets 2 weken eerder bevallen. (Tenminste als je insuline spuit) Bij een dieet is het anders.
Zelfs minder suiker eten hoeft het probleem niet op te lossen. Als je nuchtere waarden aan de haal gaan dan kun je nog zo netjes eten. Maar heeft dit toch heel veel effect op het kindje. Want dat betekent dat je lever snachts glucose aan het aanmaken is. Gek he? Dat het zo kan. Ik moest uiteindelijk 26 eenheden insuline spuiten alleen voor mijn nuchtere waarden. Heel bizar
Ik loop bij de gynaecoloog al vanaf het begin bij beide zwangerschappen. En ook al's je niet spuit word je bij ons bij 38 weken ingeleidt.
Ik ben drie keer op diabetes getest tijdens de zwangerschap, omdat de kleine man erg groot was. De kleine man bleek een vroege groeispurt te hebben gehad. Mijn buik was enorm! Uit alle testen bleek dat ik geen diabetes had. Ik ben ingeleid met 38 weken en hij woog 3550 gram. Als hij bij de normale 40 weken zou zijn geboren, zou hij ong zo'n 8 pond hebben gewogen. Tenminste dit zei de gyn. Aan alleen een buik kun je niet zien of je diabetes hebt. Niet direct in de stress schieten hoor. Krijg je een hoge bloeddruk van.
Mee eens want ik heb tot nu toe bij beide een bescheiden buikje en kom niet aan maar val af, en heb het wel.
Laat je niet teveel leiden door giswerk van de verloskundige. Mijn zoon liep 6 weken voor een echt heb suiker te bekennen hoor. Hij is middels een geplande keizersnede geboren met 37+4 en was toen 4825gr en 56cm. Ook zijn suikers waren goed. Gewoon een goed werkende placenta met dikke navelstreng.
Onze zoon liep ook 2 weken 'voor' test gedaan & niks aan de hand. Groei echo met 28 weken en hij is gewoon mooi gemiddeld.
Een ziekenhuis die pas vanaf 28 weken op zwangerschapsdiabetes test Z.S.M. een ander ziekenhuis zoeken.Maar je woont dus niet in Nederland,want in Nederland is gelukkig geen ziekenhuis die bij een verdenking hierop pas na 28 weken test hoor.
Mijn buik liep bij mijn zoon ook 4 weken voor, getest op suiker (meerdere keren ), maar niets uitgekomen. Hij was 'gewoon' groot. Kwestie van genen en (erg) goede placenta. (bij 41+3 wkn, 4355 gram, p95) Mijn tweede werd een stuk kleiner geschat, buik liep minder voor, maar bleek wel 4520 gram te zijn bij geboorte ... Ook geen suiker overigens. Schattingen kunnen er flink naast zitten. Het is goed om te onderzoeken of er redenen zijn voor een (te) grote buik, waarbij diabetes wel reële optie is, maar kans dat er niets spannends aan de hand is, is nog steeds groot!
De kindjes zijn niet altijd zwaar hoor. Ik kreeg bij men eerste ook te horen dat ik suiker had en dat ik ook een echte suikerbaby zou krijgen. Ons Nel werd geboren en was idd wel een grote maar woog nog geen 3 kilo?! Dus kan altijd verkeerd Zijn hoor. Ze meten het gewicht adhv de lengte van het bovenbeen, dus als je een grote baby hebt gaan ze automatisch zeggen dat je een 'dikke' baby hebt. Bullsh*t dus! Ik luisteren er gewoon niet meer naar als ze een gewicht zeggen En de suiker zelf vond ik niet zo erg om te hebben. Gewoon wat op je eten letten moest ik. Moest wel geen insuline spuiten. Veel succes