Hoi allemaal! Even een vraagje ik weet dat je rauwe vis niet mag eten tijdens de zwangerschap, en dat je moet opletten met vacuüm verpakt. Maar mag ik vis zoals zalm/kabeljauw/scampi's die ik bij de AH etc uit diepvries haal nu wel of niet eten als ik ze bak? Of mag je alleen in de zwangerschap verse vis bij de visboer zoals een gebakken stuk vis/ kibbelingen? Ik vind het overal zo raar omschreven als ik google, dat ik er geen wijs meer uit kom.. Alvast bedankt voor jullie reacties!
Ja hoor, een stuk gebakken zalm of iets anders mag je zeker eten, wel even goed verhitten. Rauwe vis mag wel, maar dan alleen super vers direct van de visboer en bijvoorbeeld haring.
Alles wat je rauw voorbereid en vervolgens voldoende verhit, dus ook rauwe zalm voor bijv pasta saus, of kibbeling etc... dat mag allemaal... want de evt aanwezige schadelijke zaken kunnen niet overleven in die temperaturen. Dus lekker eten!
Ook vacuüm voorverpakte vis mag je eten, mits heel goed verhit. Dus alles goed doorbakken -net zoals bij vlees. Dan zit je goed
doe mijn verse zalm altijd in een ovenschaal even kruiden 200 graden pak en beet half uurtje.. heerlijk