zelf broodbakken

Discussie in 'De lounge' gestart door Pooh28, 12 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pooh28

    Pooh28 Actief lid

    12 jun 2009
    228
    0
    0
    Duitsland
    Ik ben helemaal blij, sind een paar weken hebben we al een graanvlokker en net is mijn graanmolen gekomen:)

    Wie van jullie bakt zelf brood en heeft nog lekkere recepten?

    Ik ben al een tijdje verschillende recepten aan het uitproberen maar een beetje afwisseling is niet slecht:)

    Mijn lievelings recept voor als ik weinig tijd heb is een 5 Minuten brood (5 Minuten voorbereiding)

    500 ml warm water
    500 gram meel (spelt)
    1 blokje verse gist
    5 el balsamico-azijn
    150 gram pitten (zonnebloem/pompoen)
    1,5 tl zout

    De pitten kunnen ook vervangen worden door noten, kruiden of gedroogde tomaatjes.

    Het water in een kom doen, blokje gist erbij en door roeren tot het gist is opgelost.
    De helft van het meel er door roeren en na ongeveer 1 minuut de tweede helft.
    Dan het zout en de balsamico-azijn erbij doen en als laatste de pitten.

    Als het deeg iets te droog is kann je er een beetje water bij doen en mocht het te nat zijn dan voeg je iets meel toe.

    het deeg in een ingevette bakvorm doen en naar smaak kan je nog wat zonnebloempitten op de bovenkant strooien.

    stel het dan ca 1 uur in de oven op 180 graden boven en onder hitte en klaar is je brood.
     

Deel Deze Pagina