Hallo, Ik heb een praktische vraag over de namen van onze zoon. We willen graag onze zoon vernoemen naar de beide opa's. Toevallig zijn dit ook de doopnamen van mijn man en krijgt onze zoon dezelfde namen als zijn papa. Mijn man zei dat we er dan junior achter zetten. Maar hoe geef je dit aan bij de gemeente en komt er dan junior of jr. op zijn paspoort te staan? Klinkt misschien een beetje vaag, maar het houd me bezig zo in de laatste dagen voor de bevalling... Groetjes Jubelteen
Junior wordt gezien als naam. Als extra toevoeging is het geen formaliteit maar alleen een gebruik. Wil je het echt in de naam hebben dan moet je je kind dus Pietje Kees Klaas Junior noemen... En anders heet je kindje gewoon Pietje Kees Klaas en dan zet je er zelf junior achter.
is de voornaam ook hetzelfde dan? Dus voornaam plus doopnamen exact gelijk aan je mans namen? Ik zou zelf uit duidelijkheid een andere voornaam geven dan. Ik weet uit ervaring dat "grote Piet" en "kleine Piet" erg vervelend kan klinken, vooral als "kleine Piet" niet zo klein meer is....
Mijn man en zijn vader hebben ook exact dezelfde namen. Schoonouders waren niet erg orgineel, 3 zonen. De eerste twee naar de opa`s vernoemd en nummer 3 naar zijn papa. Pfff niet my cup of tea! Ook is het onpraktisch, manlief kreeg vaak telefoontjes voor zijn vader (stemmen lijken ook nog op elkaar). Ze reageren allebei als je de naam zegt erg irritant af en toe. En man blijft inderdaad altijd "klein pietje" (heet alleen geen piet). Ik zou zelf een andere voornaam kiezen en dan de namen van de opa`s als 2de en 3de naam
Roepnaam is niet hetzelfde. Alleen de doopnamen zijn hetzelfde. Maar dat zijn dan wel de namen waar hij bij de gemeente word ingeschreven. Dan krijg je dus inderdaad dat postprobleem... Is niet echt heel handig, maar mijn man ziet het helemaal zitten! Ik heb al voorgesteld om de namen om de draaien, maar dat vind hij niet zo leuk. We zullen wel zien...
Om het postprobleem op te lossen, kun je dan de doopnamen niet andersom doen? Dus bijvoorbeeld Klaas Jan ipv Jan Klaas? Of wordt het Jan Joop oid? Haha, dan schiet je met 2 dezelfde voorletters nog niet echt op!
Lezen is soms moeilijk op het forum .... Maar goed. Wat vindt jij zelf? Je hebt het over je man maar jij moet de naam toch ook mooi vinden? Als mijn man met het junior idee zou komen dan zou ik hem vriendelijk vertellen dat ik dat liever niet zo willen. Dus ook al ziet je man het niet zitten dat de namen omgedraaid worden dan zou het toch een compromis zijn wat betreft het post probleem.
Eerlijk gezegd geef ik er niet zoveel om. De doopnamen zijn voor mij niet heel belangrijk. Roepnaam vind ik veel belangrijker.
Mijn moeder en ik hebben dezelfde doopnamen, maar wel een andere roepnaam. Zijn heet dus bijv Julia Maria Josephine, roepnaam Jullia en ik Emma Maria Josephine, roepnaam Emma. beide zo ook aangegeven bij de gemeente. Ik begrijp het probleem dus niet helemaal, de roepnaam is toch anders?
Als de roepnamen (en dus de eerste letter van de initialen) anders zijn, dan is er toch geen probleem. Dat je dezelfde namen hebt, als doopnamen, is eigenlijk bijzaak. Het hadden ook andere namen met dezeflde letters kunnen zijn
Maar niet iedereen laat de roepnaam registreren.. Het kan dus Jan Piet zijn voor de gemeente en we noemen hem Klaas... En brieven die verstuurd worden vanuit de gemeente en belastingen worden dus alleen de doopnamen genoemd. Of ik snap het niet?
Misschien kun je de roepnaam voor de doopnamen zetten. Dus Roepnaam, pietje, Jantje, klaasje. Dan heb je 4 voorletter en je man 3. Verder blijven de namen hetzelfde en in dezelfde volgorde?!
Das nou precies de reden waarom wij gekozen hebben om de voornaam van ons zoontje vóór zijn doopnamen te zetten! Anders was het ook A.A. geworden, vond ik zo vervelend.
Ik vind het altijd erg vreemd en verwarrend dat de 'officiele naam' anders is al de roepnaam! Een vriendin van mij heeft dat en word bij officiele dingen vaak aangesproken met Cornelia!! En wat heeft ze hier een hekel aan! Ze heet Marieke
Ja, ik vind het nog anders als iemand Willem Cornelis heet qua doopnamen, en dan noemt hij zich Wim, maar soms hoor je combinaties... Wilhelmina Josephine en we noemen haar Isa Beau ??????? Anyway, even ontopic, kun je de namen verklappen zodat we mee kunnen denken naar een alternatief? Of wat wil je zelf? Het lijkt mij idd onpraktisch..