Ik heb een nieuwe wokpan nodig en nu kan ik wel wat hulp gebruiken bij het kiezen. Het liefst wil ik (denk ik) een gietijzeren of plaatstalen pan. Ik heb gewone koekenpannen van deBuyer en die bevallen heel goed, dus ik denk er aan om daar ook een wokpan van te kopen. Iemand daar ervaring mee? Of misschien heeft een van jullie nog betere tips? En welke maat zou handig zijn?
Ik heb zelf een hele suffe wok van tefal met antiaanbaklaag, omdat ik er eigenlijk te weinig ruimte voor heb. Maar het fijnste om goed te kunnen roerbakken vind ik eigenlijk een grote gietijzeren wok, juist omdat hij dan heel stevig staat door zijn gewicht en je met twee handen kan omscheppen iov met 1 hand de pan op zijn plek te moeten houden.
Voor gewoon het alledaagse roerbakken heb ik een wok van Tefal met anti aanbaklaag en lange steel. Gewoon omdat die makkelijk is, niet te zwaar en gewoon in de vaatwasser kan. Zoiets als dit: https://www.bol.com/nl/p/tefal-luminens-wokpan-voor-alle-warmtebronnen-ook-inductie-o-28-cm/9200000087799164/?suggestionType=browse&bltgh=ogklr1mjuyFGzjOmfwFM7Q.1.2.ProductImage Voor het echte werk heb ik een gietijzeren wok van Le Creuset. Maar die is heel zwaar, staat daardoor wel lekker op het fornuis, en moet ik met de hand afwassen zonder sop enzo. Zit nogal een handleiding bij maar. Hele fijne pan hoor, ik frituur daar ook loempiaatjes in bijvoorbeeld, maar niet handig voor de dagelijkse wokpraktijken (vind ik dan). Deze is dat: https://www.surprisekookgerei.nl/p/le-creuset-wok-met-deksel-36-cm-mat-zwart?gclid=Cj0KCQiApvbhBRDXARIsALnNoK2gLyzOht2Zem9Lhjk-uhK5HCMfmNVaHmjHQdcE2NKNPsGLtO3TetwaAo2uEALw_wcB Ook wel aardig prijsverschil zoals je ziet...
Ik heb een simpele van Tefal en een idioot dure van Fissler....die moest ik perse hebben. We waren 175 euro armer en wat een FUCK DING joh! Vreselijk! Het handvat van de Tefal zit nu los, ik ga er bijna van janken, wat zal ik hem missen XD
Ik heb een Tefal ceramic control white wokpan. Ben er erg tevreden over. Is goedkoop, groente komt er lekker knapperig uit en is heel gemakkelijk schoon te maken.
Ik lees ook mee. Ik heb er eentje van Tefal, maar vind deze niet zo lang mee gaan. Ik gebruik 'm echt dagelijks. 28 cm minimaal zou ik nemen. Deze maat heb ik nu en soms als ik bv extra veel groenten in de macaroni gooi, is hij net aan de kleine kant om het goed om te kunnen scheppen. Het lukt wel, maar 30-32 had misschien net fijner geweest.
Ik heb ooit een giet ijzer wokpan gekocht bij de AH. Groot en enorm zwaar. En heerlijk ding! Daarna een giet ijzer wok pan in een kerst pakket en ook die gebruik echt vaak (volgens mij van Bk). Ik heb er ook nog een van tefal. Gietijzer heeft mijn voorkeur omdat je daarmee echt dicht schroeit en bakt i.p.v. dat je ingrediënten kookt in de pan
Ik had er 1 van BK, dat was geen succes. We hebben er 2 van de Lidl, die waren wel aardig maar gaan niet zo lang mee. Ik heb er nog 1 van Vivo liggen die ik binnenkort maar eens uit ga proberen.
Bedankt voor het meedenken . Ik ben er half uit, dat is al heel wat. Die van le creuset lijkt me geweldig (heb ik ook een hele fijn braadpan van), maar die is wel wat boven budget . Ik denk dat ik voor een gietijzeren van 32 cm ga. Ik ga van de week even bij de kookwinkel kijken wat ze hebben.
Mss eens kijken in de uitverkoop? Ik zag bij de Bijenkorf de La Creuset in de aanbieding nml, heb je wel een roze, maar wat maakt de kleur nu uit XD